Η βιβλιοθήκη της μαμάς

Η βιβλιοθήκη της μαμάς

library

Όταν σου τελειώνει η έμπνευση, καμιά φορά κοιτάς τον απέναντι τοίχο και βλέπεις το κενό. Κοιτάς την οθόνη και είναι άδεια. Κοιτάς απέναντι τη βιβλιοθήκη της μαμάς και ψάχνεις να δεις τους τίτλους στη σειρά. Και τότε, έτσι για πλάκα, καταγράφεις τα βιβλία για να δεις, αν πίσω από τη σκόνη τους έχει κρυφτεί η μούσα, αυτή που περιμένεις για να γράψεις έστω μια λέξη. Πίσω από τις λέξεις, στη βιβλιοθήκη της μαμάς μου, δεν κρύβεται ο Αλέξης...

«Τα άγουρα χρόνια», με τη «Δύναμη της θέλησης», κάπου στην «Όχθη της γαλάζιας λίμνης» κάνοντας τη «Ζωή εν τάφω», και εκεί που έριχνε «Σκληρή βροχή», σαν «Ανυπόμονη καρδιά» περίμενα το «Γλυκοχάραμα», τον «Γυρισμό». Γράφοντας «Διηγήματα αγάπης», γνωρίζοντας πως η «Πουτάνα η ζωή», «Η ζωή είναι αλλού», ξεπέρασα χρονικά το «Δεκαήμερο» του Βοκάκιου. Αποφασισμένη πως «Όλα τα πτώματα έχουν το ίδιο χρώμα», «Γυρνώντας το γαλαξία με οτοστόπ», αδιάφορη για το αν έμοιαζα με τον «Αλυσοδεμένο ελέφαντα» και αδιάφορη για το «Χρονικό μιας μοιχείας», κατέγραψα τις «Αναμνήσεις μιας γκέισας» και «Χάθηκα καβάλα σ’ ένα άλογο». «Καλημέρισα τη θλίψη» «Υπό τας φιλύρας» «Μέσω των ονείρων», στη δική μου «Ξεχωριστή πραγματικότητα» και κατάλαβα πως «Η ευτυχία είναι απλή». «Ο Μικρός μου πρίγκιπας» όμως, αργούσε να φανεί «Αγαπητοί κύριοι παιδιά» και «Οι φλόγες της ζηλοτυπίας» έγιναν «Αστέρες πολύφωτοι».

Παρά τη δική μου «Σύγχρονη εξωτερική πολιτική», «Αργά πολύ αργά μέσα στη νύχτα» «Η ουτοπία του Θέσπη» «Στου κύκλου τα γυρίσματα» έγινε «Και με το φως του λύκου επανέρχονται». Έτσι, η «Κραυγή του γλάρου» έγινε «Ανάσταση», το «Ήθελα κάτι να πω» «Έρως και πολιτισμός» και «Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα»… «Ιστορίας Πρότυπο» ή «Παραμύθια για να σπάτε κέφι».

 

_

γράφει η Έφη Γεωργάκη

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Από τότε που με θυμάμαι, μουντζουρώνω τα χαρτιά. Η πένα μου το εισιτήριό μου για «όπου». Στο tovivlio.net ήρθα επισκέπτρια και έγινα οικοδέσποινα. Αυτό θα πει ευτυχισμένη συνεργασία! Κάνοντας επιμέλειες κειμένων, τρέφομαι από τις ψυχές των άλλων και από το μεγαλείο της δικής τους πένας, για να φορτίζω τη δική μου. Διηγήματα και ποιήματά μου υπάρχουν στις τέσσερις πολύ επιτυχημένες μας συλλογές: «Μια εικονα…1000 λέξεις» Α&Β τόμος, στις «Τρενογραφίες» και στις "Ιστορίες μπονσάι". Κείμενά μου επίσης "κρεμαστήκαν" στους μήνες του εξαιρετικού Καλλιτεχνικού ημερολογίου της σελίδας στα έτη 2015, 2016 και 2017. Πριν από ένα χρόνο, εκδόθηκε και η πρώτη προσωπική συλλογή διηγημάτων μου «23&1 σταθμοί», για να μου επιβεβαιώσει ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αρκεί να τους φερόμαστε με αγάπη. Το μέλλον κρύβει καινούριους στόχους, νέες συλλογές και ένα μυθιστόρημα που όλο μου ξεγλιστρά και όλο επιστρέφει πιο σίγουρο…

5 Σχόλια

 1. Μάχη Τζουγανάκη

  και διαβάζοντάς το…συνειδητοποιείς οτι…δε σου έχει τελειώσει καθόλου…η έμπνευση!!! Πάντα δημιουργική και με επιτυχίες Εφη!

  Απάντηση
  • Έφη Γεωργάκη

   Ευχαριστώ πολύ Μάχη μου! Για τα καλά σου λόγια, για τον ώμο που μου προσφέρεις και την απίθανη εικόνα που συνοδεύει το κείμενό μου!

   Απάντηση
  • Έφη Γεωργάκη

   Άννα Ρουμελιώτη, σε ευχαριστώ πολύ!

   Απάντηση
 2. sofia25164

  Αυτό κι αν είναι έμπνευση!!!!!!! Υπέροχο μπράβο σας!!!!!!!!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Υποβολή συμμετοχής!

Εγγραφείτε στο newsletter

Αρχείο

Είσοδος