Τάκης Γεράρδης, ΄΄Τα Κομπολόγια΄΄ – Πρόσκληση

11.05.2015

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΚΕΔΡΟΣ

Δελτίο Τύπου

 

Τάκης Γεράρδης

ΤΑ ΚΟΜΠΟΛΟΓΙΑ
Ελληνική πεζογραφία – μυθιστόρημα

Η τυχαία συνάντηση του ταξιτζή Χρήστου Bερούτη με τον παλαιοπώλη πολυτελείας Σπύρο Σαμαρόπουλο γίνεται η αρχή μιας περιπέτειας που οδηγεί στα ίχνη της Εύας Πάλμερ, του Άγγελου Σικελιανού και του μουσικοσυνθέτη Κωνσταντίνου Ψάχου. O παλαιοπώλης θα αγοράσει στο Άγιο Όρος μια σπάνια περγαμηνή του Αγίου Δαμασκηνού για την παρασημαντική. Η περγαμηνή αλλά και μια συλλογή σπάνιων κομπολογιών που βρέθηκε στο σπίτι ενός τοκογλύφου στο Κολωνάκι είναι τα κίνητρα για τη δράση των ηρώων. Η αλληλουχία των γεγονότων θα τους οδηγήσει στο περίφημο εύειο παναρμόνιο και στη γοητευτική όσο και μυστηριώδη ιστορία του.

Έρωτες φανεροί αλλά και κρυφοί, αδίστακτοι τύποι του υποκόσμου αλλά και καθημερινοί έντιμοι άνθρωποι δρουν και φιλοσοφούν ακολουθώντας το ακατανόητο της δημιουργίας. Τελικά η ζωή επέλεξε γι’ αυτούς άλλα πράγματα από αυτά που είχαν οι ίδιοι σχεδιάσει.

Ο Τάκης Γεράρδης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1953. Σπούδασε οικονομικά στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά και δημοσιογραφία στο Freie Universitat Berlin. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί.

 

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη, 13 Μαΐου, στις 8 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι:
Αριστοτέλης Σαΐνης, κριτικός λογοτεχνίας
Κώστας Πασχαλίδης, αρχαιολόγος
Νικόλας Γκίνης, μουσικοσυνθέτης
Νίκος Χουντής, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός, Όλγα Παππά.

ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ | Ακαδημίας 32 και Λυκαβηττού, Αθήνα | Τ 210 3388054

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου