1ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός απο την Εστία Ρουμλουκιωτών

15.12.2016

Το Σωματείο «Εστία Ρουμλουκιωτών», υπό την Αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας, προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, για την περίοδο 2016 – 2017.

Γράψτε ένα διήγημα που να ξεκινά ή να σχετίζεται με τη φράση:

 

 «Ένα βράδυ δίπλα στο τζάκι, ο παππούς μου κι η γιαγιά μου μού είχαν πει…»

 

 

Ως σωματείο που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα της λαϊκής μας παράδοσης, σας παροτρύνουμε να γράψτε για μια πραγματική ή μυθοπλαστική ιστορία που σας την αφηγήθηκαν ή “υποτίθεται” πως σας την εξιστόρησαν οι παππούδες σας… Με έμφαση τη λαογραφία και κυρίως την πνευματική και κοινωνική ζωή του παρελθόντος (λατρεία, έθιμα, μύθοι, καθημερινότητα, εργασία, οικογένεια, παραδόσεις, προλήψεις, μεταφυσικό, θρύλοι, γεγονότα, παιχνίδι κ.ά.) δημιουργείστε ένα διήγημα με βάση την ειδυλλιακή εικόνα των παππούδων να αφηγούνται μπροστά στο τζάκι παλιές ιστορίες στα εγγόνια τους.

 

 

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

1. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε ενήλικες.

 

2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απανταχού Έλληνες ή γενικά οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα.

 

3. Έκταση των έργων : Το κάθε έργο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 3 σελίδες Α4 με τα ισχύοντα περιθώρια (2,54 Χ 3,17).

 

4. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό μόνο ένα έργο, το οποίο δεν έχει λάβει διάκριση σε άλλο διαγωνισμό και πρέπει να είναι πρωτότυπο και αδημοσίευτο.

 

5. Τα έργα υποβάλλονται σε έξι (6) δακτυλογραφημένα αντίτυπα, με ψευδώνυμο στο κάτω δεξιά μέρος της σελίδας. Το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και η διεύθυνση του δημιουργού θα αναγράφονται σε μικρό κλειστό φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου θα υπάρχει μόνο το ψευδώνυμο.

 

6. Η κρίση των έργων θα γίνει από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, η οποία είναι:

 

Σωτηρία Κυρμανίδου: Συγγραφέας, Κοινωνική Λειτουργός
Διονύσης Λεϊμονής: Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός
Ελένη Γρομπανοπούλου: Πτυχιούχος Ανθρωπιστικών Σπουδών, MSc Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Πάττυ Παπαδήμου: Κριτικός, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Βόρειας Ελλάδος του Ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ (Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου).
Αλέξανδρος Ακριτίδης: Συγγραφέας, Πτυχιούχος Ανθρωπιστικών Σπουδών,

 

7. Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς, με απλή επιστολή με την ένδειξη «Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος», στη διεύθυνση:

 

«Εστία Ρουμλουκιωτών», Μακεδονομάχων 14, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ΤΚ 59300

 

8. Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων στον διαγωνισμό ορίζεται η Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

 

9. Για κάθε κατηγορία διαγωνιζομένων θα δοθούν 3 Βραβεία και 3 Έπαινοι, ενώ αν κριθεί αναγκαίο θα δοθούν και τιμητικές διακρίσεις.

 

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 11 Αυγούστου 2017 και οι απονομές των διακρίσεων θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση το Φθινόπωρο του 2017 στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

 

Τα βραβευμένα αλλά και όσα διηγήματα λάβουν την υψηλότερη βαθμολογία, θα γίνει προσπάθεια να εκδοθούν από την Εστία Ρουμλουκιωτών σε μια συλλογική ανθολογία. Για τον λόγο αυτό με την συμμετοχή σας αποδέχεστε και εκχωρείτε το δικαίωμα για έκδοση του διακριθέντος διηγήματός σας στην Εστία Ρουμλουκιωτών, χωρίς άλλη αξίωση ή απαίτηση οικονομικής φύσεως.

 

 

Εγγραφείτε στην ενημέρωση
των λογοτεχνικών διαγωνισμών

(Με κάθε νέα δημοσίευση άρθρου που αφορά λογοτεχνικό διαγωνισμό)

Ακολουθήστε μας

8ο «Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης» – διαδικτυακός διαγωνισμός αξιολόγησης ποιημάτων

8ο «Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης» – διαδικτυακός διαγωνισμός αξιολόγησης ποιημάτων

Οι «Αργοναύτες» Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Πολιτισμό, ο Εκδοτικός Οίκος «Υδρόγειος» και η Επιτροπή Απονομής Βραβείων διοργανώνουν το: 8ο «Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης» (διαδικτυακός διαγωνισμός αξιολόγησης ποιημάτων για την Ελλάδα την Κύπρο και τους Απόδημους...

Αποτελέσματα 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Art In Vivo

Αποτελέσματα 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Art In Vivo

Αποτελέσματα 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Art In Vivo   Το Α’ Βραβείο απονέμεται στο κείμενο Χήρα Ιατρού Ιακωβίδη της Γαλήνης Εφραιμίδου με ψευδώνυμο Luci. Το Β’ Βραβείο απονέμεται στο κείμενο Γλυκό κουταλιού Τριαντάφυλλο της Φωτεινής Παλιεράκη με το ψευδώνυμο...

8ο «Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης» – διαδικτυακός διαγωνισμός αξιολόγησης ποιημάτων

4ος διεθνής Ποιητικός και Λογοτεχνικός Διαγωνισμός της Ζακυνθινής Εστίας Πολιτισμού «Διονύσιος Ρώμας»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ου ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ο 4ος διεθνής Ποιητικός και Λογοτεχνικός Διαγωνισμός της Ζακυνθινής Εστίας Πολιτισμού «Διονύσιος Ρώμας» είναι αφιερωμένος, στα πλαίσια των 200 χρόνων από την Επανάσταση, στον ποιητή ΟΥΓΚΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΦΩΣΚΟΛΟ, ο οποίος...

Δείτε κι αυτά

8ο «Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης» – διαδικτυακός διαγωνισμός αξιολόγησης ποιημάτων

ΛΗ’ Λογοτεχνικός Διαγωνισμός του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός

Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός προκηρύσσει τον ΛΗ' Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πεζογραφίας, Ποίησης και Δοκιμίου. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο Η υποβολή των έργων θα πραγματοποιηθεί από 10 - 25 Φεβρουαρίου 2022 Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει σε ένα ή...

Αποτελέσματα 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Art In Vivo

IANOS: Ανακοίνωση νικητών διαγωνισμού Διηγήματος και Φωτογραφίας με θέμα: «Ταξίδια»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ | ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΗΤΩΝ   Ο ΙΑΝΟS πραγματοποίησε για τέταρτη συνεχή χρονιά Διαγωνισμούς Διηγήματος και Φωτογραφίας με θέμα: «Ταξίδια».   Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση των νικητών του...