Σχόλια από τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την Εκπαίδευση

Ετικέτες

Κατηγορία

Σταχυολογήσαμε και συγκεντρώσαμε ορισμένα από τα σχόλια που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα της δημόσιας διαβούλευσης για το το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο “Αναβάθμιση του σχολείου και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών”, τα οποία εν πολλοίς απεικονίζουν την εικόνα που έχει σχηματίσει η εκπαιδευτική κοινότητα για το εν λόγω νομοσχέδιο. Η μεγάλη πλειοψηφία των σχολίων στη διαβούλευση έχει να κάνει αμιγώς με ζητήματα μοριοδότησης γεγονός που κάνει εμφανή την αγωνία των εκπαιδευτικών για ένα δίκαιο σύστημα αξιολόγησης των τυπικών τους προσόντων όμως ίσως αυτή η μονοδιάστατη εξέταση των αλλαγών που έρχονται να τους απομακρύνει από το πνεύμα του νομοσχεδίου εν συνόλω. Θετικά αλλά και όχι τόσο θετικά σχόλια εναλλάσσονται για επί μέρους άρθρα και ζητήματα αλλά και στο σύνολό του ως νόμος. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πλήθος των σχολίων.   

 

 • 4 Ιουλίου 2021, 22:11 | Ι. Γ.

  Σημαντικό είναι να δώσετε το δικαίωμα και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να αξιολογούν τους διευθυντές τους και όχι μόνο οι μόνιμοι. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ανισότητες στο προσωπικό των σχολικών μονάδων και να δημιουργήσει κλίμα ευνοϊκής μεταχείρισης προς τους μόνιμους και κλίκες-ομάδες.

 • 4 Ιουλίου 2021, 21:35 | ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΑΓΝΑΤΙΚΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΏΝ ΕΤΩΝ
  Θα πρ’επι να μοριοδοτούνται τα πραγματικά διδακτικά κια διοικητικά έτη. Υπάρχουν τέως στελέχη με 5!!!! παγματικά έτη υπηρεσίας στη τάξη και τα υπόλοιπα στα γραφελια και αλλού. Αυτά δεν θα έπρεπε να μοριοδοτούντα,
  Το ίδιο ισχύει και για τα διοικητικά.

 • 4 Ιουλίου 2021, 21:19 | Μιχάλης Πασπαλάς

  Ο «Επόπτης Ποιότητας της Εκπαίδευσης» του άρθρου 6 σε κάθε Διεύθυνση Π Εκπαίδευσης, είναι μια νέα «δομή», η οποία ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

  Δημιουργείται ένα νέο σώμα 110 περίπου στελεχών, για να διεκπεραιώσει έργο που ήδη εκτελείται ή μπορεί να εκτελεστεί με ευχέρεια, από το Διευθυντή Εκπαίδευσης, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων και (ιδιαιτέρως) τον Περιφερειακό Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης.

  Με αυτόν τον τρόπο, προάγεται η ανούσια γραφειοκρατία, σπαταλούνται πολύτιμοι πόροι ανθρώπινου δυναμικού και επιβαρύνεται αλόγιστα ο φορολογούμενος πολίτης, εξαιτίας των υψηλών επιδομάτων και των νέων λειτουργικών εξόδων που θα φέρει αυτή η νέα «δομή».

  Επίσης, είναι αναμενόμενο ότι θα επιφέρει πολυαρχία, σύγχυση (και σύγκρουση) αρμοδιοτήτων και επιδιώξεων των στελεχών και ένα διαρκές «πηγαινέλα» απόψεων-εισηγήσεων-Αποφάσεων στην τοπική ιεραρχία.

 

 • 4 Ιουλίου 2021, 21:09 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

  ΑΡΘΡΟ 63 : Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
  Για ποιο λόγο δεν υπάρχει διακριτή μοριοδότηση των ακαδημαϊκών προσόντων και της επαγγελματικής ανάπτυξης των μάχιμων εκπαιδευτικών; Θα έπρεπε να υπάρξει λοιπόν μια ανάλογη μοριοδότηση στα προσόντα των εκπαιδευτικών με εκείνη του άρθρου 31 (π.χ. μεταπτυχιακό= 3 μόρια, 2ο πτυχίο= 3 μόρια, Ασπαίτε= 1 μόριο, ξένες γλώσσες= 1 μόριο, ΤΠΕ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ= 2κτλ). Η δια βίου μάθηση είναι εξαιρετικά σημαντική στη εποχή της πληροφορίας, των ψηφιακών αλλαγών και της συνεχούς προσαρμοστικότητας στα νέα δεδομένα των πολυγλωσσικών και πολυπολιτισμικών τάξεων. Η ύπαρξη του ηλεκτρονικού φακέλου των εκπαιδευτικών δεν αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα για την προσμέτρηση των προσόντων τους κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης τους από τους 2 αξιολογητές.
  ΑΡΘΡΟ 31: Θετική η μοριοδότηση των στελεχών. Όμως υπάρχει πρόβλημα με την επιλογή των υποδιευθυντών. Θα μπορούσε να υπάρξει ένας αξιολογικός πίνακας με παρόμοια προσόντα(άρθρο 31) για την επιλογή τους. Ο διευθυντής δε μπορεί να είναι ο μοναδικός υπεύθυνος ως προς την επιλογή αυτών των στελεχών γιατί στην περίπτωση αυτή ελλοχεύει ο κίνδυνος δημιουργίας και συντήρησης πελατειακών σχέσεων στο σχολικό περιβάλλον.

 

 • 4 Ιουλίου 2021, 20:29 | ΣΥΜΕΩΝ

  Ο φόρτος εργασίας για τους δ/ντές είναι σίγουρα τεράστιος με αυτά που διαπιστώνουμε στα άρθρα του νόμου. Δεν υπάρχει πουθενά πρόβλεψη για γραμματειακή υποστήριξη και για τα πολυδύναμα σχολεία έναν ¨Γενικών Καθηκόντων¨.
  Κάνοντας μια προβολή της όλης διαδικασίας που θα ακολουθήσει και των προβλημάτων που έρχονται, νομίζω δεν θα είναι πολλοί αυτοί/ές που θα αιτηθούν για τη θέση διευθυντή/τριας.

  Θα έπρεπε να εφαρμοστεί ο νόμος πιλοτικά και να καταγράψουν τα θετικά και τα αρνητικά σημεία που θα προκύψουν στη πράξη. Έτσι, αφού γίνουν διορθώσεις, αλλαγές, τροποποιήσεις, εφαρμόζουν ένα νόμο που θα αλλάξει πραγματικά τα δεδομένα στην ελληνική εκπαίδευση.

 

 • 2 Ιουλίου 2021, 00:36 | «εξυγιανθείς»

  Για την «αυτονομία» των σχολικών μονάδων που στο εξής θα επαιτούν λίγη φιλανθρωπία από τις αγορές, τι να πρωτοπεί κανείς; Να σχολιάσει για την απροκάλυπτη επέλαση των επιχειρήσεων; Για τη νέα αρένα ανταγωνισμού με τους πολλούς κι ευάλωτους πελάτες; Για την εισπήδηση επιχειρηματικών συμφερόντων στον σχολικό χώρο είτε άμεσα μέσω χορηγιών είτε έμμεσα μέσω αλλαξοκωλιών στους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων; Για τους πρώην εξωσχολικούς διαγωνισμούς αριστείας που πλέον γίνονται ενδοσχολικοί, ώστε να δοθεί και μια νότα ανιδιοτελούς προσφοράς των αγορών στις τοπικές κοινωνίες; Για τα διαφημιστικά τρικ με τα κατά παραγγελία πολιτιστικά δρώμενα στα σχολεία, όπου θα λανσάρονται και τα αντίστοιχα προϊόντα των «ευγενών» χορηγών; Για τα σχολεία όχι δύο ταχυτήτων αλλά εικοσιδύο; Σχολεία για τις ελίτ και παιδοφυλακτήρια για την πλέμπα. Αλλά μικρό το τίμημα και προφανώς αποδεκτό, προκειμένου να εδραιωθούν τα νεοφιλελεύθερα δόγματα στη Δημόσια Εκπαίδευση. Η υλοποίηση της ατζέντας της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ για το ευοίωνο μέλλον του καζινοκαπιταλισμού βαίνει λίαν καλώς. Χειροκροτήστε τους εγχώριους χαμάληδες, κλάψτε τα ανυποψίαστα θύματα…

 

 • 2 Ιουλίου 2021, 00:15 | Δανάη

  Με ποιο σκεπτικό αποκλείεται η αναγνώριση μεταπτυχιακού τίτλου από το ΑΤΕΕΝ.
  Όταν συνάδελφοι ξεκίνησαν να κάνουν το μεταπτυχιακό τους γνώριζαν πως αυτό θα αναγνωριστεί από το ΑΤΕΕΝ και θα μοριοδοτηθεί. ΑΔΙΚΟ να βγαίνει εκτός. ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ.ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΕΕΝ.
  Το Διδασκαλείο δεν αναγνωρίζεται για την επιλογή των Διευθυντών σχολείων;
  Κατάλαβα καλά;..Μπήκαμε με εξετάσεις…κάναμε χιλιόμετρα από 100 ή και παραπάνω…σε εποχές με μικρά παιδιά..2 χρόνια.. ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ…όχι μόνο έπρεπε να αναγνωρίζεται αλλά και να υπολογίζεται ως μεταπτυχιακός τίτλος. Πόσα στελέχη της εκπαίδευσης πορεύθηκαν με μοναδικό προσόν αυτό; γιατί απαξιώνεται;
  Ποτέ δεν καταφέραμε να δώσουμε εξετάσεις για το Β1, χωρίς δική μας υπαιτιότητα, άδικο να μετρήσει για κάποιους μόνο που πρόλαβαν…και πως καταφέραμε (η πλειονότητα) να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης; επειδή δεν είχαμε πιστοποίηση δεν τα καταφέραμε; ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΜΕ ΠΛΗΡΩΣ! Με τόση επιμόρφωση, με τόσα σενάρια διδασκαλίας, με υποχρεωτικές ώρες, με συνεχή αξιοποίηση μέσα στην τάξη, κατά τη γνώμη μου έπρεπε να παρέχεται η βεβαίωση με το πέρας της διαδικασίας επιμόρφωσης που για πολλόυς έχει λάβει χώρα εδώ και κάμποσα χρόνια.
  Τον δντη ποιος θα τον αξιολογήσει; ποιος υφιστάμενος θα τολμήσει να μιλήσει για το αν πατάει το πόδι του στο σχολείο; ποιος θα τολμήσει να τον αναφέρει για εργασιακό εκφοβισμό και συμπεριφορές που δεν συνάδουν στο ρόλο του Δντη; για αυτά που γράφει και αναφέρει στο ημερολόγιο σχολικής ζωής;πόσες αναφορές θα κρυφτούν στο συρτάρι από τους προϊσταμένους του;
  Ποιος θα τολμήσει να μιλήσει για τη δήθεν κάλυψη ωραρίου σε δήθεν πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας; για την κάλυψη ωραρίου σε δήθεν πρωινή ζώνη υποδοχής;
  Πώς θα αξιολογήσει όταν ήταν κατά δήλωση και απεργία- αποχή κατά της αξιολόγησης και τώρα απειλεί ως μέτρο υπακοής, με την αξιολόγηση; Πώς θα αξιολογήσει αυτούς που του μπαίνουν στα ρουθούνια και αυτούς που τον
  καλύπτουν ;
  Δώστε δικλείδες ασφαλείας για τους συναδέλφους.

 

 • 1 Ιουλίου 2021, 23:35 | ΣΤΡΑΤΟΣ

  Δεν είναι δυνατόν τα μεταπτυχιακά με 120 πιστωτικών μονάδων να βαθμολογούνται το ίδιο με αυτά των 90 και Των 60 μονάδων, κάπως έχουν περισσότερα μαθήματα, χρόνο που αφιερώνεται και εργασίες.

 

 • 1 Ιουλίου 2021, 23:23 | ΣΚΑΡΤΣΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  Αναφερομαι στο αρθρο 40 και συγκεκριμενα στο τμημα

  «Υποδιευθυντές και υπεύθυνοι τομέων τοποθετούνται σε Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.), στα οποία ασκούνται διακόσιοι πενήντα (250) τουλάχιστον μαθητές και τα οποία εξυπηρετούν δύο (2) τουλάχιστον ΕΠΑ.Λ. που λειτουργούν σε διαφορετικό κύκλο λειτουργίας, πρωινό απογευματινό ή εσπερινό κύκλο.»

  ειμαι εκπαιδευτικος που υπηρετω στο 5 ΕΚ Γ ΑΘΗΝΑΣ (ισως το μεγαλυτερο ΕΚ πανελλαδικως με πανω απο 40 εργαστηριακους χωρους, 90+ εκπαιδευτικους σχεδον ολα τα χρονια λειτουργιας, και πανω απο 1300 μαθητες σε 3 πρωινα ΕΠΑΛ)
  Εαν καταργηθουν οι θεσεις Υπευθυνων τομεων σημαινει οτι ο διευθυντης
  α) θα πρεπει να συντασσει μονος τις προδιαγραφες υλικων προς αγορα
  β) να κανει ερευνα Αγορας και να δεχεται προσφορες
  γ) να κανει την αξιολογηση την προμηθεια την παραλαβη υλικων και εξοπλισμου κλπ
  σε 7 τομεις με περισσοτερες απο 17 ειδικοτητες (δηλαδη να ειναι γνωστης ολων των υλικων και του εξοπλισμου ολων το τομεων)

  Επιπλεον οι υπευθυνοι τομεων αναλαμβανουν και ως υπευθυνοι εργαστηριων σε εργαστηρια οπου εκλειπει υπευθυνος εργαστηριων.
  Συνεπως ο διευθυντης υα ειναι και υπευθυνος για την συντηρηση, την απογραφη, και την καθημερινη παρακολουθηση της λειτουργιας των εργαστηριων αυτων.

  ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ.

  ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΠΑΡΕΙΣΕΦΡΗΣΕ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΜΕΩΝ ,
  ΑΝ ΚΑΙ ΗΛΠΙΖΑ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ 6ετιας
  δηλ ενα τοσο μεγαλο σχολειο να μη μπορει να δικαιολογει θεση υποδιευθυντη
  με τοση διοικητικη εργασια …

 

 • 1 Ιουλίου 2021, 22:24 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Ενα πληρως αποτυχημενο νομοσχεδιο.
  Μιλαμε για αξιολογηση με τι ανταμοιβη;
  Αριστος μετριος κακος ολοι απολαβη μηδεν.
  Τι οικονομικο οφελος ο αριστος η ο καλος;
  τιποτα.
  Τι λεμε τωρα λοιπον ;
  Κοροιδια μεχρι τελους.

 

 • 1 Ιουλίου 2021, 21:54 | Αντώνιος

  Δντής με παραπάνω από δύο θητείες στην ίδια σχολική μονάδα, ιδίως αν έχει και οργανική εκεί, δημιουργεί προσωπικές σχέσεις είτε το θέλουμε είτε όχι. Αυτό σημαίνει ότι η αξιολόγηση πάει περίπατο, όπως και η αντικειμένικότητά της όπως την επιθυμείτε…Δείτε τί γίνεται στον ιδιωτικό τομέα….Σε κάνενα κατάστημα super market o ο Δντής δεν παραμένει στο ίδιο κατάστημα εφ όρου ζωής…Κάτι ξέρουν από μαρκετινγκ καλύτερα από εσάς…και απόδοση μίας μονάδας στο μέγιστο…

 

 • 2 Ιουλίου 2021, 13:10 | ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΑΣΣΑ

  Επί του άρθρου 2 σχετικά με τον ορισμό της διδακτικής υπηρεσίας. Θεωρώ ότι είναι παράλογο και άδικο η υπηρεσία στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να μη λογίζεται ως διδακτική. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό έχει γίνει εκ παραδρομής, γιατί το έργο που παράγεται στα ΚΠΕ είναι κατ’εξοχήν διδακτικό. Στα ΚΠΕ υλοποιούνται προγράμματα για μαθητές όλων των βαθμίδων. Ελπίζω αυτό να διορθωθεί.

 

 • 2 Ιουλίου 2021, 10:18 | ΚΩΣΤΑΣ

  Άρθρο 31: Θεωρώ ότι πρέπει να μοριοδοτείται και η συμμετοχή σε υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ κλπ), αφού είναι μεγάλο σχολείο για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του όλου συστήματος, όπου και απαιτείται ευρύτερη γνώση και υπευθυνότητα.

  Άρθρο 31, δ): Θεωρώ ότι ο αριθμός ISBN δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε εκδοτικούς οίκους αλλά να περιλαμβάνει και αυτοεκδόσεις ή εκδόσεις από άλλους φορείς. Η αδυναμία πρόσβασης σε εκδοτικό οίκο (και υπάρχουν πολλοί ευνόητοι λόγοι) δεν σημαίνει εξ ορισμού και ντε φάκτο ότι μειώνει την αξία της δημοσίευσης.

  Ευχαριστώ.

 

 • 2 Ιουλίου 2021, 08:53 | Μαρία Παπασημακοπούλου

  Χωρίς ψυχομετρικά τεστ για όλους και υποχρεωτικά τα στελέχη να έχουν περάσει από κάποια σχολή διοίκησης προσωπικού, τα νομοσχέδια δεν θα φέρουν αλλαγή και νέο αέρα στην εκπαίδευση. Αλλά, και τα δύο αυτά, είναι οι καυτές πατάτες σε κάθε κυβέρνηση που δεν θέλει να της κάψει τα χέρια.

 

 • 2 Ιουλίου 2021, 07:54 | ΓΙΑΝΝΗΣ

  Ο Διευθυντής σχολείου είναι η «ψυχή» του σχολείου. Δεν φτάνει να κατέχεις διδακτορικό ή να είσαι συγγραφέας βιβλίου για να διοικήσεις ένα σχολείο με 60αρηδες καθηγητές, απαιτητικούς γονείς – μαθητές, κλπ, Είναι απαραίτητη η διοικητική εμπειρία. Κανονικά για όσους επιθυμούν να γίνουν Διευθυντές θα έπρεπε προηγουμένως να έχουν διοικήσει ως υποδιευθυντές (εφόσον δεν έχουν διοικητική εμπειρία ως Διευθυντές). Γιαυτό η μοριοδότηση της διοικητικής εμπειρίας πρέπει να είναι μεγαλύτερη (τουλάχιστον 8 μόρια).

 

Κλικ εδώ για να δείτε το νομοσχέδιο

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών – Νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση: Ερωτήσεις και απαντήσεις

Κλικ εδώ για τη δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις»

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 20 – 21 Απριλίου 2024

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 20 – 21 Απριλίου 2024

Real News Καθημερινή Πρώτο Θέμα Το Βήμα της Κυριακής Δώστε μας το email σας και κάθε Παρασκευήθα έχετε στα εισερχόμενά σας τις προσφορές των εφημερίδων (Δεν στέλνουμε ανεπιθύμητη αλληλογραφία ενώ μπορείτε να διαγραφείτε με ένα κλικ και δεν θα...

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Η ευγένεια ως ένδειξη του πολιτισμού

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Η ευγένεια ως ένδειξη του πολιτισμού

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου Η ευγένεια ως ένδειξη του πολιτισμού   του Κωνσταντίνου Μάντη -   Κείμενο 1 Η ευγένεια ως ένδειξη του πολιτισμού Απόσπασμα από άρθρο του Θεμιστοκλή Κατσαούνη, απόφοιτου ΕΑΠ, Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, 11/01/2020,...

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Η ευγένεια ως ένδειξη του πολιτισμού

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Τα οφέλη της αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τα ζώα

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου Τα οφέλη της αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τα ζώα   του Κωνσταντίνου Μάντη -   Κείμενο 1: Τα οφέλη της αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τα ζώα Ο δεσμός ανθρώπου-ζώου είναι ιδιαίτερα σημαντικός αφού τα κατοικίδια ζώα όχι μόνο...

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Η ευγένεια ως ένδειξη του πολιτισμού

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Κριτήρια επιλογής των θετών γονιών

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου Κριτήρια επιλογής των θετών γονιών   του Κωνσταντίνου Μάντη -   Η ενημέρωση του παιδιού για το ζήτημα της υιοθεσίας Η συζήτηση για την υιοθεσία δεν διαφέρει από τη συζήτηση για άλλα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν από...

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Η ευγένεια ως ένδειξη του πολιτισμού

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: «Τα παιδιά δεν πάνε καλά» (παραβατικότητα ανηλίκων)

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου «Τα παιδιά δεν πάνε καλά» (παραβατικότητα ανηλίκων)   του Κωνσταντίνου Μάντη -   Κείμενο 1: «Τα παιδιά δεν πάνε καλά» Τη σπρώχνουν στο έδαφος, της δίνουν άγρια χαστούκια, της τραβάνε τα μαλλιά, την κλωτσάνε. Τη χτυπάνε δύο και...

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Η ευγένεια ως ένδειξη του πολιτισμού

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Τεχνητή νοημοσύνη, fake news & παραπληροφόρηση

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου Τεχνητή νοημοσύνη, fake news & παραπληροφόρηση   του Κωνσταντίνου Μάντη -   Κείμενο 1: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη εκτοξεύει τα fake news αλλοιώνοντας όσα βλέπουμε γύρω μας Σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη μιμείται όλο και...

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Η ευγένεια ως ένδειξη του πολιτισμού

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Κοσμογονία στην ιατρική: Ο εικονικός γιατρός θα σας δεχθεί σε λίγο

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου Κοσμογονία στην ιατρική: Ο εικονικός γιατρός θα σας δεχθεί σε λίγο   του Κωνσταντίνου Μάντη -   Κείμενο 1: Κοσμογονία στην ιατρική: Ο εικονικός γιατρός θα σας δεχθεί σε λίγο Το Kέντρο Εικονικής Περίθαλψης του νοσοκομείου...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Επιμέλεια άρθρου

Δείτε κι αυτά

Γ ΛυκείουΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικό υλικόΚριτήρια αξιολόγησης
Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Η ευγένεια ως ένδειξη του πολιτισμού

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Η ευγένεια ως ένδειξη του πολιτισμού

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου Η ευγένεια ως ένδειξη του πολιτισμού   του Κωνσταντίνου Μάντη -   Κείμενο 1 Η ευγένεια ως ένδειξη του πολιτισμού Απόσπασμα από άρθρο του Θεμιστοκλή Κατσαούνη, απόφοιτου ΕΑΠ, Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, 11/01/2020,...

Γ ΛυκείουΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικό υλικόΚριτήρια αξιολόγησης
Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Τα οφέλη της αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τα ζώα

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Τα οφέλη της αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τα ζώα

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου Τα οφέλη της αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τα ζώα   του Κωνσταντίνου Μάντη -   Κείμενο 1: Τα οφέλη της αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τα ζώα Ο δεσμός ανθρώπου-ζώου είναι ιδιαίτερα σημαντικός αφού τα κατοικίδια ζώα όχι μόνο...

Γ ΛυκείουΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικό υλικόΚριτήρια αξιολόγησης
Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Κριτήρια επιλογής των θετών γονιών

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Κριτήρια επιλογής των θετών γονιών

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου Κριτήρια επιλογής των θετών γονιών   του Κωνσταντίνου Μάντη -   Η ενημέρωση του παιδιού για το ζήτημα της υιοθεσίας Η συζήτηση για την υιοθεσία δεν διαφέρει από τη συζήτηση για άλλα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν από...

Γ ΛυκείουΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικό υλικόΚριτήρια αξιολόγησης
Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: «Τα παιδιά δεν πάνε καλά» (παραβατικότητα ανηλίκων)

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: «Τα παιδιά δεν πάνε καλά» (παραβατικότητα ανηλίκων)

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου «Τα παιδιά δεν πάνε καλά» (παραβατικότητα ανηλίκων)   του Κωνσταντίνου Μάντη -   Κείμενο 1: «Τα παιδιά δεν πάνε καλά» Τη σπρώχνουν στο έδαφος, της δίνουν άγρια χαστούκια, της τραβάνε τα μαλλιά, την κλωτσάνε. Τη χτυπάνε δύο...

Γ ΛυκείουΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικό υλικόΚριτήρια αξιολόγησης
Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Τεχνητή νοημοσύνη, fake news & παραπληροφόρηση

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Τεχνητή νοημοσύνη, fake news & παραπληροφόρηση

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου Τεχνητή νοημοσύνη, fake news & παραπληροφόρηση   του Κωνσταντίνου Μάντη -   Κείμενο 1: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη εκτοξεύει τα fake news αλλοιώνοντας όσα βλέπουμε γύρω μας Σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη μιμείται όλο...

Γ ΛυκείουΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικό υλικόΚριτήρια αξιολόγησης
Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Κοσμογονία στην ιατρική: Ο εικονικός γιατρός θα σας δεχθεί σε λίγο

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Κοσμογονία στην ιατρική: Ο εικονικός γιατρός θα σας δεχθεί σε λίγο

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου Κοσμογονία στην ιατρική: Ο εικονικός γιατρός θα σας δεχθεί σε λίγο   του Κωνσταντίνου Μάντη -   Κείμενο 1: Κοσμογονία στην ιατρική: Ο εικονικός γιατρός θα σας δεχθεί σε λίγο Το Kέντρο Εικονικής Περίθαλψης του νοσοκομείου...

ΕιδήσειςΕκπαίδευση
Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώθηκε ότι υπεγράφη και αποστέλλεται προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο η Φ.251/139828/A5/06-12-2023 Υπουργική Απόφαση, στην οποία έχουν συγκεντρωθεί οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.)...

Γ ΛυκείουΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικό υλικόΚριτήρια αξιολόγησης
Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Ηθική της διάθεσης των μοσχευμάτων

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου: Ηθική της διάθεσης των μοσχευμάτων

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου Ηθική της διάθεσης των μοσχευμάτων   του Κωνσταντίνου Μάντη -   Κείμενο 1: Ηθική της διάθεσης των μοσχευμάτων Το κείμενο του Αντώνη Αντωνιάδη έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό «Θέματα αναισθησιολογίας και εντατικής ιατρικής»....

ΕιδήσειςΕκπαίδευση
Επιστολική ψήφος: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Επιστολική ψήφος: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες: εκλογή ευρωβουλευτών, διευκόλυνση ψήφου εκλογέων, εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων και διευκόλυνση πρόσβασης ΑμεΑ στον προεκλογικό διάλογο. Συγκεκριμένα για την...