Πρόσκληση στο δεύτερο λογοτεχνικό φεστιβάλ της Άμμου στη Γαύδο!

Το φεστιβάλ της άμμου – 2016 Το eyelands και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες σας προσκαλούν στο δεύτερο αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ της Άμμου το τριήμερο 22, 23, 24  Ιουλίου στη Γαύδο Πέρυσι ξεκινήσαμε το πρώτο φεστιβάλ και η επιτυχία του ήταν  μια έκπληξη για όλους μας. Συναντηθήκαμε, αφηγηθήκαμε ιστορίες, διαβάσαμε ποίηση, συζητήσαμε, τραγουδήσαμε, κάναμε πάρτυ στην […]
- 25.05.2016 -

αφίσα φεστιβάλ

Το φεστιβάλ της άμμου – 2016

Το eyelands και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες σας προσκαλούν

στο δεύτερο αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ της Άμμου

το τριήμερο 22, 23, 24  Ιουλίου στη Γαύδο

Πέρυσι ξεκινήσαμε το πρώτο φεστιβάλ και η επιτυχία του ήταν  μια έκπληξη για όλους μας. Συναντηθήκαμε, αφηγηθήκαμε ιστορίες, διαβάσαμε ποίηση, συζητήσαμε, τραγουδήσαμε, κάναμε πάρτυ στην άμμο και το φθινόπωρο φτιάξαμε κι ένα βιβλίο, τα Αμμογραφήματα. Αυτό το καλοκαίρι μένουμε στη Γαύδο, αλλάζουμε απλώς παραλία και σας περιμένουμε. Ελάτε να φτιάξουμε το δεύτερο φεστιβάλ της άμμου, ακόμη καλύτερο.

Αν γράφετε ποιήματα ή διηγήματα, αν θέλετε να τα διαβάσετε στην άμμο και να συναντήσετε κι άλλους ποιητές και συγγραφείς, αν θέλετε να συμμετέχετε στη δημιουργία ενός ακόμη αυτοσχέδιου λογοτεχνικού φεστιβάλ αλλά κι αν ακόμη απλά θέλετε να παρακολουθήσετε ως ακροατής το δεύτερο «φεστιβάλ της άμμου», γράψτε ένα κείμενο, στείλτε το μέχρι την 1η Ιουνίου και ελάτε στη Γαύδο τον Ιούλιο.

Ελάτε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε για την περιπέτεια της γραφής, να συμμετάσχετε σε ένα αυτοσχέδιο αλληλοδιδακτικό εργαστήρι συγγραφής διηγήματος πάνω στην άμμο, να μιλήσουμε για τα βιβλία και τους συγγραφείς που αγαπάμε και να φτιάξουμε μαζί το δεύτερο αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ.

Η συνάντηση θα γίνει στην παραλία Σαρακήνικο, από τις πιο όμορφες της Γαύδου, και δεν θα σας κοστίσει απολύτως τίποτε πέρα από τα εισιτήρια του ταξιδιού σας εκεί και την διατροφή σας βέβαια, αρκεί να … αντέχετε τη διαμονή σε σκηνές στην άμμο. Δεκτές φυσικά και οι συμμετοχές από όσους θα μένουν σε πιο σταθερή βάση.

Υπάρχουν δύο θεματικές για τα κείμενα σας ποιήματα ή διηγήματα

 1. Θάλασσα, άμμος, νησί
 2. ταξίδι, φευγιό, προσφυγιά

Επιλέγετε θεματική και γράφετε ένα διήγημα (μέχρι 700 λέξεις) ή ένα ποίημα (με όριο τους 50 στίχους)

Το φεστιβάλ όμως θα έχει ακόμη περισσότερη μουσική εφέτος γι’ αυτό απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε μουσικούς και μπάντες από την Κρήτη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα να έρθουν στη Γαύδο και να παίξουν στην Άμμο.

Δηλώστε συμμετοχή (μέχρι την 1η Ιουνίου) με ένα e-mail στο info@eyelands.gr ή στο info@paraxenesmeres.gr διευκρινίζοντας απλώς αν θέλετε να παρουσιάσετε κείμενά σας ή θέλετε να παρακολουθήσετε το «δεύτερο φεστιβάλ της άμμου».

Η ιστοσελίδα eyelands και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες σε συνεργασία με το u-horn multimedia διοργανώνουν το δεύτερο αυτοσχέδιο φεστιβάλ της άμμου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά θα γίνει επιλογή των κειμένων.

**

Προτεραιότητα στις συμμετοχές που δεν θα ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό (25-30) έχουν όσοι συμμετείχαν πέρυσι στο πρώτο φεστιβάλ. Επίσης η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους τους συγγραφείς που έχουν διακριθεί σε οποιοδήποτε διαγωνισμό του eyelands και των εκδόσεων παράξενες μέρες (συμπεριλαμβάνεται και η διάκριση στην Επιλογή eyelands). Για τους υπόλοιπους που θα θελήσουν να συμμετέχουν στις βραδιές ανάγνωσης θα πρέπει να στείλουν ένα κείμενό τους στις πιο πάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις και η ομάδα των διοργανωτών του φεστιβάλ θα τους ενημερώσουν σχετικά μέχρι την 1η Ιουνίου 2015.

Η συμμετοχή σας ως απλός ακροατής είναι, φυσικά, ανοιχτή για όλους.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει τρεις μέρες που θα είναι αφιερωμένες:

Παρασκευή 22 Ιουλίου, καλωσόρισμα, συζήτηση, έκθεση digital art και μουσική

Σάββατο 23 Ιουλίου, παρουσίαση βιβλίων, ποίηση στην άμμο, μουσική

Κυριακή 24 Ιουλίου, ιστορίες, αφηγήσεις, μουσική και πάρτυ στην άμμο

Οι συναντήσεις θα ξεκινούν από τις εννιά το βράδυ.

Κάθε απόγευμα στις έξι θα υπάρχει μια ώρα με το αυτοσχέδιο αλληλοδιδακτικό εργαστήρι συγγραφής, με ελεύθερη συμμετοχή.

Πέρυσι φτιάξαμε μια έκθεση φωτογραφίας κυριολεκτικά πάνω στην άμμο, αυτό το καλοκαίρι θα φιλοξενήσουμε μια έκθεση digital art με έργα του Δημήτρη Τούλιου, που συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια με το eyelands και τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες.

Οι συμμετοχές θα ανακοινωθούν την 1η Ιουνίου, αλλά θα έχουμε ή επικοινωνήσει με συγγραφείς, ποιητές και μουσικούς που θα συμμετάσχουν.

*Η συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι δωρεάν, στις μουσικές εκδηλώσεις θα υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά για να καλυφθούν τα έξοδα των μουσικών. Αν θέλετε να ενισχύσετε το φεστιβάλ μπορείτε να αγοράσετε τα καταπληκτικά μπλουζάκια του φεστιβάλ της άμμου ή το βιβλίο με τα κείμενα του πρώτου φεστιβάλ.

** Το φεστιβάλ προσκαλεί όπως είναι ευνόητο τους συγγραφείς και ποιητές της Κρήτης αλλά είναι ανοιχτό σε συγγραφείς από κάθε γωνιά της χώρας, από κάθε μέρος του κόσμου, με μοναδική προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους

***Στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία σχετικά με την πρόσβασή σας στο χώρο του φεστιβάλ. Τα δρομολόγια του πλοίου από τα Σφακιά στη Γαύδο μπορείτε να τα βρείτε εδώ: http://www.anendyk.gr/pages/gr/dromologia.php αλλά σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώσουμε στην αρχή του καλοκαιριού (αφού ενδέχεται να αλλάξουν έως τότε) όπως και για την πρόσβασή σας στη Χώρα Σφακίων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: https://sandfestival.wordpress.com/

 

 

1 Σχόλιο

 1. ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΛΟΚΑΜΑΚΗ

  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ

  Τιμητική η πρόσκληση για το φεστιβάλ της άμμου στη Γαύδο μας…
  Περιττό να πω ότι η συμμετοχή μου έχει ήδη σταλεί!

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου