H Έλενα Μακρυγιάννη Βρυωνίδου συνομιλεί με τη Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Δύο βιβλία αφιερωμένα στην ζωή και τον έρωτα! Πώς ξεκινήσατε να γράφετε; Ξεκίνησα να γράφω το 2012 σίγουρα  από μια  ανάγκη έκφρασης του εσωτερικού μου κόσμου. Το ερέθισμα αποτέλεσε κάτι τόσο απλό, όπως το απαλό  πέταγμα μιας πεταλούδας.  Εκείνη τη στιγμή, ως δια μαγείας, γεννήθηκε στο μυαλό μου η ιστορία και όταν οι ήρωες μου σε […]

vrionidou

Δύο βιβλία αφιερωμένα στην ζωή και τον έρωτα!

 

Πώς ξεκινήσατε να γράφετε;

Ξεκίνησα να γράφω το 2012 σίγουρα  από μια  ανάγκη έκφρασης του εσωτερικού μου κόσμου. Το ερέθισμα αποτέλεσε κάτι τόσο απλό, όπως το απαλό  πέταγμα μιας πεταλούδας.  Εκείνη τη στιγμή, ως δια μαγείας, γεννήθηκε στο μυαλό μου η ιστορία και όταν οι ήρωες μου σε λίγο καιρό πήραν σάρκα και οστά, βρήκα  τη δύναμη και το θάρρος να γράψω την πρώτη λέξη. Και από τότε μαγεύτηκα από τούτο τον υπέροχο, αλλά βασανιστικό συνάμα, κόσμο της γραφής. Ποτέ ως τότε  δεν είχα φανταστεί ότι θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο. Έτσι, προέκυψε το πρώτο μου βιβλίο, με τίτλο «Tα τσαλακωμένα φτερά της πεταλούδας» που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014 από τις εκδόσεις Ηλία Επιφανίου.

 

Τι ήταν εκείνο που σας ενέπνευσε να γράψετε το τελευταίο σας βιβλίο;

Το τελευταίο μου βιβλίο με τίτλο «Σε μια στροφή του καρουζέλ» από τις ίδιες εκδόσεις, γεννήθηκε στο μυαλό μου από μια ανάγκη δική μου  να μιλήσω για κάποια θέματα που με προβληματίζουν και με ενοχλούν σαν άνθρωπο.

 

Τι σημαίνει για εσάς έμπνευση;

Έμπνευση είναι εκείνη η μαγική στιγμή που κάτι μαγνητίζει την ψυχή σου και κατακλύζει το είναι σου. Έμπνευση μπορεί να είναι τα πάντα. Ένα χαμόγελο, μια μυρωδιά, μια έκφραση, ένα τοπίο.

 

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας, δυσκολεύει τη γραφή σας;

Για να γράφω θέλω να αισθάνομαι καλά. Να παραμυθιάζω τον εαυτό μου ότι όλα γύρω μου είναι καλά  και πως τα αγαπημένα μου πρόσωπα και οι συνθήκες της ζωής μου είναι μια χαρά. Μονάχα όταν αισθάνομαι ήρεμη μπορώ να γράψω. Χαριτολογώντας θα πω ότι θα ήταν πολύ πιο βολικό αν συνέβαινε το αντίθετο .

 

Ποια μοίρα ελπίζετε για τα βιβλία σας;

Θα ήθελα να είχαν τη δύναμη να ταξιδεύουν τους αναγνώστες μου, να  αγγίζουν την ψυχή τους και να τους παρακινούν να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι.

 

Έχετε συγκινηθεί με ένα βιβλίο που έχετε διαβάσει;

 Άπειρες φορές και για αυτά που έχω διαβάσει και για αυτά που έχω γράψει.

 

Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση;

Χωρίς να σημαίνει ότι εγώ ακολουθώ αυτόν τον κανόνα, η αλήθεια είναι πως προσπαθώ πολύ: « Να απαντάς στην κακία με καλοσύνη».

 

Για ποιο λόγο θα σταματούσατε να γράφετε; 

Δεν θα ήθελα να σταματήσω να γράφω ποτέ. Έστω και αν αυτό πονάει τις πλείστες φορές και είναι βάσανο, είναι και λύτρωση μαζί.

 

Έργα της συγγραφέως από τις εκδόσεις Ηλία Επιφανίου:

tsalakomenaftera

ΤΑ ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ.

Δυο οικογένειες ζουν στην ίδια πόλη, κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες.
Η Μυρσίνη και η Αναστασία είναι οι απόγονοι των δυο οικογενειών.
Στα δύσκολα παιχνίδια που παίζει η ζωή, συναντά η μία την άλλη και η μοίρα τους σφραγίζει τη ζωή για πάντα, όπως ποτέ κανείς δεν θα περίμενε.

 

semiastrofitoukaroyzel

ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΡΟΥΖΕΛ

Ένα καρουζέλ, μια τυχαία συνάντηση και το νήμα της ζωής αρχίζει να ξετυλίγεται δειλά-δειλά για τον Μιχαήλ Άγγελο και τη Φωτεινή, υφαίνοντας μια δυνατή σχέση μπλεγμένη με πόνο και αγάπη μαζί. Έρωτας, ευτυχία, μοναξιά και απόγνωση, μεταμορφώνουν την καρδιά τους σ’ ένα λουκέτο δίχως κλειδί.

Θα μπορούσε άραγε η καρδιά να  ξεκλειδώσει και να αγαπήσει ξανά; Ίσως όλα να μπορούσαν να αλλάξουν σε μια στροφή του καρουζέλ…

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

brn2

 

Η Έλενα Μακρυγιάννη Βρυωνίδου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1968. Σπούδασε ψυχολογία και εργάζεται στο χώρο της υγείας με νεογέννητα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών. Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα: « Τα Τσαλακωμένα Φτερά της Πεταλούδας» από τις Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου. Το 2016 κυκλοφόρησε και πάλι από τις Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου το δεύτερο μυθιστόρημά της: « Σε μια Στροφή του Καρουζέλ».

Για επικοινωνία με τη συγγραφέα: Facebook / Elena Macriyianni Vryonidou (Έλενα Μακρυγιάννη Βρυωνίδου)

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου