8ος Παγκόσμιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ε.Π.Ο.Κ.

31.10.2017

Φωτογραφία του Andreas Kyriacou.

 

Αναλυτικά:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 8ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 2017

«Ενώνουμε Ελλάδα και Κύπρο με όραμα λόγου και τέχνης»

     Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Π.Ο.Κ.),  προκηρύσσει τον 8ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό έτους 2017 σε επτά είδη του λόγου:

– Ποίηση – Σατιρική Ποίηση

– Μουσικό Στίχο

– Διήγημα

– Δοκίμιο

– Μυθιστόρημα

– Θεατρικό έργο

– Παραμύθι

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι διαμένοντες ελληνόφωνοι, εντός και εκτός Ελλάδας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα έως τρία λογοτεχνικά είδη, αλλά με ένα μόνο έργο τους για κάθε λογοτεχνικό είδος.

Α. ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ – ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:

1) Το Ποίημα και ο Μουσικός Στίχος να μην υπερβαίνουν τους 30 στίχους, το διήγημα μέχρι 6 σελίδες, το Δοκίμιο και το Παραμύθι μέχρι 30 σελίδες, το Μυθιστόρημα μέχρι 100 σελίδες και το Θεατρικό έργο μέχρι 45 σελίδες (έως 7 πρόσωπα).

2) Κάθε έργο πρέπει να σταλεί σε 3 δακτυλογραφημένα αντίτυπα, σε χαρτί Α4, με γραμματοσειρά Times New Roman, και μέγεθος γραμμάτων 12.

3) Οι διαγωνιζόμενοι να εσωκλείσουν σε μεγάλο φάκελο τα αντίτυπα του έργου τους με ψευδώνυμο πάνω δεξιά, καθώς και σε ένα μικρότερο φάκελο όπου θα εσωκλείσουν μέσα τα πραγματικά τους στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, Έτος γεννήσεως, Διεύθυνση Κατοικίας, Ταχυδρομικός Κώδικα, Τηλέφωνο (σταθερό και κινητό), Email, Ψευδώνυμο, Τίτλο έργου, Λογοτεχνικό είδος και το θέμα (στο οποίο συμμετέχει ο διαγωνιζόμενος). Σε περίπτωση που ένας διαγωνιζόμενος λάβει μέρος σε περισσότερα από ένα λογοτεχνικό είδος, μπορεί τους φακέλους με το κάθε είδος και τις σχετικές ενδείξεις (που ο καθένας τους θα περιέχει ξεχωριστό φάκελο προσωπικών στοιχείων), να τους τοποθετήσει μέσα σε μεγαλύτερο, στον οποίο όμως θα αναγράφονται όλα τα λογοτεχνικά είδη που περιέχει π.χ. «Για τους διαγωνισμούς Ποίησης και Διηγήματος».

4) Αποστολή συμμετοχής με ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (ΟΧΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ) στην εξής διεύθυνση:

Yπόψη Προέδρου Ε.Π.Ο.Κ.  κ.Ηρακλή Ζαχαριάδη

Μικράς Ασίας 55

115 27 – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΑΘΗΝΑ

(ΓΙΑ ΤΟΝ 8ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΠΟΚ 2017)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σημειώστε στον εξωτερικό φάκελο το λογοτεχνικό είδος και το θέμα στο οποίο συμμετέχετε.

5) Τελευταία ημερομηνία συμμετοχής (σφραγίδα ταχυδρομείου) η 31η Ιανουαρίου 2018.

Β.  ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

1) Πώς ο Ελληνικός Λαός συμπαραστάθηκε στον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. το 1955-59 για αυτοδιάθεση-ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα;

2) Η αγάπη σε όλες τις μορφές.

3) Την Ελλάδα αγαπώ και την Κύπρο μας λατρεύω.

4) Εθνομάρτυρες του Κυπριακού Έπους (για έναν από τους κατωτέρω):

–  Ευαγόρα Παλληκαρίδη

–  Μάρκο Δράκο

–  Γρηγόρη Αυξεντίου

–  Μιχαλάκη Καραολή

5) Ο Αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α. εξηνταδύο χρόνια μετά.

6) Ήρωες απόφοιτοι Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου 1955-59.

7) Αμμόχωστος Βασιλεύουσα.

Γ.  ΑΘΛΟΘΕΤΗΣΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ:

1) Το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59 (Σ.Ι.Μ.Α.Ε.) θα αθλοθετήσει με χρηματικό ποσό τα τρία πρώτα βραβεία με το θέμα «Πώς ο Ελληνικός Λαός συμπαραστάθηκε στον Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. το 1955-59 για αυτοδιάθεση-ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα;».

2) Ο Σύλλογος «Οι φίλοι του μουσείου Γ.Δροσίνη» θα αθλοθετήσει με χρηματικό ποσό τα δύο πρώτα βραβεία με το θέμα «Εθνομάρτυρες του Κυπριακού Έπους-Ευαγόρας Παλληκαρίδης».

3) Ο ζωγράφος Βασίλης Βαγιάννης θα αθλοθετήσει με αντίγραφα έργων του (μεταξοτυπίες) τα τρία πρώτα βραβεία με το θέμα «Ο Αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α. εξηνταδύο χρόνια μετά».

4) Η Ένωση Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου θα αθλοθετήσει με χρηματικό ποσό το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του θεατρικού έργου με το θέμα «Η αγάπη σε όλες τις μορφές».

5) Ο Δήμαρχος Λιβαδίων Λάρκακας κ.Μάριος Αρσένης θα αθλοθετήσει με βιβλία τα τρία πρώτα βραβεία με θέμα «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα».

6) Ο Ελληνικός Πνευματικός Όμιλος Κύπρου (ΕΠΟΚ Κύπρου) θα αθλοθετήσει με τόμους λογοτεχνικών βιβλίων τα τρία πρώτα βραβεία με θέμα «Ήρωες απόφοιτοι Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου 1955-59».

7) Ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βενετσάνος θα μελωποιήσει τα τρία πρώτα βραβεία στην κατηγορία Μουσικός Στίχος, σε οποιαδήποτε κατηγορία.

Τα χρηματικά ποσά που θα αθλοθετηθούν από τους παραπάνω φορείς και η αθλοθέτηση των υπολοίπων βραβείων θα ανακοινωθούν κατά τον μήνα Δεκέμβριο στην ιστοσελίδα του ΕΠΟΚ   www.epok.gr

Eπίσης, θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των χορηγών που θα διαθέσουν βιβλία τους για τους βραβευμένους τού διαγωνισμού.

Τα ονόματα των διακριθέντων ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδας www.epok.gr , καθώς και η ημερομηνία της τελετής βράβευσης.

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία σε κάθε λογοτεχνικό είδος, καθώς και έπαινοι. Όσοι δεν παρευρεθούν στην τελετή βράβευσης μπορούν να παραλάβουν τα βραβεία τους με αντιπρόσωπό τους την ημέρα της βράβευσης ή ταχυδρομικά με αντικαταβολή, μετά από συνεννόηση με τη Γραμματεία.

Η τελική απόφαση της επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και είναι οριστική.

Τα αποσταλέντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων.

Η μη τήρηση των παραπάνω όρων συνεπάγεται αποκλεισμό των διαγωνιζομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα:

– κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη, Πρόεδρο Ε.Π.Ο.Κ.  6937554184

– κα Ελένη Καραγιάννη-Βαρνάβα, Γενική Γραμματέα Ε.Π.Ο.Κ.  6997017933

ή στο email  kypriakosellinismos@yahoo.gr

Eπίσης, μπορείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετικό με τον Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας στην ιστοσελίδα www.epok.gr

 

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ-ΒΑΡΝΑΒΑ

 


Εγγραφείτε στην ενημέρωση
των λογοτεχνικών διαγωνισμών

(Με κάθε νέα δημοσίευση άρθρου που αφορά λογοτεχνικό διαγωνισμό)

Ακολουθήστε μας

Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τους Πανιώνιους Αγώνες

Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τους Πανιώνιους Αγώνες

  ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πολιτιστική δράση στο πλαίσιο των ΚΗ΄ Πανιώνιων Αγώνων, οι οποίοι αναβιώνουν με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή. Οι στόχοι του διαγωνισμού είναι οι...

Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τους Πανιώνιους Αγώνες

1ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Στέφανος Δάφνης»

  Προκήρυξη 1ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Στέφανος Δάφνης» - Διοργάνωση: ΚΕΔΑΜ   Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους – Μυκηνών προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος «Στέφανος Δάφνης» για μαθητές και ενήλικες για το έτος...

Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τους Πανιώνιους Αγώνες

10ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Φιλοζωίας

  10ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας προκηρύσσει τον 10ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Φιλοζωίας Το Διαγωνισμό εμπνεύστηκε, δημιούργησε και επιμελείται η λογοτέχνις - εικαστικός Νίκη Βλάχου. Ο διαγωνισμός αφορά στα...

Δείτε κι αυτά

Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τους Πανιώνιους Αγώνες

Β΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος από ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «Βασίλης Μιχαηλίδης»

  Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «Βασίλης Μιχαηλίδης» προκηρύσσει τον Β΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος (2022)   Όροι συμμετοχής: Διαγωνισμός Ποίησης: Κάθε διαγωνιζόμενος έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει μ΄ ένα μόνο ποίημά του: (α) με ελεύθερο...

Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τους Πανιώνιους Αγώνες

Λογοτεχνικός διαγωνισμός από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

  3ος διαγωνισμός συγγραφής για παιδιά, εφήβους και νέους   «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο»   Οι Εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν σε παιδιά, εφήβους και νέους μια δημιουργική διέξοδο, προκηρύσσοντας για τρίτη χρονιά τον διαγωνισμό «Γίνε σήμερα ο...