ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ – 150 Χρόνια Πολιτισμός (2)

12.11.2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
150 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, 1 ΜΗΝΑΣ ΓΙΟΡΤΗ

 


• Ο Παρνασσός γιορτάζει τα 150 χρόνια πολιτιστικής και κοινωνικής του δράσης, με εκδηλώσεις οι οποίες αναδεικνύουν την κληρονομιά του και σηματοδοτούν το μέλλον του
• Τον Νοέμβριο οι πόρτες ανοίγουν με ένα μήνα εικαστικών, μουσικών, λογοτεχνικών, κοινωνικών και παιδικών εκδηλώσεων

Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός γιορτάζει φέτος το Νοέμβριο τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του με μια σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύουν την κληρονομιά του και σηματοδοτούν το επόμενο βήμα της πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης του. Με μία ευρεία ποικιλία εικαστικών, μουσικών, λογοτεχνικών αλλά και παιδικών εκδηλώσεων, που συνθέτουν το πρόγραμμά του, ο Φ. Σ. Παρνασσός ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι γνωριμίας του αρχαιότερου φιλολογικού συλλόγου στην Ελλάδα και συνδιαμόρφωσης της επόμενης μέρας του.
Με το μήνα γιορτής τον οποίο διοργανώνει ο Φ. Σ Παρνασσός καλεί το αθηναϊκό κοινό σε ένα δημιουργικό διάλογο, σε μία συνάντηση του παλιού με το νέο, με στόχο να περάσει στο σήμερα το όραμα των τεσσάρων παιδιών του νομισματολόγου Παύλου Λάμπρου, που το 1865 ίδρυσαν ένα πολιτιστικό σύλλογο ο οποίος επί 150 χρόνια με την πολύπλευρη και πολυδύναμη ακτινοβολία του εργάστηκε για την πρόοδο και ωφέλεια του λαού.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αποβλέπει στο να τιμήσει τις σπουδαίες προσωπικότητες που συνδέθηκαν με τον Παρνασσό στα 150 χρόνια φωτεινής λειτουργίας του, και στη δημιουργία ευκαιριών ώστε το νέο αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει τη δράση του.
Από τις μουσικές εκδηλώσεις ιδιαίτερο χαρακτήρα έχουν οι βραδιές για την Gina Bachauer και την Mαρία Κάλλας. Η κεντρική αίθουσα θα γεμίσει όμως και με μελωδίες από τα έγχορδα της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της οποίας θα ακουστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο Ad Parnassum του συνθέτη, Ακαδημαϊκού Θεόδωρου Αντωνίου, που γράφτηκε ειδικά για αυτήν την περίπτωση. Για τους λάτρεις της jazz, οι αθηναίοι θα απολαύσουν την Big Band σε μια βραδιά με χαρακτήρα 20’s.
Επίσης ξεχωρίζουν -σε συνεργασία με το ίδρυμα Παλαμά- το αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά, ο οποίος συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με τον Φ.Σ. Παρνασσό, η συμμετοχή του Τίτου Πατρίκιου σε μια ποιητική βραδιά, αλλά και η εικαστική έκθεση της συλλογής του Παρνασσού με έργα ζωγραφικής και ιστορικά κειμήλια που θα εκτεθούν για πρώτη φορά, περνώντας από τη σκιά στο φως.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι πρωτότυπες εκδηλώσεις για την σημαντική νομοθετική δραστηριότητα του Παρνασσού, η σημασία του ρόλου της διπλωματίας στην εξάπλωση του Ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, η αρχιτεκτονική επισκόπηση των σημαντικότερων κτιρίων της Αθήνας, από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα και η σατυρική χαρτογραφία.
Στις κοινωνικές δράσεις, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκδήλωση σε συνεργασία με το ίδρυμα Ελίζα, καθώς αποτελεί την εξέλιξη του μακροχρόνιου έργου στήριξης των παιδιών από τον Φ. Σ. Παρνασσό ακόμα και κατά τις πιο δύσκολες περιόδους της χώρας.
Τέλος, ο Φ. Σ. Παρνασσός προχωρά σε μία σημαντική πρωτοβουλία, σηματοδοτώντας την επόμενη μέρα στην ιστορία του. Με στόχο παιδιά και νέοι, να γνωρίσουν τον Παρνασσό, διοργανώνονται μοναδικές δράσεις όλα τα σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου. Με τη συνδρομή θεατροπαιδαγωγών, μουσειοπαιδαγωγών, αρχιτεκτόνων, μουσικών, ηθοποιών και χορογράφων, ο Παρνασσός καλωσορίζει τους μικρούς Αθηναίους σε έναν ξεχωριστό κόσμο πολιτισμού και πνεύματος. Από παιχνίδια χορού και κίνησης στους χώρους του νεοκλασσικού της Καρύτση, μέχρι την αρχιτεκτονική βόλτα στην πόλη και τη συναυλία των Burger Project, γονείς και παιδιά θα βρουν ποικίλες και δημιουργικές προτάσεις για τα παιδιά τους.
Ο Φ. Σ. Παρνασσός, ακόμα και στις σκοτεινότερες εποχές της ελληνικής ιστορίας, έβρισκε τον τρόπο να φωτίζει με τη δράση του την καθημερινότητα της σύγχρονης Αθήνας. Σήμερα, με μία γιορτή, τιμά την ιστορία του και θυμίζει στους Αθηναίους ότι στον πολιτισμό και τη δημιουργία κάθε μέρα πρέπει να είναι μέρα γιορτής.
Οι πόρτες ανοίγουν! Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλιά μας!

Λίγα λόγια για τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός ιδρύθηκε το 1865, με στόχο να εργαστεί «για την κοινή πρόοδο και ωφέλεια του λαού» ενώ ήδη από το 1869/70 ο Σύλλογος εξελισσόταν σε πανελλήνιο πνευματικὸ κέντρο με πλούσια δράση κορυφαίων εκπροσώπων της πνευματικής, ακαδημαϊκής, πολιτικής, δικαστικής, στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.
Σήμερα ο Παρνασσός συνεχίζει το έργο του με την πολυδιάστατη δράση στον επιστημονικό και πνευματικό χώρο. Οι επιστημονικές ημερίδες, τα σεμινάρια και τα συνέδρια για φιλοσοφικά, κοινωνικά, ιστορικὰ κ.ά. θέματα, οι εκθέσεις εικαστικών τεχνών, οι μουσικὲς εκδηλώσεις και τα συναυλιακὰ προγράμματα αποτελούν μέρος της σύγχρονης ζωής του Παρνασσού και τονώνουν το πνευματικὸ γίγνεσθαι του τόπου.
Διεύθυνση: Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, 10561 Αθήνα
Τηλ.: 210 3221917, 210 3225310
Προπώληση εισιτηρίων: Ticket Services & Παρνασσός

 

 

* Επισυνάπτεται το πρόγραμμα (2)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13.11 ΜΟΥΣΙΚΗ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΧΟΡΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ
Εορταστική συναυλία με τα έγχορδα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ που θα μας ταξιδέψει από την κεντρική Ευρώπη μέχρι τις κορυφές του Παρνασσού.Σολίστ οι Δημήτρης Σέμσης και Απόλλων Γραμματικόπουλος. Την ορχήστρα διευθύνει ο Δημήτρης Αγραφιώτης.

‘Ωρα έναρξης: 20.30 | Είσοδος με εισιτήριο

ΣΑΒΒΑΤΟ 14.11 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΔΟΜΗΝIΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ Η’ EL GRECO ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Παρουσίαση της ζωής και του έργου του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, προδρόμου του Μοντερνισμού μέσα από τα ίδια του τα έργα. Τα παιδιά παρακολουθούν μία προβολή και παίρνουν μέρος διαδραστικά σε μία συζήτηση πάνω στα έργα. Μέσα από την τεχνολογία του 3D mapping επιλεγμένα έργα του ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών. Ακολουθεί σχετική εικαστική δραστηριότητα όπου τα παιδιά εμπνέονται από τον ζωγράφο, για να κάνουν το δικό τους έργο.
Με τη Μαριλένα Κουβίδη, αρχιτέκτονα και την Κάτια Παπασπηλιοπούλου, μουσειοπαιδαγωγό

11:00-12:30
Για παιδιά 6-12 ετών | Συμμετοχή με εισιτήριο (περιορισμένος αριθμός θέσεων)

ΣΑΒΒΑΤΟ 14.11 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν την αρχιτεκτονική τους παρατήρηση και περιήγηση από το κτήριο του Παρνασσού. Έχοντας πάρει οδηγίες από την αρχιτέκτονα Μαρία Ζαχαριάδου και έχοντας επιλέξει την ατομική τους «λέξη- έννοια-κλειδί» θα διανύσουν μαζί της μια συγκεκριμένη επιλεγμένη διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας. Η διαδρομή τελειώνει με επιστροφή στον Παρνασσό, όπου θα επεξεργαστούν το υλικό τους και τέλος θα κατασκευάσουν ένα χάρτινο ανάγλυφο, αποτυπώνοντας και επικοινωνώντας τα ευρήματα και τις ιδέες τους. Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Τα έργα θα εκτεθούν και θα ακολουθήσει βράβευση.

11:30-15:00
Για νέους 15+ ετών | Συμμετοχή με εισιτήριο
ΚΥΡΙΑΚΗ 15.11 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ΤΟ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟ
Το παλιόπαιδο είναι η ιστορία ενός παιδιού συνηθισμένου σαν όλα τα παιδιά και ξεχωριστού σαν κάθε παιδί. Την ιστορία ενός παιδιού που μεγάλωνε φορώντας την γκρίζα θλίψη ενός δανεικού παλτού που του έπεφτε μεγάλο. Όλοι το φώναζαν Παλιόπαιδο – ίσως επειδή ήταν το πιο φτωχό και θλιμμένο απ’ όλα τα παιδιά. Κάποια στιγμή λοιπόν αποφάσισε πως, αν σε λένε Παλιόπαιδο, πρέπει και να γίνεις. Όμως, είσαι στ’ αλήθεια… παλιόπαιδο; Μια ιστορία εμπνευσμένη από τη ζωή των μουσικών του El Sistema και της διεθνούς φήμης συμφωνικής ορχήστρας «Bolivar» της Βενεζουέλας. Μια ιστορία για την πίστη στον άνθρωπο και στον ανθρωπισμό. Μια ιστορία για τη δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση, η οποία θα παρίσταται στην εκδήλωση. Με την Ομάδα Τέχνης Πάροδος.

11:00
Για παιδιά από 8 ετών | Είσοδος με εισιτήριο

ΤΕΤΑΡΤΗ 18.11 ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τιμώντας το μακροχρόνιο κοινωνικό έργο του Παρνασσού, συζήτηση για την κακοποίηση των παιδιών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ, με τους διακεκριμένους επιστήμονες Δρ Αλεξάνδρα Σολδάτου, Δρ Τίνια Απέργη, Δρ Ηλέκτρα Κουτσούκου. Πρώτη πανελλαδική προβολή της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους "Between Black & White" του σκηνοθέτη και ηθοποιού Σωκράτη Αλαφούζου.

19.00 | Είσοδος με πρόσκληση


ΠΕΜΠΤΗ 19.11 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Οι καθηγητές Μάνος Μπίρης, Ελένη Φεσσά, Γιάννης Αίσωπος και η διακεκριμένη αρχιτέκτων τοπίου Έλλη Παγκάλου σε μια δημιουργική αναζήτηση της διαδρομής της αθηναϊκής αρχιτεκτονικής στη νεότερη ιστορία μας, στο πλαίσιο της εξέλιξης της κοινωνίας και του πολιτισμού.

19.00 | Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.11 ΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ
Ο καθηγητής Γεράσιμος Ζώρας θα παρουσιάσει την πολισχεδή δράση του Κωστή Παλαμά ως μέλος του Παρνασσού (1884 Κ.Σ.). Η Δρ Δέσποινα Δούκα θα παρουσιάσει τις ανέκδοτες επιστολές του Κωστή Παλαμά προς τη Λιλή Πατρικίου-Ιακωβίδη. Ο Γρηγόρης Βαλτινός θα διαβάσει αποσπάσματα από τις επιστολές του ποιητή. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά.

18.00 | Είσοδος ελεύθερη
ΣΑΒΒΑΤΟ 21.11 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΦΗΓΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
Απ’ τα μικρά και ταπεινά προκύπτουν τα μεγάλα. ΑΦΗΓΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ Μια φορά κι έναν καιρό τέσσερα παιδιά αποφάσισαν ότι κάτι έπρεπε να κάνουν... τέσσερα νεαρά αγόρια συνωμότησαν για καλό σκοπό... τέσσερα αδέρφια ξεκίνησαν τη δικιά τους περιπέτεια... κι όπως συχνά συμβαίνει με τα αληθινά παραμύθια ακολουθώντας το όνειρό τους δημιούργησαν έναν ολόκληρο κόσμο!
Η προφορική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη δημιουργεί ένα πρόγραμμα για τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό. Αληθινά περιστατικά, αποσπάσματα από έργα σπουδαίων λογοτεχνών που πέρασαν από τους χώρους του, όπως οι Δροσίνης, Παλαμάς, Παπαδιαμάντης, Πολέμης, Βιζυηνός και άλλοι, μαζί με μύθους και παραμύθια φέρνουν κοντά μας μια εποχή μακρινή αλλά... όχι και τόσο!
Σχεδιασμός προγράμματος, αφήγηση, στοιχεία τραγουδιού: Σάσα Βούλγαρη

11:00 |Για παιδιά από 8 ετών | Είσοδος με εισιτήριο (τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται)

ΣΑΒΒΑΤΟ 21.11 ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΤΙΡΙΜΟΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΤΖΙΝΑ ΜΠΑΧΑΟΥΕΡ
Ο Παρνασσός στο πλαίσιο των επετειακών του εκδηλώσεων παρουσιάζει μια βραδιά αφιερωμένη στη μεγάλη πιανίστα η οποία στον ίδιο ακριβώς χώρο επανειλημμένα, έλαμψε καλλιτεχνικά. Μια σύντομη αναφορά στη Τζίνα Μπαχάουερ και στα έργα θα παρουσιάσει ο Χρίστος Παπαγεωργίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Φραντς Σούμπερτ: Σονάτα αρ. 21 σε σι ύφεση μείζονα, D960
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Φρεντερίκ Σοπέν: 24 Πρελούδια, έργο 28

‘Ωρα έναρξης: 20.30 | Είσοδος με εισιτήριο

ΚΥΡΙΑΚΗ 22.11 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
Τα παιδιά ξεναγούνται με χαρτί και μολύβι στους διάφορους χώρους του Παρνασσού.
Με κινήσεις και στάσεις του σώματός τους, ζωντανεύουν τα σκίτσα τους.
Με την Κατερίνα Σπυροπούλου, χορεύτρια – χορογράφο.

11:00-12.30 |Για παιδιά από 6-10 ετών | Είσοδος με εισιτήριο (περιορισμένος αριθμός θέσεων)
ΔΕΥΤΕΡΑ 23.11 ΝΟΜΙΚΗ
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Οι νομοθετικές παρεμβάσεις του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ στις αρχές του 20ού αιώνα με αφορμή το "Σχέδιο Νόμου περί Αναγκαστικής Εκτελέσεως ψηφισθέν υπό του Νομικού και των Πολιτικών Επιστημών Τμήματος του Φ.Σ. Παρνασσός". Ομιλητής ο καθηγητής Νίκος Κων. Κλαμαρής.

19.00 |Είσοδος ελεύθερη
ΤΡΙΤΗ 24.11 ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
ΤΟΝ Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
Παρουσίαση σε πάνελ για τη σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό ενότητα της σατιρικής χαρτογραφίας από τους καθηγητές Ευάγγελο Λιβιεράτο, Κατερίνα Γαρδίκα, Αλέξανδρο Γαρύφαλλο, Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, Παναγιώτη Ν. Σουκάκο και την Antique Maps Researcher Ashley Baynton-Williams.
Συντονίζει ο Χρήστος Χωμενίδης. Παράλληλη έκθεση σατιρικών χαρτών από την προσωπική συλλογή του Παναγιώτη Ν. Σουκάκου.

19.30 |Είσοδος ελεύθερη
ΤΡΙΤΗ 26.11 ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προβολη του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Παρελθόν και μέλλον. Το πάνελ απαρτίζεται από την Κατερίνα Δασκαλάκη, πρών Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδος στην Ουνέσκο, τον καθηγητή Νικόλαο Σταμπολίδη, Διευθυντή Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, την Έφη Τσιότσιου, Διευθύντρια Προσωπικού Ιδρύματος Ωνάση και τον Τάσο Κριεκούκη, Πρέσβυ ε.τ.
Επιμέλεια και συντονισμός Παύλος Αποστολίδης, Πρέσβυς ε.τ.

19.00 | Είσοδος ελεύθερη
ΤΕΤΑΡΤΗ 27.11 ΜΟΥΣΙΚΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
Γεννημένη από νεοφερμένους μετανάστες σ’ ένα νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, ένα μόλις χρόνο μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, η Μαρία Κάλλας επέστρεψε ως έφηβη μιας διαλυμένης οικογένειας στην Αθήνα της καταγωγής της, θύμα κι αυτή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 1928 και των συνεπειών της. Στα 1938, νεαρή σπουδάστρια του Εθνικού Ωδείου ακόμη, η Μαριάννα Καλογεροπούλου τραγούδησε στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 ετών λειτουργίας του Φ.Σ.Π., η Δήμητρα Θεοδοσίου τιμά την «απόλυτη πριμαντόνα» με μιαν ατομική εμφάνιση σε ρόλους που οι 2 διεθνείς Ελληνίδες ερμήνευσαν εμβληματικά επί σκηνής και όχι μόνο. Τη διάσημη υψίφωνο συνοδεύει ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Γιάκας. Την εκδήλωση προλογίζει και παρουσιάζει ο κριτικός μουσικής και επί πολλά έτη συνεργάτης του Γ’ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Κυριάκος Λουκάκος.

19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 28.11 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Τα παιδιά ξεναγούνται στην αίθουσα συναυλιών του Παρνασσού και αναλύουν τα στοιχεία που συνθέτουν έναν τέτοιον χώρο. Χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και με διάφορα υλικά κατασκευάζουν το δικό τους συναυλιακό χώρο σε μια αυτοσχέδια μακέτα. Το κάθε παιδί θα χρησιμοποιήσει από ένα κουτί το οποίο θα περιέχει ό,τι χρειάζεται για να κατασκευάσει τη δική του φανταστική σκηνή. Με την ομάδα Playroom.


Για παιδιά από 8-12 ετών (περιορισμένος αριθμός θέσεων)
11.00 | Είσοδος με εισιτήριο

ΚΥΡΙΑΚΗ 29.11 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ BURGER PROJECT
Οι Burger Project, το συγκρότημα που προσαρμόζεται σαν χαμαιλέοντας σε κάθε διαφορετική συνθήκη, ετοίμασε μία ακόμα διαδραστική παιδική παράσταση στην αίθουσα συναυλιών του Παρνασσού για το καλωσόρισμα των Χριστουγέννων!
Η δημιουργική παρουσίαση των οργάνων και ο ρόλος τους σε ένα μουσικό συγκρότημα, ο αυτοσχεδιασμός, οι πολλαπλές δυνατότητες της φωνής είναι κάποια από τα δρώμενα που θα δώσουν ερεθίσματα και θα διεγείρουν τη φαντασία.
Η ζωντανή μουσική, ο χορός και το τραγούδι θα διασφαλίσουν ότι θα περάσουμε όλοι καλά!

11.00 | Είσοδος με εισιτήριο

 

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, 105 61 Αθήνα
Τ: 210 3221 917, E: [email protected]
http://150xronia.lsparnas.gr/
Facebook: fsparnassos

Πρόσβαση με το Μετρό από τη στάση Πανεπιστήμιο
Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr & Φ. Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

 

Ακολουθήστε μας

Χρυσό Αίμα – Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Χρυσό Αίμα – Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Συγγραφέας ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ISBN 978-618-5240-46-2 Σελίδες 473 Μια αλήθεια καλά κρυμμένη μες στους πιο απίστευτους θρύλους. Ένα λυτρωτικό κυνήγι ζωής και θανάτου στα άδυτα της αθέατης Πόλης. Στο μέρος που στα σπλάχνα του αναγεννιούνται όρκοι και προδοσίες,...

Τραύματα, του Χάρη Γαντζούδη

Τραύματα, του Χάρη Γαντζούδη

ΤΡΑΥΜΑΤΑ Συγγραφέας: Χάρης Γατζούδης Επιµέλεια: Δημήτρης Νίκου Τιµή:9,54 € Σελίδες: 100 ISBN: 978-618-5413-13-2   Τραύματα της ψυχής και της καρδιάς. Τραύματα της ζωής που σημαδεύουν για πάντα, γίνονται συνδετικός κρίκος και κοινός παρονομαστής. Δέκα καθημερινές...

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα

Πλούσιο το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα   Εκθέσεις φωτογραφίας και γλυπτικής, μουσικές ανάπαυλες και εκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά του Καστελλορίζου θα πλαισιώσουν και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ...

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα

7ο Φεστιβάλ της Άμμου

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες  και το λογοτεχνικό περιοδικό eyelands.gr  έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στο 7ο Φεστιβάλ της Άμμου που θα γίνει στο Ρέθυμνο, στις 20, 21 και 22 Αυγούστου του 2021.   Το θέμα του φεστιβάλ γι’ αυτό το καλοκαίρι είναι: «Χάπι Εντ» Οι...

Χρονικές Δευτερεύουσες, της Ρένας Γερονταρά

Χρονικές Δευτερεύουσες, της Ρένας Γερονταρά

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ   …Απόψε ήθελα να ονειρευτώ χάρτινα πλοία    που αγκαλιά κρατούν μικρές Παναγιές       και ταξιδεύουν σε όνειρα παιδικά. Μα με πρόλαβες. Ανήμπορο το χάδι σου     ξεχάστηκε στου χρόνου την αδύναμη ανάσα. Κι απόρησα. Ήθελα να...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News

Διαβάστε κι αυτά

Χρονικές Δευτερεύουσες, της Ρένας Γερονταρά

Χρονικές Δευτερεύουσες, της Ρένας Γερονταρά

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ   …Απόψε ήθελα να ονειρευτώ χάρτινα πλοία    που αγκαλιά κρατούν μικρές Παναγιές       και ταξιδεύουν σε όνειρα παιδικά. Μα με πρόλαβες. Ανήμπορο το χάδι σου     ξεχάστηκε στου χρόνου την αδύναμη ανάσα. Κι απόρησα. Ήθελα να...

Γνωριμία με την Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Γνωριμία με την Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Έχουν περάσει 44 χρόνια από τότε που μια παρέα βιβλιόφιλων ξεκίνησε την υλοποίηση του οράματός της που ήταν μια λέσχη με κέντρο το βιβλίο και περιφέρεια όλο τον πολιτισμό. Έτσι γεννήθηκε η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου. Από τότε μέχρι σήμερα ένα έργο πρωτοφανές για τα...

Το λάθος μέτρημα, του Στάθη Ξαφάκου

Το λάθος μέτρημα, του Στάθη Ξαφάκου

Στάθης Ξαφάκος   Ο μικρός Γιώργος προσπαθεί να κοιμηθεί μετρώντας προβατάκια. Ξαφνικά, στο όνειρό του, εμφανίζεται ένας καταϊδρωμένος και λαχανιασμένος βοσκός. Ποιος είναι ο λόγος αυτής της παράξενης επίσκεψης και ποια συμβουλή δίνει ο βοσκός στον Γιώργο; Μία...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου