8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης από την Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά

18.05.2021

Η’ (8ος) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ Με θέμα: «Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»

1922 – 2022

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

Η Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά, για την θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, προκηρύσσει για το 2022, τον Η’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης για ενήλικες στη μνήμη του αξέχαστου Πειραιώτη συγγραφέα, ποιητή και ενός εκ των ιδρυτών της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά Κώστα Θεοφάνους, ο οποίος σε ηλικία 3 ετών έζησε την καταστροφή ευρισκόμενος στην προβλήτα της Σμύρνης με την μητέρα του και τις αδελφές του.

Οι όροι της συμμετοχής είναι οι εξής:

 • Ο Διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.
 • Τα έργα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα.
 • Θα απονεμηθούν: α) Ένα Βραβείο και β) Τρείς τιμητικές διακρίσεις.
 • Οι διακριθέντες θα έχουν το δικαίωμα της εγγραφής τους ως δόκιμα ή τακτικά μέλη της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά, εφ’ όσον το επιθυμούν.
 • Τα ποιήματα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα, αδημοσίευτα και να υποβληθούν σε τέσσερα (4) δακτυλογραφημένα αντίγραφα, μόνο με ψευδώνυμο και χωρίς κανένα άλλο ενδεικτικό στοιχείο της ταυτότητας του διαγωνιζομένου.
 • Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να στείλουν μέχρι δύο ποιήματα, έως 2 σελίδες Α4 έκαστο, σε γραμματοσειρά Times New Roman μέγεθος 12. Θα πρέπει να συνοδεύονται από σφραγισμένο φάκελο στον οποίο θα περιέχονται τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζομένου (ψευδώνυμο, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου και Email).
 • Όλα μαζί θα πρέπει να ταχυδρομηθούν μέσα σε φάκελο που θα φέρει τη σφραγίδα των ΕΛΤΑ και στη θέση του ονόματος του αποστολέως θα φέρει μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζομένου.
 • Διεύθυνση αποστολής: Σόλωνος 22, Άγιοι Ανάργυροι, Τ.Κ. 13561, Αθήνα, για τον Διαγωνισμό της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά, υπ’ όψη Γραμματείας. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ!
 • Η κρίση των ποιημάτων θα γίνει από επιτροπή και το Βραβείο και οι τρείς τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά.
 • Τα βραβευμένα έργα θα δημοσιευθούν στον Τύπο και στην Ιστοσελίδα της Ετ.Γρ. & Τ.Π. www.etgrtp.gr
 • Τα αντίγραφα δεν επιστρέφονται.
 • Η προθεσμία υποβολής των λογοτεχνικών έργων λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2022.
 • Η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα της έκδοσης βιβλίου με επιλεγέντα ποιήματα των διαγωνιζομένων.
 • Στον διαγωνισμό τα μέλη της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά δε λαμβάνουν μέρος.
 • Πληροφορίες στο: 697 8143 077 και 694 208 2388.

Εγγραφείτε στην ενημέρωση
των λογοτεχνικών διαγωνισμών

(Με κάθε νέα δημοσίευση άρθρου που αφορά λογοτεχνικό διαγωνισμό)

Ακολουθήστε μας

22ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από την Εταιρεία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου

22ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από την Εταιρεία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου

Η Εταιρεία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου, προκηρύσσει και φέτος, για εικοστή δεύτερη κατά σειρά χρονιά, Λογοτεχνικό Διαγωνισμό (ποίηση, διήγημα, θεατρικό, οδοιπορικό, δοκίμιο, παραμύθι και σατιρικό). Οι όροι του διαγωνισμού είναι οι εξής: Το θέμα είναι...

22ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από την Εταιρεία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου

Λογοτεχνικός διαγωνισμός από τις εκδόσεις Καστανιώτη και το περιοδικό Διάσελο

Tο λογοτεχνικό περιοδικό Διάσελο και οι εκδόσεις Καστανιώτη και διοργανώνουν διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος. Θέμα διαγωνισμού: «Στη βοή των νερών»   Χρονοδιάγραμμα Λήξη διαγωνισμού: 28 Φεβρουαρίου 2022 (23:59) Ανακοίνωση αποτελεσμάτων διαγωνισμού: 30 Μαΐου...

Δείτε κι αυτά

22ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από την Εταιρεία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου

5ος Πανελλήνιος διαγωνισμός μονόπρακτου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΙΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΙΩΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ 5ος Πανελλήνιος διαγωνισμός μονόπρακτου με θέμα τη Μικρασία ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Η Δημοτική Ομάδα Κορυδαλλού Ιωνικό Θέατρο και η Ιωνική Λέσχη Ανάγνωσης , τιμώντας τη...

22ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από την Εταιρεία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου

9ος Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" προκηρύσσει τον 9ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος. Μέσα “στα χρόνια της πανδημίας” η γραφή μπορεί να αποτελέσει έναν  τρόπο ψυχοθεραπείας και έκφρασης όσων ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια. Διάρκεια διαγωνισμού Ο...