τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Το δάσος που αντικρίζω στα μάτια σου – Erina Espiritu

Το δάσος που αντικρίζω στα μάτια σου – Erina Espiritu

 

 

forest-path

Το δάσος που αντικρίζω στα μάτια σου
είναι εκείνο που ήθελα να μπω και να χαθώ από παιδί.

Το σκοτάδι που καλύπτει την καρδιά σου
το έχω νιώσει
είναι το ίδιο βαρύ πανωφόρι, που βιαστικά έριχνα πάνω μου για να αποφύγω τα ηλίθια βλέμματα των πεινασμένων κορμιών και ήταν φορές που η κούραση με έκανε να ξεχνώ να το βγάλω και έμενε Και έκλειναν οι πόροι και πέθαιναν από την δίψα και την έλλειψη. Ξεχνούσαν και συνήθιζαν.

Τα χρόνια πέρναγαν με ανελέητο ρυθμό, άκαρδα και αδηφάγα και το πετσί έγινε ένα με την ψυχή μου και ξέχασα ποια είμαι αλήθεια... τι ποθώ και τι περιμένω σε τούτο τον δρόμο;
«ζωή λέγεται!» μου φώναζε η μάνα μου και χανόταν με μια τσάντα στον ώμο...
«πού πας;»,
«θα αργήσεις;»,
«μ’ αγαπάς;»... μα είχε ήδη φύγει μακριά.
Δεν ακούγεσαι, σώπασε τώρα... πέρασε και αυτό.

Σιωπή... μα τόσο θόρυβο που κάνουν τα όνειρά σου, τόσο πολύ που σε ξυπνάνε από την λήθη, από τον ύπνο του κορμιού και της ψυχής.
Τόση αναμονή… θα πάρω βαθιά ανάσα και θα κάνω τα βήματα, σταθερά, γρήγορα, φοβισμένα, αλλά θα τα κάνω.

Θα μπω μέσα σου, μέσα από τα μάτια σου και θα σε κατοικίσω.
Σε εκείνο το δάσος, θα προχωρήσουμε μαζί όταν οι φόβοι μας θα’ ναι όλοι εδώ.

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Ερίνα Εσπιρίτου

Σύντομο Βιογραφικό Η Ερίνα Εσπιρίτου παραμένει παιδί και παίζει με τις λέξεις. Γράφει ποιήματα και δημιουργεί εικόνες και ήχους για όσους ακούν και βλέπουν με την ψυχή τους. Γεννημένη το Μάιο του ’77, στο απόγειο της άνοιξης, παρ’ όλα αυτά αγαπημένο της χρώμα το μαύρο. Σκοπός ζωής, να ζήσει ελεύθερα σε μια αχρήματη κοινωνία, όπου οι άνθρωποι θα ανταλλάσσουν και θα μεταλαμπαδεύουν τις δυνατότητές τους. Περήφανη και απόλυτα ευτυχισμένη για την οικογένειά της που την στηρίζει και την εμπνέει και κυρίως για τις δύο κόρες της και την ιδιαίτερη επικοινωνία τους. Ποιήματα και κείμενά της δημοσιεύει στο προσωπικό της ιστολόγιο, σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs(όπως Ποιητικός Πυρήνας, Biblioteque, Enfo.gr, τοβιβλίο.net κ.α.). Επίσης δείγματα της δουλειάς της έχουν συμπεριληφθεί στη 2η και 3η Ομαδική Ποιητική Συλλογή των εκδόσεων Διάνυσμα, στα καλλιτεχνικά Ημερολόγια 2015, 2016 και 2017 του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net και στο λογοτεχνικό περιοδικό Δίοδος.

4 Σχόλια

 1. Άννα Ρουμελιώτη

  […Σε εκείνο το δάσος, θα πρoχωρήσουμε μαζί, όταν οι φόβοι μας θα ‘ναι όλοι εδω ….] … μα θα είναι ανήμποροι πια να δράσουν και να σκιάσουν το όνειρο … Δυνατή η ιστορία σας Erina!!!!

  Απάντηση
  • erina espiritu

   αληθινή,,,
   Σ΄ευχαριστώ Άννα!

   Απάντηση
  • erina espiritu

   Σ’ ευχαριστώ Μάχη!

   Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος