Επιλέξτε Page

Προκήρυξη 4ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 2021 από τον Σύλλογο Λόγου – Μουσικής – Τέχνης «ΛΙΝΟΣ»

21.01.2021

O Σύλλογος Λόγου – Μουσικής – Τέχνης «ΛΙΝΟΣ» προκηρύσσει τον 4ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης, Δοκιμίου, Διηγήματος και Παραμυθιού. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι γράφουν ποίηση και πεζό λόγο στην ελληνική γλώσσα άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  1. Ποίηση

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα ποίημα μέχρι 30 στίχους με ελεύθερο θέμα.

  1. Δοκίμιο

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα δοκίμιο από 5-10 σελίδες με ελεύθερο θέμα (συμμετοχές με κείμενα κάτω των πέντε σελίδων θα ακυρώνονται).

  1. Διήγημα

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα διήγημα μέχρι έξι (6) σελίδες με ελεύθερο θέμα.

  1. Παραμύθι

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα παραμύθι μέχρι δώδεκα (12) σελίδες με ελεύθερο θέμα.

H υποβολή των έργων θα πραγματοποιηθεί από την 20η Ιανουαρίου 2021 έως την 11η Απριλίου 2021. Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός του συγκεκριμένου χρονικού ορίου, θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται δεκτή. Η γραμματοσειρά σε όλα τα κείμενα να είναι Times New Roman και μέγεθος γραμμάτων 14. Όλα τα έργα να είναι αδημοσίευτα, πρωτότυπα, να μην έχουν βραβευτεί από άλλο προηγούμενο διαγωνισμό άλλου φορέα και να είναι δημιουργήματα μόνο ενός συγγραφέα. Στην πρώτη σελίδα κάθε έργου πρέπει να αναγράφονται ο τίτλος του έργου, η κατηγορία που διαγωνίζεται (π.χ. Ποίηση) και το ψευδώνυμο. Τυχόν φωτογραφίες, βιογραφικά ή οτιδήποτε άλλο σημάδι πάνω στη σελίδα, αυτομάτως θα θέτει το κείμενο εκτός συμμετοχής. Κείμενα γραμμένα σε τοπική διάλεκτο ή άλλη ξένη γλώσσα, θα απορρίπτονται.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΓΕΝΙΚΑ

Ο Σύλλογος Λόγου-Μουσικής-Τέχνης «ΛΙΝΟΣ» πρωτοπορώντας και ακολουθώντας τις επιταγές της εξέλιξης των επικοινωνιών, αλλά αντιμετωπίζοντας την ανάγκη της διευκόλυνσης των διαδικασιών τόσο των διαγωνιζομένων όσο και των κριτικών επιτροπών, που είναι επιβεβλημένη και ένεκα των δυσχερών συνθηκών, που προκύπτουν από την Πανδημία, αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο υποβολής των έργων των διαγωνιζομένων. Ο νέος τρόπος είναι πιο εύκολος, ταχύτερος, ασφαλής και φυσικά διασφαλίζει το αδιάβλητο και την αντικειμενικότητα της κρίσης των διαγωνιζομένων έργων σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας αξιολόγησης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ:Τα διαγωνιζόμενα έργα ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ, αλλά ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω email (ο τρόπος θα εκτεθεί αναλυτικά στη συνέχεια).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

 

Α΄φάση

Ο διαγωνιζόμενος συγγραφέας πρέπει να στείλει το έργο του στο email του «ΛΙΝΟΥ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Προσοχή, το έργο πρέπει να αποσταλεί από ένα email που να μην φανερώνει την πραγματική ταυτότητα του διαγωνιζόμενου. Προς τούτοις ο διαγωνιζόμενος μπορεί να δημιουργήσει ένα δεύτερο email με στοιχεία που δεν θα φανερώνουν την ταυτότητά του ή να χρησιμοποιήσει το email κάποιου άλλου προσώπου (που δεν θα φανερώνει όμως έστω και έμμεσα την πραγματική ταυτότητα του διαγωνιζόμενου).

Στο θέμα του αποσταλέντος email θα αναγράφεται ο τίτλος του έργου και η κατηγορία, στην οποία θα διαγωνιστεί το υποβαλλόμενο έργο (π.χ. «Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» –ΔΟΚΙΜΙΟ). Το έργο θα σταλεί ως συνημμένο αρχείο word ή pdf.

Στο έργο επίσης θα αναγράφεται εκτός του τίτλου, το είδος του έργου (π.χ. Ποίηση) και σε εμφανές σημείο (επάνω δεξιά στην αρχική σελίδα) με έντονα γράμματα το ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ, με το οποίο θα διαγωνιστεί ο συγγραφέας. Το λογοτεχνικό ψευδώνυμο να μην έχει χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενους διαγωνισμούς. Προσοχή, μόνο το ψευδώνυμο και κανένα άλλο στοιχείο.

Με τον τρόπο αυτό οι διαγωνιζόμενοι εύκολα, γρήγορα και διασφαλίζοντας την ανωνυμία τους μπορούν άμεσα να στείλουν το διαγωνιζόμενο έργο τους.

Με την ηλεκτρονική αποστολή των έργων ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Β΄φάση

Αφού οι κριτικές επιτροπές ολοκληρώσουν το έργο τους και εξαχθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ο Πρόεδρος του διαγωνισμού θα ενημερώσει τους βραβευθέντες και διακριθέντες στο email από το οποίο οι διαγωνιζόμενοι απέστειλαν τα έργα τους, ώστε με νέο email οι βραβευθέντες να αποστείλουν τα πραγματικά τους στοιχεία (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΤΙΤΛΟ ΕΡΓΟΥ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΌ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ, ΚΑΙ E-MAIL), προκειμένου να τυπωθούν τα βραβεία και να υπάρξει ενημέρωση για την τελετή απονομής.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στις ανάλογες σελίδες του Συλλόγου στο facebook κλπ. Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στην Αθήνα με τη φυσική παρουσία όλων των συντελεστών, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας. Σε διαφορετική περίπτωση τα βραβεία θα αποσταλούν ταχυδρομικά. Όσοι μένουν μακριά και δεν μπορέσουν να παρευρεθούν μπορούν να στείλουν αντιπρόσωπο, κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων κυρία Τζούλια Πουλημενάκου.

Τα έργα που δεν θα πληρούν τους όρους και τις προδιαγραφές της προκήρυξης του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται. Η κριτική επιτροπή δικαιούται να απονείμει Βραβεία, Επαίνους και Διακρίσεις. Η τελική απόφαση της Κριτικής Επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και είναι οριστική. Επισημαίνεται ότι, δεν δίνονται ειδικές και γενικές βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών στους διαγωνιζόμενους.

Τα βραβευμένα έργα δεν επιστρέφονται και όσα δεν βραβευτούν, μαζί με τα προσωπικά τους στοιχεία θα διαγραφούν.

Για τυχόν απορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων του συλλόγου κυρία Τζούλια Πουλημενάκου στο email του συλλόγου [email protected] ή στο τηλέφωνο 6980721418.

Εγγραφείτε στην ενημέρωση
των λογοτεχνικών διαγωνισμών

(Με κάθε νέα δημοσίευση άρθρου που αφορά λογοτεχνικό διαγωνισμό)

Ακολουθήστε μας

Προκήρυξη 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Προκήρυξη 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που είχαν στις αρχές του 2020 οι Διαγωνισμοί Ποίησης Νέων α) Για την Κική Δημουλά και β) Για τον Τάσο Λειβαδίτη, προκηρύσσει 3ο Διαγωνισμό ποιήματος ή πεζόμορφου ποιητικού στοχασμού μεταξύ νέων...

Προκήρυξη 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

2ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός – Πεζογραφία «Παύλος Αυθίνος»

Το Εργαστήρι Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Εικαστικών Πόρτο Ράφτη Προκηρύσσει τον 2ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στηρίζοντας τον θαυμαστό κόσμο της συγγραφής και προτρέποντας μικρούς και μεγάλους να εκμεταλλευτούν δημιουργικά τον χρόνο τους και να μας ταξιδέψουν στον...

Δείτε κι αυτά

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Δ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Χαϊκού με θέμα την Άνοιξη από τους Πνευματικούς Ορίζοντες Λεμεσού

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Δ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Χαϊκού με θέμα την Άνοιξη από τους Πνευματικούς Ορίζοντες Λεμεσού

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Δ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Χαϊκού με θέμα την Άνοιξη από τους Πνευματικούς Ορίζοντες Λεμεσού   ΑΡΙΣΤΕΙΟ Θεμελίνα  Μπιλλήρη Τάταρη — Κάλυμνος Ιωάννα Ζώρζου – Μαλεσίνα  Φθιώτιδας Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ Νίκη Σκουτέρη — Πειραιάς Δέσποινα Μανωλακάκη —...

Προκήρυξη 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Προκήρυξη Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού από την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (ΕΛΣΗ)

Προκήρυξη Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού Η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (ΕΛΣΗ) διοργανώνει τον καθιερωμένο ετήσιο πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης για το 2021, με θέμα: ‘Γι’ αυτά πολεμήσαμε’, εμπνευσμένο από τα λόγια του στρατηγού Μακρυγιάννη προς τους...

Προκήρυξη 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

ΙΑΝΟS | Διαγωνισμός Διηγήματος & Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2021

ΙΑΝΟS | Διαγωνισμός Διηγήματος & Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2021 Θέμα: «Ταξίδια» | Έναρξη Διαγωνισμού: Δευτέρα 5 Απριλίου 2021  Κανένα ταξίδι δεν περιορίζεται στον εαυτό του. Εμπεριέχει πλήθος άλλων ταξιδιών. Ζοζέ Σαραμάγκου   Ο IANOS, για τέταρτη συνεχή χρονιά,...