Το νησί της Καλυψώς

25.11.2013

 

 

Kalipso

Ιστορίες με δύο όψεις.
Γεωργία Ανδρουλιδάκη & Γρηγόρης Παπαδογιάννης

τοβιβλίο.net υποδέχεται τη Γεωργία Ανδρουλιδάκη και το Γρηγόρη Παπαδογιάννη και την ιστορία τους

"Το νησί της Καλυψώς",

η οποία δημιουργήθηκε για τις Ιστορίες με δύο όψεις.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

5 σχόλια

5 Σχόλια

 1. Karyatida62 (Kary)

  Πολύ όμορφα δοσμένη η ιστορία του εγγύς μέλλοντος. Η συγγραφή έδεσε πολύ καλά και παρ’όλο την έλλειψη του happy end ο αναγνώστης στο τέλος γεύεται μεγάλες δόσεις αισιοδοξίας και ελπίδας για το αύριο. Οι μικρές λεπτομέρειες της ιστορίας όπως η αναφορά των Ρώσων επιστημόνων κάνει την ιστορία ακόμα πιο πραγματική…μπράβο και στους δύο συγγραφείς!

  Απάντηση
 2. Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου

  Υπέροχη! Δεν μπορώ να βρω άλλη λέξη που να περιγράφει μονολεκτικά αυτό που σκέφτομαι και αισθάνομαι για την εξαιρετική (από κάθε άποψη) αυτή νουβέλα!
  Την διάβασα μονορούφι, την απόλαυσα λίγο βιαστικά γιατί με παρέσυρε η καταιγιστική της δράση και η αγωνία να δω τι θα γίνει παρακάτω!
  Θα επανέλθω με αναλυτικότερη τοποθέτηση αφού την ξαναδιαβάσω για να την ευχαριστηθώ ακόμη μια φορά – με την ησυχία μου τώρα που ξέρω την ιστορία και το τέλος!
  Σε κάθε περίπτωση, θερμά συγχαρητήρια Γεωργία και Γρηγόρη! Καταπληκτική δουλειά!

  Απάντηση
 3. Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου

  Μετά την δεύτερη, εξίσου απολαυστική, ανάγνωση της νουβέλας, επανέρχομαι για πιο αναλυτικό σχολιασμό!

  Το “Νησί της Καλυψ’ως” είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό έργο! Καθηλωτικό, με γρήγορη, πυκνή πλοκή και ιδιαίτερα πρωτότυπη και γοητευτική υπόθεση! Το μυστήριο, η αγωνία, η ένταση, το χιούμορ – όλα δοσμένα σε ιδανικές αναλογίες κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο από την αρχή μέχρι το τέλος. Ένα τέλος που, αν σε κάποιον μπορεί να φανεί απαισιόδοξο, εμένα μου άφησε μια γεύση ελπίδας – μια αχτίδα στη συννεφιά!

  Δεν λέω περισσότερα για να μη χαλάσω το σασπένς – μόνο πολλά συγχαρητήρια στην Γεωργία Ανδρουλιδάκη και τον Γρηγόρη Παπαδογιάννη τόσο για το έργο τους όσο και για το ταξίδεμά του και σε άλλα αξιόλογα sites!

  Απάντηση
 4. Ασκιανάκης Γιάννης

  Ασκιανάκης Γιάννης
  27-12-2013

  Το έργο, διαρκής κραυγή αγωνίας, επιδιώκει ν’ αναδείξει τις πραγματικές απειλές που θα κληθεί στο εγγύς μέλλον να αντιμετωπίσει η μοντέρνα ανθρωπότητα. Το σενάριο θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί από ανυποψίαστο αναγνώστη ως ψιλοεπιστημονικής φαντασίας. Αποτελεί όμως ένα κοινωνικο-πολιτικο-ανθρωπιστικό θρίλερ, που θλίβει και συνάμα θα πρέπει να τρομάζει, αλλά και να ευαισθητοποιεί τον αναγνώστη, όχι με τη διάσταση της ενδεχόμενης, αλλά απ’ αυτή της επικείμενης απειλής. Η διαρκής συγκέντρωση εξουσίας, όχι πολιτικής αλλά εκείνης που απορρέει από την υπερεξουσία του άμετρου πλούτου και της επιβολής της μέσω δημοκρατικοφανών κυβερνήσεων, είναι η πραγματική απειλή της μελλοντικής ζωής. Συμβαίνουν και οργανώνονται πολλά γύρω μας. Τώρα!
  Θα τολμούσα να χαρακτηρίσω αυτό το εξαιρετικό έργο, ως μια υπερμοντέρνα, έντονα σουρεαλιστική νουβέλα, με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ και σαφές happy end, καθώς η φυγοπονία ενός συντρόφου αλλά και βιολογικού πατέρα, από μόνη της δεν μπορεί να επισκιάσει την ύπαρξη μιας κιβωτού: του καλού καθημερινού αγώνα και της ελπίδας!!!

  Απάντηση
 5. D.T.

  Υπέροχες και οι δύο όψεις του βιβλίου.Εύγε!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου