Φ. Σ. Παρνασσός: 150 Χρόνια Πολιτισμός, 1 Μήνας Γιορτή – Απολογισμός

18.12.2015

 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

150 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, 1 ΜΗΝΑΣ ΓΙΟΡΤΗ

 


• 26 υψηλού επιπέδου παραγωγές
• 150 καλλιτέχνες, δημιουργοί & επιστήμονες
• περισσότεροι από 6,500 επισκέπτες & θεατές
Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2015. Η αυλαία κλείνει για τον μήνα εορτασμού των 150 χρόνων πολύπλευρης και πολυδύναμης παρουσίας του Φ. Σ. Παρνασσός και το αύριο ξεκινά με δυναμικές προοπτικές. Ήταν η πρώτη φορά στη νεότερη πολιτιστική ιστορία αυτής της πόλης που ένας φορές, μόνος του, σχεδίασε, οργάνωσε, υποστήριξε υλικά και τεχνικά, συντόνισε και εκτέλεσε, 18 εκδηλώσεις για ενηλίκους και 8 για παιδιά και νέους σε μόλις έναν μήνα.
Σε αυτόν το μήνα γιορτής στόχος ήταν ένα ταξίδι γνωριμίας ενός νέου κοινού με τον αρχαιότερο φιλολογικό σύλλογο στην Ελλάδα. Μία διαδρομή συνύπαρξης του παλιού με το νέο. Ένας δημιουργικός διάλογος του χθες με το σήμερα που θα σηματοδοτούσε το επόμενο βήμα της πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης του… και έτσι και έγινε.
Ο Φ. Σ. Παρνασσός, σε μόλις ένα μήνα φιλοξένησε, λογοτέχνες, ποιητές, συνθέτες, καθηγητές, νομικούς, γιατρούς, ψυχολόγους, διπλωμάτες, αρχιτέκτονες, συλλέκτες, σολίστες, αρχιμουσικούς, 150 στο σύνολό τους, 3 ορχήστρες και ένα ροκ συγκρότημα. Παράλληλα, τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 6500 νέοι επισκέπτες επιδεικνύοντας συγκινητικό ενδιαφέρον για την ιστορία αλλά και το αύριο του Φ.Σ. Παρνασσός.
Εντυπωσιακή ήταν επίσης και η προσέλευση στις εκδηλώσεις για παιδιά και νέους, καθώς η νέα γενιά γέμισε κάθε Σαββατοκύριακο με τη ζωντάνια και την ενέργειά της τους χώρους του Φ. Σ. Παρνασσός και τον εξερεύνησε από άκρη σε άκρη.

O εορτασμός των 150 ετών, ολοκληρώθηκε με την αδελφοποίηση του Φ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ με την Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας.
Η θερμή αποδοχή των εκδηλώσεων ήταν η καλύτερη επιβεβαίωση ότι ο πολιτισμός στην πόλη μας φωτίζει και εμπνέει την καθημερινότητα των Αθηναίων. Το τέλος του μήνα γιορτής είναι η αρχή για ένα νέο αύριο για τον Φ. Σ. Παρνασσός, που σας περιμένει όλους να τον ανακαλύψετε.
Οι πόρτες παραμένουν ανοικτές
###


Περισσότερα για τις επόμενες εκδηλώσεις του Φ. Σ. Παρνασσός μπορείτε να βρείτε στο site http://www.lsparnas.gr/ και στο facebook: fsparnassos
Λίγα λόγια για τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός ιδρύθηκε το 1865, με στόχο να εργαστεί «για την κοινή πρόοδο και ωφέλεια του λαού» ενώ ήδη από το 1869/70 ο Σύλλογος εξελισσόταν σε πανελλήνιο πνευματικὸ κέντρο με πλούσια δράση κορυφαίων εκπροσώπων της πνευματικής, ακαδημαϊκής, πολιτικής, δικαστικής, στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.
Σήμερα ο Παρνασσός συνεχίζει το έργο του με την πολυδιάστατη δράση στον επιστημονικό και πνευματικό χώρο. Οι ομιλίες για φιλοσοφικά, κοινωνικά, ιστορικὰ κ.ά. θέματα, οι εκθέσεις εικαστικών τεχνών, οι μουσικὲς εκδηλώσεις και τα συναυλιακὰ προγράμματα αποτελούν μέρος της σύγχρονης ζωής του Παρνασσού και τονώνουν το πνευματικὸ γίγνεσθαι του τόπου.
Διεύθυνση: Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, 10561 Αθήνα
Τηλ.: 210 3221917, 210 3225310

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου