Άποψη

Άποψη

aerobic_gym

Μέσα καλοκαιριού. Τυπικό απόγευμα με αφόρητη ζέστη και άπνοια. Η Αργυρώ, σαραντάρα με μποέμικη ζωή, περίμενε ανυπόμονα να ξεκινήσει το μάθημα αεροβικής. Δεν θα το έχανε με τίποτα. Περήφανη για τις επιδόσεις της, καμάρωνε κάθε φορά που υπερτερούσε των υπολοίπων της ομάδας, χωρίς σημάδια κόπωσης. Η αλήθεια ήταν πως το σώμα της, παρά το γεγονός ότι είχε λίγα κιλάκια παραπάνω δεν βαρυγκώμησε ποτέ.

Τέσσερα, τρία, δύο, ένα…. ούρλιαζε η γυμνάστρια, ολοκληρώνοντας το τελευταίο σετ κοιλιακών της ημέρας. Ούτε στη ΝΑΣΑ τόσος ζήλος για αντίστροφη μέτρηση. Οι ανάσες λαχανιασμένες, τα μαλλιά βρεγμένα, οι πετσέτες σφουγγαρόπανα στο πάτωμα. Παράλληλα, η οσμή του ιδρώτα και τα ντεσιμπέλ μουσικής συνέχιζαν να δραπετεύουν από τα ορθάνοιχτα παράθυρα, κάνοντας αισθητή την παρουσία του γυμναστηρίου στη γειτονιά. Ένα είδος διαφήμισης θα έλεγε κανείς.

Στο απέναντι διαμέρισμα, η Αργυρώ σε απόλυτη νιρβάνα, πανηγύριζε τη λήξη του τελευταίου σετ, ρουφώντας αδιάντροπα το τσιγάρο που έστριψε με τα χεράκια της. Χυμένη στην ξαπλώστρα του μπαλκονιού της, πιστή στο πρωτόκολλο των τζιτζικιών, απολάμβανε τον παγωμένο καφέ της, χωρίς ίχνος συμπόνιας για τα ταλαίπωρα κορμιά, που έλιωναν στο βωμό της ομορφιάς.

 

_

γράφει η Γεωργία Βασιλειάδου

 

 

 

(πηγή εικόνας)

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Από τότε που με θυμάμαι, μουντζουρώνω τα χαρτιά. Η πένα μου το εισιτήριό μου για «όπου». Στο tovivlio.net ήρθα επισκέπτρια και έγινα οικοδέσποινα. Αυτό θα πει ευτυχισμένη συνεργασία! Κάνοντας επιμέλειες κειμένων, τρέφομαι από τις ψυχές των άλλων και από το μεγαλείο της δικής τους πένας, για να φορτίζω τη δική μου. Διηγήματα και ποιήματά μου υπάρχουν στις τέσσερις πολύ επιτυχημένες μας συλλογές: «Μια εικονα…1000 λέξεις» Α&Β τόμος, στις «Τρενογραφίες» και στις "Ιστορίες μπονσάι". Κείμενά μου επίσης "κρεμαστήκαν" στους μήνες του εξαιρετικού Καλλιτεχνικού ημερολογίου της σελίδας στα έτη 2015, 2016 και 2017. Πριν από ένα χρόνο, εκδόθηκε και η πρώτη προσωπική συλλογή διηγημάτων μου «23&1 σταθμοί», για να μου επιβεβαιώσει ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αρκεί να τους φερόμαστε με αγάπη. Το μέλλον κρύβει καινούριους στόχους, νέες συλλογές και ένα μυθιστόρημα που όλο μου ξεγλιστρά και όλο επιστρέφει πιο σίγουρο…

Υποβολή σχολίου

Υποβολή συμμετοχής!

Εγγραφείτε στο newsletter

Αρχείο

Είσοδος