Υπάρχει Θεός;

30.12.2015

 

clouds_sun

Ήταν και οι δύο άγνωστοι μεταξύ τους. Βρέθηκαν τυχαία να είναι στα διπλανά κρεβάτια του χειρουργικού θαλάμου του νοσοκομείου, διαγνωσμένοι με καρκίνο του ήπατος έτοιμοι για χειρουργείο.

Οι γιατροί έχουν πάρει τους φακέλους μελετώντας τα ιστορικά τους. Ο Αντρέας χρήστης αλκοόλ, διαγνωσμένος εδώ και 30 χρόνια με επακόλουθα αρκετά παθολογικά προβλήματα, αν και γνώστης όλων αυτών των συμπτωμάτων, ο ίδιος επέλεξε συνειδητά να μη συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των ειδικών. Ο Κώστας ήταν διευθυντής τράπεζας με πλούσιο κοινωνικό έργο, δεν έκανε ποτέ στη ζωή του καταχρήσεις. Αντιθέτως, έλεγχε και πρόσεχε τόσο τη διατροφή όσο και την υγεία του.

Σήμερα ο Αντρέας παίρνει εξιτήριο μετά την επέμβαση. Όσο για τον Κώστα, απεβίωσε εδώ και μια εβδομάδα λόγο μετεγχειρητικών επιπλοκών. Ένας τρίτος που βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο μαζί τους γνωρίζοντας τα ιστορικά τους, διερωτάται αν τελικά υπάρχει Θεός και δικαιοσύνη, για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από τον Αντρέα  «να είσαι σίγουρος ότι υπάρχει Θεός γιατί επέλεξε να πάρει κοντά του έναν άξιο και σωστό άνθρωπο, ενώ εμένα δικαίως με άφησε να συνεχίσω να υποφέρω σωματικά και συναισθηματικά για όλα αυτά που έχω κάνει στην ζωή μου». Ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια του φεύγοντας και κλείνοντας την πόρτα του δωματίου!

 

_

γράφει ο Φίλιππος Φιλίππου

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου