Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ε.Λ.Β.Ε. για το Α΄ Τρίμηνο του 2016

4.01.2016

Ανακοίνωση

 

Ένωση Λογοτεχνών Β. Ελλάδος

 

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ε.Λ.Β.Ε. για το Α΄ Τρίμηνο του 2016 (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος)

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, μετά από ένα σύντομο και ευχάριστο διάλειμμα των Εορτών, κατά την διάρκεια των οποίων πιστεύουμε να περάσατε όλοι καλά, επανερχόμαστε και πάλι στα καθήκοντά μας και στις υποχρεώσεις μας ως Δ. Σ. Κατ’ αρχάς σας ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, με Υγεία, Ειρήνη, Αγάπη και Δημιουργία και βέβαια καλή αντάμωση στις εκδηλώσεις μας, στις οποίες χαιρόμαστε να συμμετέχετε.
Το Πρόγραμμα που παραθέτουμε είναι ανοιχτό σε κάποιες ημερομηνίες ή άλλες μπορεί να αλλάξουν, αφού ακόμα συνδιαλεγόμαστε με τους διάφορους φορείς. Μέσω διαδικτύου θα σας αποστέλλουμε στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail) προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις μας, στις οποίες η παρουσία και η συμμετοχή σας είναι σημαντική. Όσοι δεν έχετε ηλεκτρονική διεύθυνση, αλλά και αυτοί που έχετε, καλό είναι να περνάτε από τα γραφεία μας, Τσιμισκή 128 (2ος όροφος), ή να παίρνετε τηλέφωνο στο 2310-222288, για να έχουμε μια επαφή και βέβαια να ενημερώνεστε. Κάθε Τρίτη είναι ανοιχτά 10:00 έως 13:00 και Πέμπτη 18:00 έως 20:00, αφού προηγηθεί τηλέφωνο, γιατί άνθρωποι είμαστε, μπορεί και να ασθενήσουμε.
Όσοι μένετε στην Θεσσαλονίκη και δεν έχετε πάρει το περιοδικό μας, καλό είναι να περάσετε και να το πάρετε, προτιμήστε τις Τετάρτες απόγευμα 18:00 έως 19:30, για να παρακολουθήσετε ταυτόχρονα και την παρουσίαση του λογοτεχνικού έργου μέλους μας.
Θα πραγματοποιηθούν και αυτό το Τρίμηνο παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεις και σεμινάρια, που άπτονται της Τέχνης του Λόγου. Επίσης συνεχίζουμε τα «Λογοτεχνικά Βραδινά της Τετάρτης», στην στέγη μας, Τσιμισκή 128 (2ος όροφος), στις 18:00 η ώρα, στα οποία κάθε φορά ένα μέλος μας παρουσιάζει το έργο του ή γίνεται κάποια διάλεξη. Απαγγελίες ποιημάτων ή ανάγνωση πολύ μικρών πεζών θα γίνονται πάντα, μετά το προγραμματισμένο ημίωρο της διάλεξης ή της παρουσίασης του έργου μέλους μας, από τους παρευρισκόμενους, ποιητές.
1. Στις 13 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας, Τσιμισκή 128 (2ος όροφος), θα γίνει παρουσίαση του πρώτου κύκλου των σεμιναρίων του σεναρίου (αποτίμηση, απολογισμός), από τους διδάσκοντες: Αναστασία Μπαρτζουλιάνου και Γρηγόρη Βαρδαρινό, καθώς και από τους διδαχθέντες «μαθητές». Καλό είναι να παρακολουθήσουμε την δουλειά των παιδιών, που από το λίγο που είδα φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από μέλη μας.
2. Στις 15 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00, στην αίθουσα της Παγκρήτειας Αδελφότητας Μακεδονίας, Μητροπόλεως 100 (1ος όροφος), θα γίνει η παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής του Λευτέρη Μουφτόγλου, που φέρει τον τίτλο: «Χαμογελάστε, παρακαλώ». Την Συλλογή θα παρουσιάσει η Ελένη Τέγου. Ποιήματα θα απαγγείλουν μέλη της Ε.Λ.Β.Ε., ενώ η Βίκυ Κατράνα θα προλογήσει και ταυτόχρονα θα κάνει τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης – παρουσίασης. Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και της Αμφικτυονίας Ελληνισμού.
3. Στις 16 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, επί της οδού Χιλής (1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμαριάς), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στους πρόσφυγες της Ανατολής, με τίτλο: «Ένα γλέντι για σας». Ομιλητές είναι: η Άννα Φαχαντίδου (λογοτέχνις, ζωγράφος, Πρόεδρος της Ε.Λ.Β.Ε.), ο Γεώργιος Μάνος (συγγραφέας – ιστορικός ερευνητής) και η Δέσποινα Αμασλίδου (λογοτέχνις, μέλος του Δ. Σ. της Ε.Λ.Β.Ε.). Την οπτικοακουστική επιμέλεια έχει η Ιφιγένεια Αμασλίδου.
4. Στις 20 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας, Τσιμισκή 128, θα παρουσιάσει το έργο της η Άννα Τσουκαλά – Κουφού. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από τα παρευρισκόμενα μέλη μας.
5. Στις 27 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας, Τσιμισκή128, θα παρουσιάσει το έργο της η Βίκυ Κατράνα. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από μέλη μας.
6. Στις 29 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00, στην αίθουσα της Παγκρήτειας Αδελφότητας Μακεδονίας, θα κόψουμε την βασιλόπιτα για την Καλή Χρονιά. Η βραδιά θα είναι ιδιαίτερα αφιερωμένη στους νέους λογοτέχνες, μέλη μας, στους οποίους θα δοθεί χρόνος για απαγγελίες ποιημάτων τους, ή απόδοση μικρού κειμένου ή αποσπάσματος. Η βραδιά θα συνοδεύεται από μουσική. Είναι ευκαιρία την ημέρα αυτή να δοθεί και το Λεύκωμα, το οποίο πιστεύω πως θα έχει εκδοθεί.
7. Στις 3 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας, Τσιμισκή 128, θα παρουσιαστεί το έργο του Χρήστου Ράστου. Ο Γιάννης, ο γιος του, θα συνοδεύσει την εκδήλωση, παίζοντας μελωδίες με το βιολί του. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από μέλη μας.
8. Στις 10 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας Τσιμισκή 128 (2ος όροφος), θα παρουσιάσει το έργο του ο Πάρις Βορεόπουλος. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων των μελών μας.
9. Στις 15 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, στην στέγη μας, Τσιμισκή 128 (2ος όροφος), θα γίνει παρουσίαση των δύο ποιητικών συλλογών της Αγγελικής Ζήση -Τσάκου, «Γραμμή πλεύσης» και «Ταξίδια μου αλαργινά». Για τις ποιητικές συλλογές θα μιλήσουν η Μελπομένη (Μένη) Καραγιαννίδου (φιλόλογος, ποιήτρια) και η Νανά Παπαϊωάννου (φιλόλογος, ποιήτρια, Αντιπρόεδρος της Ε.Λ.Β.Ε.), αντίστοιχα. Ποιήματα θα απαγγείλουν μέλη της Ένωσής μας.
10. Στις 17 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας, Τσιμισκή 128, θα παρουσιάσει το έργο του ο Ζαχαρίας Προδρόμου. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων των μελών μας.
11. Στις 22 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στην αίθουσα της Θρακικής Εστίας, από μέλη της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος θα γίνει ένα αφιέρωμα στην ποιήτρια Κική Δημουλά. Την οργάνωση του αφιερώματος έχουν αναλάβει η Νανά Παπαϊωάννου, Αντιπρόεδρος της ΕΛΒΕ, και ο Χρήστος Κολαριός, οι οποίοι θα μιλήσουν για την ποιήτρια και το έργο της. (Έχει σταλεί επιστολή και περιμένουμε απάντηση).
12. Στις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας, Τσιμισκή 128, θα παρουσιαστεί το έργο του Αθανασίου Τσιμάκη. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες των μελών μας.
13. Στις 26 ή 27 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή ή Σάββατο και ώρα 19:00, στην αίθουσα ίσως της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (το κτήριο ανακαινίζεται έχει σταλεί επιστολή στην διοίκηση και περιμένουμε απάντηση), ή σε άλλη αίθουσα, θα δοθούν τα βραβεία ποιητικού διαγωνισμού, που προκήρυξε η ένωσή μας τον Ιούνιο του 2015. (Όσοι δεν έχετε ηλεκτρονική διεύθυνση φροντίστε να περάσετε από τα γραφεία, για να πληροφορηθείτε).
14. Στις 2 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας, Τσιμισκή 128 (2ος όροφος ), θα παρουσιαστεί το έργο του Ιωάννη Παπαλαζάρου. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από μέλη μας.
15. Στις 6 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 στην αίθουσα της Παγκρήτειας Αδελφότητας Μακεδονίας, θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ε.Λ.Β.Ε. Σε περίπτωση μη απαρτίας οι εκλογές, σύμφωνα με το καταστατικό, θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή 13 Μαρτίου, την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος, με όσα μέλη παρευρίσκονται.
16. Στις 9 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας Τσιμισκή 128 (2ος όροφος), θα παρουσιαστεί το έργο της Καραγιαννίδου Μελπομένης (Μένης). Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από τα παρευρισκόμενα μέλη.
17. Στις 16 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας, θα παρουσιαστεί το έργο του Γεωργίου Παναγιωτάκου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 9 Δεκεμβρίου, αλλά λόγω ασθενείας, την ημέρα αυτή παρουσίασε το έργο του ο κ. Αναστάσιος Γραμμένος. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από μέλη μας.
18. Στις 23 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας, Τσιμισκή 128, αφιέρωμα στην αρχαιότερη παγκοσμίως γνωστή ποιήτρια, στην Ελληνίδα από την Λέσβο, στην Σαπφώ. Για την πολυθρύλητη Σαπφώ θα μιλήσει η Γεωργία – Γοργώ Αλεξίου. Θα απαγγελθούν ποιήματα από μέλη μας.
19. Στις 24 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Πλατεία Ιπποδρομίου) προγραμματίσαμε να λάβει χώρα η επετειακή εκδήλωση της 25ης Μαρτίου. Ομιλητής θα είναι ο κ. Κώστας Ξενιώτης (πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών, Πολυτεχνείου και Σχολής Πολιτικής Αεροπορίας – Επιμελητής Πτήσεων, Ποιητής, Συγγραφέας, μέλος της Ε.Λ.Β.Ε.), ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Το 1821 και η αλήθεια, όπως παρουσιάζεται μέσα από τα Δημοτικά μας τραγούδια». Ποιήματα θα απαγγείλουν μέλη της Ε.Λ.Β.Ε., ενώ τον συντονισμό θα κάνει η κ. Γεωργία – Γοργώ Αλεξίου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία «Ορφέας». (Έχουμε στείλει επιστολή – αίτημα προς την Δ/νση του Κ.Ι.Θ. και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και περιμένουμε απάντηση).
20. Στις 30 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην στέγη μας, Τσιμισκή 128, θα παρουσιαστεί το έργο της η Αναστασία Λειβαδοπούλου. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων των παρευρισκομένων ποιητών.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι πρέπει έγκαιρα να δηλώσετε συμμετοχή και να δώσετε προκαταβολή, για την τριήμερη εκδρομή μας στα Πομακοχώρια – Αδριανούπολη – Σαράντα Εκκλησίες – Κεσανή, που έχει προγραμματιστεί να γίνει από 23 – 25 Απριλίου.

*Το πρόγραμμα, λόγω απροόπτων καταστάσεων, επιδέχεται και αλλαγές.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

              Η Πρόεδρος           Η Γεν. Γραμματέας
      Άννα Φαχαντίδου          Γεωργία Αλεξίου

 

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου 2024

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου 2024

Real News Καθημερινή Πρώτο Θέμα Το Βήμα της Κυριακής Δώστε μας το email σας και κάθε Παρασκευήθα έχετε στα εισερχόμενά σας τις προσφορές των εφημερίδων (Δεν στέλνουμε ανεπιθύμητη αλληλογραφία ενώ μπορείτε να διαγραφείτε με ένα κλικ και δεν θα...

Βάλια Καραμάνου – STELLA

Βάλια Καραμάνου – STELLA

Βάλια Καραμάνου STELLA Εκδόσεις Φιλιππότη ISBN: 9789602951200 Σελ. 184 Τιμή: 13,72 ευρώ Τον Σεπτέμβρη του 2021 η Στέλλα  επιστρέφει στην Θασιά, λόγω της μυστηριώδους εξαφάνισης της θείας της Ανδρομάχης, που ήταν και η γιατρός του νησιού.  Στο μακρινό αυτό  νησί του...

Αποθήκη Ανθρώπων, της Ειρήνης Δερμιτζάκη

Αποθήκη Ανθρώπων, της Ειρήνης Δερμιτζάκη

Το νέο μυθιστόρημα της Ειρήνης Δερμιτζάκη μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΥΜΑΡΟΣ   Περίληψη: Μια ελληνίδα ηθοποιός μεταναστεύει στο Λονδίνο και πιάνει δουλειά σε ένα γηροκομείο. Εκεί προσπαθεί να ξεχάσει όλα όσα την έδιωξαν από την Ελλάδα ενόσω οι ένοικοι του...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Διαβάστε κι αυτά

Δελτία τύπουΝέες κυκλοφορίες
Βάλια Καραμάνου – STELLA
Βάλια Καραμάνου – STELLA

Βάλια Καραμάνου – STELLA

Βάλια Καραμάνου STELLA Εκδόσεις Φιλιππότη ISBN: 9789602951200 Σελ. 184 Τιμή: 13,72 ευρώ Τον Σεπτέμβρη του 2021 η Στέλλα  επιστρέφει στην Θασιά, λόγω της μυστηριώδους εξαφάνισης της θείας της Ανδρομάχης, που ήταν και η γιατρός του νησιού.  Στο μακρινό αυτό  νησί του...

Δελτία τύπουΝέες κυκλοφορίες
Αποθήκη Ανθρώπων, της Ειρήνης Δερμιτζάκη
Αποθήκη Ανθρώπων, της Ειρήνης Δερμιτζάκη

Αποθήκη Ανθρώπων, της Ειρήνης Δερμιτζάκη

Το νέο μυθιστόρημα της Ειρήνης Δερμιτζάκη μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΥΜΑΡΟΣ   Περίληψη: Μια ελληνίδα ηθοποιός μεταναστεύει στο Λονδίνο και πιάνει δουλειά σε ένα γηροκομείο. Εκεί προσπαθεί να ξεχάσει όλα όσα την έδιωξαν από την Ελλάδα ενόσω οι ένοικοι...

Δελτία τύπουΝέες κυκλοφορίες
ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ – Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη, του Θεοφάνη Θεοφάνους
ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ – Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη, του Θεοφάνη Θεοφάνους

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ – Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη, του Θεοφάνη Θεοφάνους

"ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη" Θεοφάνης Θεοφάνους Επιμέλεια - Διόρθωση: Άννα Γρίβα Εικόνες Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου Εργαστήριο συγγραφής - εκδόσεις Αλάτι ISBN: 978-618-86322-1-9 Εφηβική ποίηση   Δείγμα από τη συλλογή...

Δελτία τύπουΝέες κυκλοφορίες
Σκέψης Σύναψη, της Φωτεινής Γαλάνη
Σκέψης Σύναψη, της Φωτεινής Γαλάνη

Σκέψης Σύναψη, της Φωτεινής Γαλάνη

Φωτεινή Γαλάνη Σκέψης Σύναψη Σελίδες: 100 Τιμή: 11 € ΙSBN 978 618 85053 77 - Μια σύναψη σκέψεων. Μια προσπάθεια καταγραφής συναισθημάτων που προκύπτουν μέσα από την καθημερινότητα, αβίαστα και έντονα. Λέξεις που ενώνονται και σχηματίζουν ποίηση, φωτογραφίες που...

Δελτία τύπουΝέες κυκλοφορίες
Ο φόβος της λευκής σελίδας – Οδηγός λογοτεχνικής γραφής, του Νίκου Μάντζιου
Ο φόβος της λευκής σελίδας – Οδηγός λογοτεχνικής γραφής, του Νίκου Μάντζιου

Ο φόβος της λευκής σελίδας – Οδηγός λογοτεχνικής γραφής, του Νίκου Μάντζιου

Νίκος Μάντζιος 978-618-5638-16-0 Σελίδες 200 Τιμή: 15,90€ - Γράφουμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Το γράψιμο είναι ανάγκη και πολλές φορές μονόδρομος για να βρουν τη θέση ισορροπίας οι δυσαρμονικές ταλαντώσεις που συμβαίνουν μέσα μας. Γράφουμε για να...

Δελτία τύπου
Το πολύχρωμο σχολείο της Πανίδας – Στάθης Ξαφάκος
Το πολύχρωμο σχολείο της Πανίδας – Στάθης Ξαφάκος

Το πολύχρωμο σχολείο της Πανίδας – Στάθης Ξαφάκος

  Αρετή Δόνου 978-960-635-514-1 Τιμή: 14,90€ - Το πρώτο κουδούνι είναι έτοιμο να χτυπήσει και φέτος στο Πολύχρωμο σχολείο της Πανίδας και να υποδεχτεί τους μαθητές, μεγάλα και μικρά ζώα, με ωραία χρώματα και από διάφορους τόπους. Ανάμεσα σε αυτά κι ένα...