Φεστιβάλ Βιβλίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης

 Στον αναπλασμένο χώρο της Νέας Παραλίας (από το Λευκό Πύργο – Βασιλικό Θέατρο έως το Μακεδονία Παλλάς), στο χώρο που εγκαινιάστηκε πριν από 32 χρόνια, επιστρέφει την Παρασκευή 6 Ιουνίου το 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου. Ο χώρος είναι ανανεωμένος με νέα περίπτερα και με ιδιαίτερα εντυπωσιακή συμμετοχή εκδοτικών οίκων και φορέων του πολιτισμού της πόλης.Το φεστιβάλ […]

 

Στον αναπλασμένο χώρο της Νέας Παραλίας (από το Λευκό Πύργο – Βασιλικό Θέατρο έως το Μακεδονία Παλλάς), στο χώρο που εγκαινιάστηκε πριν από 32 χρόνια, επιστρέφει την Παρασκευή 6 Ιουνίου το 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου. Ο χώρος είναι ανανεωμένος με νέα περίπτερα και με ιδιαίτερα εντυπωσιακή συμμετοχή εκδοτικών οίκων και φορέων του πολιτισμού της πόλης.
Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον εορτασμό της πόλης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014. Συνδιοργανώνεται με το Δήμο Θεσσαλονίκης από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας –Θράκης.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι ευτυχής η συγκυρία που το Φεστιβάλ Βιβλίου 32 χρόνια μετά από τα εγκαίνια του από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, επιστρέφει στον ίδιο ιστορικό χώρο όπου θα φιλοξενηθεί, στην παραλία του Λευκού Πύργου. Όπως αποδείχτηκε και από τις προηγούμενες διοργανώσεις το αναγνωστικό κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας, άνθρωποι κάθε ηλικίας, έχουν αναπτύξει στενούς δεσμούς με το Φεστιβάλ Βιβλίου. Έρχονται, ενημερώνονται, συζητούν με συγγραφείς, ποιητές και εκδότες και συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις. Τούτο συνδυάζεται με τον αγαπημένο για τους Θεσσαλονικείς περίπατο στην παραλία. Φέτος οι οιωνοί είναι καλοί και όλα δείχνουν ότι θα σημειωθεί νέο ρεκόρ επισκεπτών. Εξάλλου παρά την οικονομική κρίση τον τελευταίο χρόνο εκδόθηκαν πολλά και σημαντικά βιβλία που αποδεικνύουν την ανθεκτικότητα του βιβλίου. Καλούμε λοιπόν τους Θεσσαλονικείς να έρθουν στην παραλία με τα βιβλία, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να διαβάσουν πολλά βιβλία.»
Υπάρχει, βέβαια, και η παράδοση που θέλει το Φεστιβάλ να φέρνει με την έναρξή του βροχές και καταιγίδες. Αρκετές φορές άλλωστε, εξαιτίας της κακοκαιρίας, πολλά βιβλία κατέληξαν στον Θερμαϊκό! Μένει να διαπιστωθεί αν θα τηρηθεί...


                                                    Ωράριο λειτουργίας
6-22 Ιουνίου
καθημερινά από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ
Κυριακές πρωί 11-13.30 - απόγευμα 18.30-23.00

 

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου