τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

H Έλενα Σαλιγκάρα συνομιλεί με τη Βούλα Παπατσιφλικιώτη

H Έλενα Σαλιγκάρα συνομιλεί με τη Βούλα Παπατσιφλικιώτη

elenasaligara1

Με το πρώτο της βιβλίο ακροβατεί ανάμεσα στην φιλία και των έρωτα. Τελικά ποιος θα είναι ο νικητής;

 

Σας επέλεξε η γραφή ή την επιλέξατε; Με τι κόστος;

Πάντα με γοήτευε το παιχνίδι των λέξεων. Μια έμπνευση της στιγμής με ώθησε να ξεκινήσω μια ιστορία. Δεν υπάρχει κόστος, αντιθέτως είναι μια ασχολία που μου προκαλεί όμορφα συναισθήματα.

 

Τι σημαίνει «γράφω» για σας;

Γράφω γιατί μου αρέσει να μοιράζομαι. Να δημιουργώ ιστορίες που όταν διαβαστούν από άλλους ανθρώπους πιθανόν να προβληματίσουν, ταξιδέψουν, συγκινήσουν.

 

Πιστεύετε ότι κάποιος γεννιέται ή γίνεται συγγραφέας;

Πιστεύω πως το «μικρόβιο» υπάρχει μέσα του όμως πρέπει να περάσει από πολλά ακόμη στάδια για να μπορέσει να γίνει συγγραφέας. Πρώτα απ' όλα να έχει την επιθυμία να μοιραστεί το έργο του. Να μην νοιάζεται πόσο μπορεί να εκτεθεί. Να μπορεί να διακρίνει τη διαφορετική πλευρά των πραγμάτων και να δικαιολογεί την ύπαρξή της.

 

Μιλήστε μας για το βιβλίο σας.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με τρεις βασικούς ήρωες. Δύο άνδρες -παιδικοί φίλοι- που ερωτεύονται την ίδια γυναίκα. Μια σειρά από απροσδόκητα γεγονότα κλονίζει όσα θεωρούν δεδομένα και διαταράσσει τις ισορροπίες στις ζωές τους. Οι ήρωες δεν είναι καλοί ή κακοί. Είναι άνθρωποι καθημερινοί που έχουν αδυναμίες, κάνουν λάθη, αγαπούν, πονάνε. Βασανίζονται από διλήμματα για τον έρωτα και τη φιλία ενώ αντιμετωπίζουν τη διαφορετικότητα και το πώς επηρεάζει τη θέληση για ζωή.

 

Ποια μοίρα ελπίζετε για αυτό;

Να ταξιδέψει όσο πιο μακριά γίνεται.

 

Έχετε συγκινηθεί με ένα βιβλίο που έχετε διαβάσει;

Πολλές φορές. Είναι μέρος της ανάγνωσης. Το πιο γοητευτικό είναι πως ο κάθε άνθρωπος συγκινείται με κάτι διαφορετικό.

 

Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση;

Αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, ξεκίνα από τον εαυτό σου.

 

Για ποιο λόγο θα σταματούσατε να γράφετε;

Αν ένιωθα πως δεν έχω να πω κάτι άλλο.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

saligara_book

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή 

Η Χριστιάνα είναι μια νέα και φιλόδοξη φωτογράφος. Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει τον Σταύρο και τον Ηλία, οι οποίοι είναι φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια. Εκείνοι γοητεύονται αμέσως από την αυθεντικότητά της. Ο Ηλίας καταφέρνει να την κερδίσει, ενώ ο Σταύρος πνίγει τα συναισθήματά του βρίσκοντας παρηγοριά στη Δάφνη.

Μια σειρά από απροσδόκητα γεγονότα κλονίζει τις ισορροπίες στις ζωές των ηρώων και όσα θεωρούν δεδομένα. Έχουν όλοι οι άνθρωποι δικαίωμα ν’ αλλάξουν ζωή; Μπορούν τα συναισθήματα να θυσιαστούν στον βωμό της ηθικής και του καθωσπρεπισμού;

Μια ιστορία γεμάτη διλήμματα για τον έρωτα, τη φιλία, τη διαφορετικότητα, τη θέληση για ζωή. Οι ήρωες αποζητούν τη λύτρωση πέρα από τη γέφυρα. Μια γέφυρα που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

elenasaligara2

 

Η Έλενα Σαλιγκάρα γεννήθηκε το 1984 και ζει στην πόλη της Λάρισας. Είναι απόφοιτη Πληροφορικής και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Αποτελεί μέρος της συντακτικής ομάδας του www.anapnoes.gr ενώ κείμενά της έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά λογοτεχνικά site.

Το μυθιστόρημα «Πέρα από τη γέφυρα» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος