τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Το Μανιφέστο του … Σχετικού!

Το Μανιφέστο του … Σχετικού!

Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουμε ότι η τρισδιάστατη πραγματικότητα χωράει ολοκληρωτικά στο μονοδιάστατο μυαλό μας. Μα η αλήθεια είναι πάντα μεγαλύτερη από αυτήν που μπορούμε να αντιληφθούμε. Πάντα μάς ξεπερνάει χωρίς να νοιάζεται για εμάς. Εμείς ήρθαμε, ζούμε και θα φύγουμε, έρμαια του χρόνου και των επιλογών που αυτός μας αφήνει.
Τώρα όμως ήρθε η ώρα, αν τολμάς να πάρεις το ρίσκο και να τραβήξεις την κουρτίνα για να δεις όχι το φως, αλλά την πηγή του ίδιου του φωτός. Στο «Μανιφέστο του … Σχετικού» αναλύεται μέσα σε λίγες σελίδες μια ολόκληρη κοσμοθεωρία που αν την πιστέψεις τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο! Αν καταφέρεις να δεις τη Σχετικότητά σου, θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στην προσωπική ευτυχία.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«Η Σχετικότητα μπορεί να προσομοιωθεί με μια θρησκεία που κανείς δεν μπορεί να σου αποδείξει πως υπάρχει θεότητα αν δεν είσαι έτοιμος να την αποδεχτείς, να την πιστέψεις…»

«Ένα γεγονός, πέρα από τους υποκειμενισμούς που θα το ντύσει ο κάθε άνθρωπος από τη δική του σκοπιά και σχετικότητα, παραμένει στη βάση του πάντα σχετικό. Κι αυτό έγκειται στα προσωπικά κι εντελώς σχετικά σημεία αναφοράς. Τα σημεία αναφοράς είναι διαφορετικά για κάθε Σχετικότητα, για κάθε άνθρωπο, για κάθε πραγματικότητα. Ίδιοι άνθρωποι τα ίδια γεγονότα τα αντιλαμβάνονται και τα αντιμετωπίζουν διαφορετικά όταν μέσα στον χρόνο έχουν αλλάξει σημεία αναφοράς, δηλαδή οπτική και χαρακτήρα.»

«Κάθε Σχετικότητα βασίζεται στα σημεία αναφοράς. Αυτά για τον συγκεκριμένο άνθρωπο της συγκεκριμένης Σχετικότητας, δεν είναι σχετικά αλλά απολύτως αντικειμενικά. Κάθε Σχετικότητα δηλαδή, χαρακτηρίζεται από τα μη σχετικά (της συγκεκριμένης Σχετικότητας, σε συγκεκριμένο χρόνο) σημεία αναφοράς.»

«Δεν είναι ούτε αισιόδοξη, ούτε απαισιόδοξη, δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή, δεν είναι ούτε σωστή, ούτε λάθος. Η Σχετικότητα πάντα θα είναι ό,τι θέλεις εσύ να είναι.»

‘Το Μανιφέστο του … Σχετικού!’ κυκλοφορεί σε μορφή δωρεάν ebook: http://joom.ag/Rytb

Επιμέλεια κειμένου

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος