“Το Κοπάδι” της Αθηνάς Παπαδάκη παρουσιάζεται στο Floral

  Οι εκδόσεις Ένστρον και το Floral σάς προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Αθηνάς Παπαδάκη, «Το κοπάδι», την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, στις 8 μ.μ. Για τη συγγραφέα θα μιλήσουν και θα απαγγείλουν ποιήματά της οι: Αντρέας Καράμπελας, Άννα Κατσιγιάννη, Κώστια Κοντολέων, Μάνος Κοντολέων, Γιώργος Ξενάριος, Λιάνα Σακελλίου και Δήμητρα Χριστοδούλου. Ανάμεσα στις […]
- 12.11.2014 -

 

Οι εκδόσεις Ένστρον και το Floral σάς προσκαλούν
στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής
της Αθηνάς Παπαδάκη, «Το κοπάδι»,
την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, στις 8 μ.μ.
Για τη συγγραφέα θα μιλήσουν και θα απαγγείλουν ποιήματά της οι: Αντρέας Καράμπελας, Άννα Κατσιγιάννη,
Κώστια Κοντολέων, Μάνος Κοντολέων, Γιώργος Ξενάριος, Λιάνα Σακελλίου και Δήμητρα Χριστοδούλου.
Ανάμεσα στις αναγνώσεις θα υπάρξουν μουσικές γέφυρες.
Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Τι λέει η συγγραφέας για το βιβλίο (δημοσίευση στο diastixo.gr, 7.07.14)
«Το Κοπάδι συμβολίζει την υποταγή του καθενός σε όποια εξουσία, πολιτική, κοινωνική, θρησκευτική, οικογενειακή, καθώς αυτή επιβάλλεται με αδίστακτους γραπτούς και άγραφους νόμους. Όλοι κάποτε προσχωρούμε σε αναγκαστική υπακοή, όχι με τη μορφή της αγέλης, αλλά με τη σκληρή στέρηση η οποία συχνά αγγίζει τη θυσία. Όμως η πρωτόγονη ρίζα μας παραμένει υγιής, έτοιμη να εκραγεί κάτω από την πίεση του εξανδραποδισμού για τον οποίο έχουμε κι εμείς ευθύνη. Η οντότητά μας κινείται πια σε νέα τρομώδη επίπεδα. Η υπαρξιακή αγωνία περιζώνει Το Κοπάδι, όπως και παλαιότερες συλλογές μου.
Το ωραιότατο εξώφυλλο του Αντρέα Καράμπελα συμβολίζει το σκεπτόμενο άτομο, το οποίο εκτέλεσε ή πρόκειται να εκτελέσει αρπακτική επιταγή. Η αμφιβολία του εγχειρήματος και ο θυμός στο βλέμμα του ενδυναμώνονται από το διάσπαρτο κόκκινο, το αίμα, πάνω στον άσπρο βωμό του χαρτιού.»

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:
Η Αθηνά Παπαδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και εργάζεται ως δημοσιογράφος σε δημόσιο οργανισμό. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου