Τελευταίο θρανίο

3.03.2016

σχόλια

Τελευταίο θρανίο εξώφυλλο medium

Τελευταίο θρανίο
της Αγγελικής Λάλου
ISBN: 978-618-5101-22-0

Μυθιστόρημα
Λιανική τιμή: 12 ευρώ +ΦΠΑ

Τo «Τελευταίο θρανίο» αναφέρεται στα νέα ξεκινήματα, στις αλλαγές της εφηβείας, στην περιπέτεια του να μεγαλώνεις.
Ο Άρης, το καλοκαίρι πριν πάει στην τελευταία τάξη του Δημοτικού, λόγω μετάθεσης του πατέρα του, θα αφήσει την Αθήνα και την Άννα, το κορίτσι που του αρέσει και θα πάει με την οικογένειά του να μείνει σε ένα νησί. Νέο σπίτι, νέο σχολείο, νέα δασκάλα, νέοι φίλοι. Και όχι μόνο. Ο ήρωας του βιβλίου γρήγορα θα καταλάβει ότι τίποτα πια δεν είναι τόσο απλό…
Θα περάσει μόνος του όλη τη σχολική χρονιά στο τελευταίο θρανίο;
Ποιος είναι, πάλι, αυτός ο Πύρρος και ποια είναι η ιστορία του φάρου;
Μπορεί μια μικρή γάτα να σώσει την κατάσταση;
Ή μήπως όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν μικρό ήρωα;
Μια ιστορία για τους δικούς μας ξένους, για τη φιλία, για τη δύναμη της αγάπης, γραμμένη με χιούμορ και τρυφερότητα.

Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία για τη φιλία, την αγάπη και τις διακρίσεις. Χωρίς κραυγές και συνθήματα, με ήρωες που τα παιδιά θα ταυτιστούν μαζί τους, με εξαιρετική γραφή που δεν υποτιμά το παιδί -αναγνώστη μάς προκαλεί να δούμε με άλλα μάτια το «τελευταίο θρανίο» και αποδεικνύει πόσο πιο γενναία είναι τα παιδιά από εμάς τους μεγάλους.
Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Το «Τελευταίο θρανίο» γραμμένο με μεστή αλλά και απλή γραφή, γεμάτο δράση και χιούμορ μπορεί να συντροφεύσει κάθε έφηβο στα μονοπάτια που καλείται να ακολουθήσει, αλλά και να αποτελέσει έναν οδηγό ευαισθητοποίησης γονιών και δασκάλων για μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της ζωής κάθε παιδιού.
Μαρία Ποθητού, Σύμβουλος Γονέων & Ανάπτυξης Παιδιού, Υπεύθυνη του επιστημονικού ιστότοπου: www.xamogelakia.com

Το “Τελευταίο θρανίο” είναι ένα βιβλίο για τα μεγάλα μικρά παιδιά, για τα παιδιά εκείνα που απότομα καλούνται να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας γιατί, πολύ απλά, μπαίνουν στην εφηβεία και η ζωή τους αλλάζει. Μέσα από την ιστορία του Άρη, του ήρωα της Αγγελικής Λάλου, που ξεκινάει το καλοκαίρι πριν από την έκτη δημοτικού και τελειώνει σχεδόν ένα χρόνο μετά, οι μικροί αναγνώστες θα διαβάσουν για τον έρωτα, για τη φιλία, για τις ξαφνικές αλλαγές, για τον ρατσισμό, για την οικογένεια, για το σχολείο και για πολλά άλλα θέματα που απασχολούν όλους τους συνομηλίκους τους.
Η συγγραφέας κατορθώνει με απλό και απόλυτα κατανοητό λόγο να αγγίξει το κοινό της, καθώς ο κάθε αναγνώστης θα βρει σίγουρα έναν ή και περισσότερους πρωταγωνιστές του βιβλίου με τον οποίο θα μπορέσει να ταυτιστεί.
Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Άρης και οι φίλοι του η αισιοδοξία που διατρέχει το κείμενο και το ευχάριστο τέλος του δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.
Ένα βιβλίο – οδηγός ζωής για τα παιδιά που τελειώνουν το δημοτικό και δεν ξέρουν τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουν σύντομα.
Πελιώ Παπαδιά, Δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια της ιστοσελίδας www.talcmag.gr, υπεύθυνη διαδικτυακής ανάπτυξης και επικοινωνίας της freepress εφημερίδας για γονείς Τaλκ.

Η Αγγελική Λάλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με την επιμέλεια κειμένων (εκδόσεις Κριτική), αλλά και τη συγγραφή άρθρων ως κειμενογράφος και δημοσιογράφος στον περιοδικό Τύπο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της εταιρείας «Εν Κύκλω», με τα μέλη της οποίας -μεταξύ άλλων- συνεργάστηκε στην επιμέλεια-μετάφραση των βιβλίων “Περί φύσεως” του Εμπεδοκλή και “Αίας” του Σοφοκλή (εκδ. Εικοστός πρώτος αιώνας). Επίσης, γράφει τακτικά στη στήλη Κλασική βιβλιοθήκη του περιοδικού «Ιστορικά Θέματα».
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία είτε ως υπεύθυνη παιδικών εκδηλώσεων στο παιχνιδοβιβλιοπωλείο «Το Σπίτι της Χαράς» είτε με τη στήλη της “Με ένα βιβλίο μεγαλώνω” στο site www.childit.gr.
Άρθρα της για την παιδική λογοτεχνία έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Bookstand κλπ. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν τέσσερις διασκευές της κλασικών παραμυθιών (Χάιντι, Τομ Σόγιερ κ.ά. )
Της αρέσει να γράφει ποίηση και παραμύθια.
Πάνω απ’ όλα είναι μια τρελομαμά, που χαίρεται να μεγαλώνει μαζί με το γιο της!

Ακολουθήστε μας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Δείτε κι αυτά

Αναζητάτε εκδοτικό οίκο;

Αναζητάτε εκδοτικό οίκο;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εκδοτικοί οίκοι δέχονται πληθώρα έργων προς αξιολόγηση με θέμα την πανδημία και τον αναγκαστικό εγκλεισμό στο σπίτι. Τις τελευταίες δε ημέρες, πολλές γυναίκες έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να...

Λογοτεχνική Συλλογή 2021 – Φόρος τιμής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Λογοτεχνική Συλλογή 2021 – Φόρος τιμής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Το περιοδικό «ERmionida MAGazine» ως φόρο τιμής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση συγκεντρώνει τα δικά σας ποιήματα, δοκίμια, άρθρα και διηγήματα σε μια επετειακή έκδοση. Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρξει και η κατηγορία ζωγραφική και χειροτεχνία!...

Παγωμένος άγγελος, του Samuel Bjork

Παγωμένος άγγελος, του Samuel Bjork

Ένα συναρπαστικό θρίλερ που διαβάζεται με κομμένη ανάσα και στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα από τα πιο διαφορετικά ντουέτα αστυνομικών επιθεωρητών! Οι ανατροπές είναι πολλές, οι εκπλήξεις άλλες τόσες, η κεντρική ιστορία ανατριχιαστική, τα θύματα αθώα παιδιά. Τι...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου