Φεστιβάλ Πηνειού 2015

  Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου , ώστε η τελευταία ημέρα να συμπίπτει με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής, ένα πολιτιστικό γεγονός πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Περιλαμβάνει: Δύο μουσικές σκηνές, μια χορευτική σκηνή, πάνω από 30 διεθνή και εγχώρια μουσικά σχήματα, εικαστικά δρώμενα, ανοιχτά μαθήματα φωτογραφίας, λειτουργία σκοτεινού […]
- 12.06.2015 -

 

 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου , ώστε η τελευταία ημέρα να συμπίπτει με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής, ένα πολιτιστικό γεγονός πανευρωπαϊκής εμβέλειας.
Περιλαμβάνει:
Δύο μουσικές σκηνές, μια χορευτική σκηνή, πάνω από 30 διεθνή και εγχώρια μουσικά σχήματα, εικαστικά δρώμενα, ανοιχτά μαθήματα φωτογραφίας, λειτουργία σκοτεινού θαλάμου, θεατρικά δρώμενα για παιδιά, προβολές ντοκιμαντέρ και παιδικού κινηματογράφου, βιωματικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, αθλητικές δραστηριότητες, ποδηλατοδρομίες, κοινωνική ευαισθητοποίηση, όλα στην κοίτη του ποταμού.

Στις μουσικές σκηνές θα εμφανιστούν ονόματα όπως:
Μαριέτα Φαφούτη, Χειμερινοί Κολυμβητές, Encardia, Opera Chaotique, Baildsa, Blues Trackers,Brasilentina, Μουσικό Σχολείο, Συμφωνική ΔΩΛ, Σύγχρονο Ωδείο, Σχολή Ποπ Ροκ κ.ά, ενώνοντας το παλιό με το καινούριο, το λαϊκό και το παραδοσιακό με το μοντέρνο, συνιστώντας μια ατέλειωτη παλέτα ηχοχρωμάτων και αποδεικνύοντας ότι η μουσική είναι μία.


Στις υπόλοιπες τέχνες προβλέπονται:
- Χορός: Χορευτική Παράσταση Δρόμου «Σύνταγμα», Μαραθώνιος Χορού «Dancing for a good cause», ανοιχτά μαθήματα χορού, παρουσίαση μοντέρνων και παραδοσιακών χορών.
- Εικαστικά: Δρώμενο-performance από τον Philippe de la Ferriere / Εργαστήρι εφήβων και ενηλίκων δημιουργίας εικαστικού έργου «Χαρτονένια Πολιτεία των Πουλιών» / Εργαστήρια για παιδιά «Στήλη… Χρώματος!», «Στήλη… Χώματος!», «Action Painting», «Κατασκευή ψαριών του ποταμιού», «Επαφή με τα χρώματα και το ποτάμι» και «Ο καμβάς της φύσης» / Βιωματικό Εργαστήρι αναβίωσης της τυπογραφικής τεχνικής των σταμπωτών.
- Θέατρο: Παιδική διαδραστική παράσταση «Ο Ποιητιτής και οι Μύθοι που σκάρωσαν παραμύθι» και εκπαιδευτική μουσικο-εικαστική δράση, Θεατρικό Παιχνίδι «Γράφω μία ιστορία με παντομίμα», Διαδραστικό παραμύθι «Ο Πηνειός… σαν παραμύθι» κ.ά.
- Φωτογραφία και Κινηματογράφος: Ανοιχτά μαθήματα φωτογραφίας, διαγωνισμός φωτογραφίας, δημιουργία σκοτεινού θαλάμου, προβολή ταινιών μικρού μήκους για μικρούς και μεγάλους από το Corfu Festival και το Εθνικό Κέντρο Κιν/φου Γαλλίας, ντοκιμαντέρ από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Γαλλίας για το Νερό, το Ποτάμι και την Επιστήμη.- Αθλητικές δραστηριότητες όπως: Επιτραπέζια αντισφαίριση, Zumba marathon Pilates, Piloxing, Insanity, Yoga για παιδιά και ενήλικες, ποδηλατικά δρώμενα, παγκράτιο.

Στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν τοποθετημένα, σε διάφορα σημεία, καλάθια συλλογής ειδών, όπου θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους απόρους που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων.

Οι Ποδηλατικές Δράσεις Λάρισας Μια Λουρίδα, συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Πηνειού 2015, μαθαίνοντας ΠΟΔΗΛΑΤΟ σε μικρούς και μεγάλους.
Καθημερινά απο τις 18/6/2015 εως 21/6/2015, ώρες από τις 18:30 μμ έως 21:00 μμ

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου