Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας – Αποτελέσματα διαγωνισμού

Δημοσίευση: 17.05.2018

Κατηγορία

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας ευχαριστεί και χαιρετίζει τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της Πιερίας που έλαβαν μέρος, με ποίημα ή διήγημα, στο δεύτερο παμπιερικό λογοτεχνικό διαγωνισμό (Ιανουάριος-Απρίλιος 2018), ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη της Αναστασίας Γεροφωκά και διοργανώθηκε από κοινού με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, με θέμα «Οι καταστρεπτικές συνέπειες του πολέμου στον άνθρωπο και στο φυσικό περιβάλλον». Χαιρετίζει, επίσης, τους μαθητές από σχολεία άλλων περιοχών της χώρας οι οποίοι, αν και ο διαγωνισμός αφορούσε την Πιερία, πήραν και αυτοί μέρος.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους, φιλολόγους και μη, που συνέβαλαν στην ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό των μαθητών στο θέμα των άδικων πολέμων και των επιπτώσεών τους στον άνθρωπο και τη φύση, αλλά και στην παρακίνησή τους να συγγράψουν λογοτεχνικό κείμενο.

Οι μαθητές των οποίων τα κείμενα διακρίθηκαν, θα βραβευθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης (Ηπείρου 10). Επίσης, αναμνηστικοί έπαινοι θα απονεμηθούν σε όλα τα σχολεία για τη συμμετοχή των μαθητών τους, ενώ ειδικά βραβεία θα δοθούν στους μαθητές του ΣΔΕ Κατερίνης των οποίων τα κείμενα διακρίθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, βραβεία θα απονεμηθούν στους εξής μαθητές ανά κατηγορία:

Ποίημα (λύκεια): 1ο Μαρία Τσέτσιλα (3ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης), «Αιώνια Φλόγα», 2ο Πολυξένη Πετρίδου (5ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης), «Ο δωδεκάλογος των αν μου», 3ο (εξ ημισείας) Φρειδερίκη Μαρμαρίδου (5ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης), «Ο ξεριζωμός» και Νικόλαος Καζακλάρης (1ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης), «Ζητείται πλανήτης».

Ποίημα (γυμνάσια): 1ο Αναστασία Αθανασίου (Εσπερινό Γυμνάσιο Κατερίνης), «Του πολέμου η χαρά», 2ο Διονυσία Δρούγκα (Γυμνάσιο Πλαταμώνα), «Αγωνία και προσμονή», 3ο Καρυπίδου Μάρθα (2ο Γυμνάσιο Κατερίνης), «Ο ήχος της σάλπιγγας».

Διήγημα (λύκεια): 1ο Τουλουπάκη Ευαγγελία (ΓΕ.Λ. Λιτοχώρου), «Η τελευταία Άνοιξη», 2ο Πολυξένη Πετρίδου (5ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης), «Ο μονόλογος του θανάτου», 3ο Αϊδινοπούλου Κων/να (5ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης), «Ανάμεσα σε δυο πατρίδες».

Διήγημα (γυμνάσια): 1ο Καπέτα Ελένη (Γυμνάσιο Πλαταμώνα), «Αβιγγέιλ», 2ο Κεσκίνη Μαριάννα (6ο Γυμνάσιο Κατερίνης), «Ένα λεωφορείο που δεν πρέπει να ξεχάσεις», 3ο Καρατζιούλα Δήμητρα (2ο Γυμνάσιο Κατερίνης), «Ένα θαύμα».

Ποίημα/Διήγημα (ΣΔΕ): 1ο Ιορδάνης Ποιμενίδης (Β΄Κύκλος), «Πόλεμος Ερυσίχθων».

Τα κείμενα των διαγωνιζομένων αξιολογήθηκαν από κριτικές επιτροπές, τη σύνθεση των οποίων γνωστοποιούμε:

Κριτική επιτροπή για τα λύκεια και το ΣΔΕ: Έλενα Αλμπανίδου, Ξανθίππη Καραβίδα, Λεφτέρης Μαυρομάτης, Ελένη Τζήκα, Διονύσης Χατζής.

Κριτική επιτροπή για τα γυμνάσια: Άγγελος Αγγελίδης, Άννα Ασλανίδου, Χριστίνα Γεωργιάδου, Άννα Κυριακού, Κωνσταντίνος Τεκτονίδης.

Κατερίνη, 16 Μαΐου 2018

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Πιερίας

Εγγραφείτε στην ενημέρωση
των λογοτεχνικών διαγωνισμών

(Με κάθε νέα δημοσίευση άρθρου που αφορά λογοτεχνικό διαγωνισμό)

Ακολουθήστε μας

Δείτε κι αυτά

Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί
Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας - Για να δείτε τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού και για τη συμμετοχή σας κλικ εδώ...

Διαγωνισμοί σε εξέλιξηΛογοτεχνικοί διαγωνισμοί
Οι λογοτεχνικοί διαγωνισμοί που είναι σε εξέλιξη τον Ιούλιο του 2024

Οι λογοτεχνικοί διαγωνισμοί που είναι σε εξέλιξη τον Ιούλιο του 2024

Οι λογοτεχνικοί διαγωνισμοί που είναι σε εξέλιξη ή η προθεσμία υποβολής συμμετοχής λήγει τον Ιούλιο​

Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δοκιμίου & Δημοσιογραφικού Άρθρου

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δοκιμίου & Δημοσιογραφικού Άρθρου

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δοκιμίου & Δημοσιογραφικού Άρθρου - Για να δείτε τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού και για τη συμμετοχή σας κλικ εδώ...