Πρόσκληση για συμμετοχή στο διακρατικό Ερευνητικό Πρόγραμμα κατάρτισης μακράς διάρκειας «A NATURAL OASIS? 2018»

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με στόχο την υποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των νέων και την ενίσχυση και ανάδειξη της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προσκαλεί νέους επιμελητές, συγγραφείς τέχνης και καλλιτεχνικούς ερευνητές της χώρας μας, ηλικίας 18 μέχρι 34 ετών […]
- 15.05.2018 -

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με στόχο την υποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των νέων και την ενίσχυση και ανάδειξη της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προσκαλεί νέους επιμελητές, συγγραφείς τέχνης και καλλιτεχνικούς ερευνητές της χώρας μας, ηλικίας 18 μέχρι 34 ετών να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο διακρατικό  Ερευνητικό Πρόγραμμα κατάρτισης μακράς διάρκειας «A NATURAL OASIS? 2018».

 

Το διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα “A Natural Oasis? 2018” σχεδιάστηκε και υποστηρίζεται από το διεθνή οργανισμό BJCEM-Biennale des jeunes créateurs de l’Europe et de la Méditerranée – του οποίου η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης, διά της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς, αποτελεί ιδρυτικό μέλος – και τη Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Τμήμα Τουρισμού και Πολιτισμού, Υπηρεσίες Πολιτισμού/  Εθνική Πινακοθήκη Σαν Μαρίνο / Πανεπιστήμιο του Σαν Μαρίνο.

 

Εταίροι του Προγράμματος :

Ελληνική Δημοκρατία

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης – Δ/νση Νέας Γενιάς – Τμήμα Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμμετοχής

Κυπριακή Δημοκρατία

Υπουργείο Παιδείας και Πολισμού, Υπηρεσίες Πολιτισμού

Ηνωμένο Βασίλειο

«UK Young Artists» – (ΝΠΙΔ κοινοπραξίας 4 πανεπιστημίων των East Midlands)

 

Tο πρόγραμμα “A Natural Oasis? 2018”  είναι ένα από τα 12 διεθνή προγράμματα που επιλέχθηκαν και θα παρουσιαστούν ως συνεργαζόμενα στη «MANIFESTA 12», η οποία φέτος θα φιλοξενηθεί στο Παλέρμο (16 Ιουνίου – 4 Νοεμβρίου 2018).

 

Η ΓΓΝΓΔΒΜ θα συμμετάσχει στο διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα “A Natural Oasis? 2018”, με έναν ή δύο νέους επιμελητές, συγγραφείς τέχνης και καλλιτεχνικούς ερευνητές από το σύνολο των έξι που θα επιλεγούν από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και το Σαν Μαρίνο, με ευθύνη των συντονιστών επιμελητών του προγράμματος Alessandro Castiglioni και Simone Frangi.

Το πρώτο σκέλος του προγράμματος θα παρουσιαστεί στη Manifesta 12, στο Παλέρμο, από τις 24 έως τις 26 Ιουλίου 2018 (οι οριστικές ημερομηνίες θα επιβεβαιωθούν σύντομα, με ανάρτηση στον ιστότοπο της BJCEM (www.bjcem.org)

 

Η Πρόσκληση της ΓΓΝΓΔΒΜ απευθύνεται σε όλες και όλους τους νέους επιμελητές, συγγραφείς τέχνης και καλλιτεχνικούς ερευνητές, ηλικίας κάτω των 34 ετών (δηλαδή να έχουν γεννηθεί το νωρίτερο την 1η Ιανουαρίου 1984), Έλληνες ή/και διαμένοντες νόμιμα στην Ελλάδα.

Οι φάκελοι υποψηφιότητας θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

[email protected]bjcem.org

με απαραίτητη κοινοποίηση στη διεύθυνση:

bjcem.[email protected]minedu.gov.gr

 

Η προθεσμία κατάθεσης φακέλων υποψηφιότητας για επιλογή

 

λήγει στις 21 Μαΐου 2018, 14.00 ώρα Ελλάδας (13.00  ώρα Ιταλίας).

Για περισσότερες πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κάντε κλικ εδώ.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου