Love in progress (Μέρος Δ’)

11.02.2016

photographer

Έφτασε επιτέλους ο πολυαναμενόμενος Αύγουστος. Ο Γιάννης δεν ήταν πια ο ίδιος άνθρωπος. Τις μέρες που πέρασαν, βίωσε ένα επώδυνο αίσθημα απώλειας, αποτέλεσμα του οποίου ήταν να ωριμάσει συναισθηματικά μ’ έναν τρόπο. Αν και έχασε ένα κομμάτι του αυθορμητισμού του, η ικανότητα του να αντιλαμβάνεται αποχρώσεις του γκρίζου σε μια πραγματικότητα που μέχρι πρόσφατα έβλεπε μόνο ως μαύρη ή άσπρη, οξύνθηκε. Ξεπέρασε τα κλισέ του: «όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες και οι άνδρες κορόιδα». Δεν έπαψε ολότελα να πιστεύει ενδόμυχα ότι η Μαρία τον χρησιμοποίησε μ’ ένα τρόπο, αλλά άρχισε να έχει βάσιμες υποψίες ότι είχε κι αυτός κάποιο μερίδιο ευθύνης.

Οι διακοπές του Αυγούστου ξετυλίγονταν μπροστά του σαν ένας ανοιχτός δρόμος που θα τον οδηγούσε, ίσως με πολλές στροφές, στο φινάλε αυτής της εμπειρίας. Στις 2 του τρέχοντος μήνα, γιατί τώρα έχουμε Αύγουστο, καβάλησε το σουτζουκάκι του και ξεκίνησε για το χωριό του. Έφτασε τα ξημερώματα της επομένης. Όταν ξύπνησε, περασμένο μεσημέρι, βρήκε στο κινητό του αναπάντητες κλήσεις από τη Μαρία. Κανόνισαν να συναντηθούν στο μπαρ του Σοφοκλή.

Αγαπητοί μου αναγνώστες - όσοι τουλάχιστον έχετε απομείνει - μην περιμένετε μια μονομαχία όπως στις ταινίες γούεστερν, ούτε σε ένα ξεκαθάρισμα τύπου Αγκάθα Κρίστι, όπου ο διάσημος ντέντεκτιβ παγιδεύει το δολοφόνο. Ο Γιάννης και η Μαρία βρέθηκαν γιατί αισθάνονταν την υποχρέωση να ξεκαθαρίσουν το παρελθόν και να επαναπροσδιορίσουν το μέλλον τους. Φυσικά και υπήρχε ένταση. Κυρίως από τη πλευρά του Γιάννη, γιατί η Μαρία ακόμα και με το τζινάκι της ανέβαζε τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος σε ένα ήδη θερμό καλοκαίρι. Μεταξύ αρκετών μαρτίνι και Τζέιμισον ειπώθηκαν περίπου τα εξής:

-Θα σου πρότεινα να πάμε μαζί διακοπές, όμως τώρα δεν είμαι σίγουρος… άρχισε ο Γιάννης.

-Το ξέρεις ότι αυτό δεν γίνεται. Διακοπές σημαίνει δέσμευση κι εγώ σου ξεκαθάρισα από την αρχή ότι, ψυχολογικά, δεν είμαι ακόμα σε θέση να δεσμευτώ.

- Καλύτερα έτσι. Κάποιος πρέπει να παραλαμβάνει τις καρτ – ποστάλ.

-Πάλι το γύρισες στην ειρωνεία. Μερικά πράγματα σου είναι δύσκολο να τα δεχτείς.

Εδώ ο Γιάννης ύψωσε λίγο τους τόνους σε αντίθεση με τη Μαρία που συνέχισε να μιλάει χαμηλόφωνα.

-Ακριβώς, γιατί μου το έπαιξες ερωτευμένη. Σε τρεις μέρες γυρίσαμε όλα τα μπαρ για να με επιδείξεις σαν κατοικίδιο, ή πιο σωστά σαν τρόπαιο του τύπου «Τον βλέπεται αυτόν το μαλάκα; Τώρα είναι δικός μου». Αλήθεια, τι επεδίωκες; Να εξαφανίσεις τον ανταγωνισμό;

- Έχει κι άλλο;

-Ναι δυστυχώς. Με παγίδεψες όπως παγιδεύουν τις μαϊμούδες στη ζούγκλα. Έβαλες στο συναισθηματικό μας καλάθι λίγο πάθος κι εγώ ο βλάκας έχωσα το χέρι μου και το άρπαξα. Μετά δεν χωρούσε να βγει απ’ την τρύπα. Ευτυχώς που έγιναν αυτά που έγιναν στην Αθήνα κι άνοιξα τη χούφτα μου δηλαδή τα μάτια μου.

- Έτσι νομίζεις;

-Έτσι ακριβώς έγινε. Το κατάλαβα όταν μου είπες ότι είσαι ερωτευμένη «με τον κόσμο μου». Όσα συνέβησαν μεταξύ μας μετά την προβολή της ταινίας που έκανα με τα παιδιά τι ήταν; Το βραβείο μου για την μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το γεγονός; Αν δεν ερχόταν κανένας στην εκδήλωση δεν;

-Έχεις τον τρόπο σου να βλέπεις τα πράγματα. Νομίζω όμως ότι με αδικείς. Όντως παρασύρθηκα από το γεγονός ότι προερχόσουν από ένα διαφορετικό κόσμο.

- Διαφορετικό; Μαρία, στον ίδιο κόσμο ζούμε.

-Όχι ακριβώς, ο δικός σου είναι μεγάλος κι ο δικός μου πολύ μικρός. Αντιπροσωπεύεις ένα κόσμο διαφορετικό που στα ματιά μας μοιάζει μαγικός. Μιλούσες αλλιώς, συμπεριφερόσουν αλλιώς. Δεν μοιάζεις με κανέναν που ξέρω. Αυτό που κάνεις, αυτοί που γνωρίζεις ή αυτοί που νομίζουμε εμείς ότι γνωρίζεις. Εμείς τους βλέπουμε μόνο στην τηλεόραση και στο σινεμά. Το κατάλαβα όταν μας έκλεισες τις θέσεις στο θέατρο. Μέχρι τότε δεν ήξερα ότι αυτό που νιώθω για σένα δεν είναι ακριβώς έρωτας. Ήταν εντύπωση. Αλλά κι όσα συνέβησαν μεταξύ μας δεν ήταν απολύτως ανειλικρινή.

- Θέλω να σε πιστέψω, αλλά…

Ο Γιάννης σηκώθηκε και μετά ξανακάθισε, σαν να ήθελε να κάνει κάτι και μετάνιωσε ή ξέχασε.

- Μήπως έχεις το πεντόευρο που σου έδωσα;

- Φυσικά και το έχω.

- Μπορώ να το δω;

- Το έχω τώρα δεν, μάλλον είναι σπίτι…

- Κάτω απ’ το μαξιλάρι σου…

- Τώρα τι σ’ έπιασε πάλι;

- Μάντεψε. Είναι η σειρά σου.

- Είσαι μνησίκακος.

- Δεν είναι κάτω από το μαξιλάρι σου γιατί το έχω εγώ.

Ξανασηκώθηκε όρθιος. Έβαλε το χέρι στη τσέπη του. Έβγαλε το χαρτονόμισμα και το ακούμπησε πάνω στο τραπέζι.

- Μα πώς. Δεν μπορεί…

-Κι όμως. Μην ανησυχείς. Δεν διέρρηξα το σπίτι σου. Κανείς δεν το διέρρηξε. Αν το κοιτάξεις, θα δεις ότι επάνω υπάρχει ακόμα ένα τηλέφωνο, απ’ την άλλη μεριά. Μάντεψε σε ποιον ανήκει.

-Α ρε Γιάννη. Λες και μπορεί μια σοβαρή σχέση να στηριχτεί σ’ ένα πεντόευρο μ’ ένα τηλέφωνο.

- Όχι, αλλά είναι ένα σημάδι.

-Ναι. Να δούμε και το ζωδιακό κύκλο; Νόμιζα ότι αυτά τα κάνουν μόνο οι γυναίκες.

- Τώρα εσύ το ευτελίζεις.

-Το ευτελίζω; Εγώ λέω ότι γυρίζουμε συνέχεια γύρω από την ουρά μας. Θυμώνεις μαζί μου γιατί δεν αισθάνθηκα για σένα όπως εσύ θα ήθελες να αισθανθώ. Μερικές φορές πρέπει να μπορείς να παίρνεις μόνο αυτό που οι άλλοι θέλουν να σου δώσουν. Έχεις το σύνδρομο του Πήτερ Παν. Πρέπει να μεγαλώσεις επιτέλους.

- Και συ τι μου έδωσες;

- Αυτό που ήδη έχεις πάρει. Σκέψου το…

Η ένταση δεν είχε εκτονωθεί αλλά κάτι άρχισαν να βρίσκουν στη μετάφραση. Ο Γιάννης συνειδητοποίησε για πρώτη φορά ότι μπορούσε ίσως να της προσάψει πολλά πράγματα αλλά όχι το «δεν ξέρει τι της γίνεται». Σηκώθηκαν να φύγουν κι ο Γιάννης καθυστέρησε λίγο για να πληρώσει.

-Σχετικά με τον βλάκα το γυμναστή, να ξέρεις ότι δεν είχα ποτέ σχέση με παντρεμένους, πρόσθεσε την τελική πινελιά η Μαρία.

Χώρισαν με την υπόγεια προσδοκία ότι κάποτε όταν τα γεγονότα ξεθωριάσουν λίγο ακόμα θα μπορούν να μείνουν φίλοι, καλοί φίλοι, ίσως φίλοι with benefits. Το ίδιο βράδυ, ο Σοφοκλής, καθώς έκανε ταμείο ξαναβρήκε το γνωστό πεντόευρο. Το πήρε στα χέρια του έκπληκτος και διάβασε, κάτω ακριβώς από το τηλέφωνο του γυμναστή, ένα χειρόγραφο μήνυμα. «’Τελικά, υπάρχει εξήγηση».

Την Κυριακή, στις έξι του μήνα, στη γιορτή της Παναγιάς, στην πρωινή λειτουργία όπου όλοι πήγαν φορώντας τα καλά τους, ο Γιάννης εμφανίστηκε με τζιν κι άσπρο πουκάμισο ριγμένο απ’ έξω. Έγινε πάλι βορά των βλεμμάτων των συγχωριανών του. Στο κήρυγμα του ο παπά Ευλόγιος αυτή τη φορά ξεκίνησε πολύ καλά αλλά στο τέλος το ‘στριψε πάλι στο αγαπημένο του θέμα που ήταν «η έλευση του κακού».

-Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί. Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Ιησού δεν είναι μια απλή ή συνηθισμένη γιορτή. Στο γεγονός της Μεταμορφώσεως, ο Χριστός έδειξε την αληθινή του ταυτότητα. Μας υπέδειξε με ποιο τρόπο θα φανερωθεί στην Δευτέρα Παρουσία. Έδειξε την δόξα του την εκτυφλωτική. Έδειξε ότι είναι Θεός και Κύριος νεκρών και ζωντανών. Μ’ αυτήν την συγκλονιστική Θεοφάνεια, έδειξε στους μαθητές του πως ό,τι επακολουθήσει - τα πάθη και η σταύρωση – δεν θα τα υπομείνει από αδυναμία αλλά από αγάπη για τον άνθρωπο. Δεν χρειάζεται λοιπόν να φοβηθούμε, να κλονισθούμε, να τα χάσουμε. Ο θάνατος του δεν σημαίνει το τέλος του έργου του αλλά την απαρχή λαμπρής περιόδου. Το ανθρώπινο πρόσωπο και το ανθρώπινο σώμα - που αργότερα σταυρώθηκε και θάφτηκε- έλαμπε, ακτινοβολούσε. Συνεπώς στη Μεταμόρφωση, φάνηκε εκτός από την θεότητά του και η δόξα της ανθρώπινης φύσης του. Γι’ αυτό κι εμείς δεν πρέπει να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν πρέπει να φοβηθούμε αλλά να αντλήσουμε κουράγιο ν’ αντιμετωπίσουμε το κακό, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα της κρίσης. Και το κακό, τέκνα μου, είναι ante portas, στην πόρτα μας δηλαδή.

Έβγαλε μέσα από το ράσο του μια Ελευθεροτυπία και συνέχισε το λόγο του ανεμίζοντας την.

-Μέχρι τώρα κυκλοφορούσε στις εσωτερικές σελίδες με μικρά γράμματα, με τη μορφή υποθέσεων και φημών. Τώρα έγινε πρωτοσέλιδο. Περικοπές συντάξεων, απολύσεις εργαζομένων, παράλογα υψηλή φορολογία, ένφια, χαράτσια και το χειρότερο, το χειρότερο απ’ όλα, περικοπή των μισθών του κατώτερου κλήρου.

Τώρα κατάλαβαν επιτέλους οι χωριανοί τι εννοούσε τόσο καιρό ο παπά Ευλόγιος. Τόσες οι φήμες και τόσα κουτσομπολιά και να πάνε στράφι. Οι κατηγορίες κατέρρευσαν κι ο Γιάννης απαλλάχτηκε από κάθε υποψία.

-Το κακό αγαπητοί χριστιανοί έχει ήδη πολλά ονόματα. Σήμερα απόκτησε ακόμα ένα. «Μνημόνιο», κατέληξε θριαμβευτικά ο παπά Ευλόγιος. «Μετεμορρφώθεις εν τω όρει Χριστέ ο Θεός, δείξας τοις μαθηταίς σου την δόξαν σου, καθώς ηδύναντο. Λάμψον και ημίν τοις αμαρτωλοίς, το φως σου το αίδιον, πρεσβείαις της Θεοτόκου, φωτοδότα δόξα σοι»[1] έψαλλε ο δεξιός ψάλτης, σε πλάγιο α’, ενώ ο Μήτσος ρωτούσε τριγύρω.

- Γιατί το λεν μνημόνιο. Αφού είνι κάτ’ κακό γιατί πρέπ’ να το θυμόμαστι;

- Και πώς πρέπει να το λένε, ρώτησε κάποιος.

- Αμνημόνιο.

- Πώς το είπες; απόρησε κάποιος άλλος.

- Αμνημόνιο.

-Όπα. Ρε σεις, ο Μήτσος μιλάει και ξένες γλώσσες, σχολίασε ένας τρίτος, μα πριν προλάβουν να γελάσουν τους έκοψε το βήχα ο παπά Ευλόγιος.

- Χριστιανοί μου, εσείς εκεί πέρα, που θορυβείτε, έχετε μήπως κάποια αντίρρηση;

Στο πανηγύρι, το βράδυ, ο Γιάννης δεν ήταν παρόν. Αναχώρησε το μεσημέρι για Χαλκιδική. Εκεί συνάντησε τους φίλους του σ’ ένα κάμπινγκ στις Καβουρότρυπες. [2] Πέρασε περισσότερες από δέκα ξέγνοιαστες μέρες, σε μια αποενοχοποιημένη διονυσιακή νεανική ατμόσφαιρα γεμάτη ήλιο, θάλασσα, ποτά, χορό και πρόσκαιρους έρωτες με κορίτσια των καλοκαιρινών διακοπών, χωρίς να στείλει ούτε μια καρτ-ποστάλ.

Όταν γύρισε στην Αθήνα, πολλά από τα κομμάτια του προσωπικού του παζλ ήταν ήδη στη θέση τους. Όχι ότι ταχτοποιηθήκαν όλα, αλλά έγινε μια πολλή καλή αρχή. Νοίκιασε και σπίτι που το επίπλωσε με ιδιαίτερη φροντίδα και ξανάπεσε με τα μούτρα στη δουλειά με κεντρικό στόχο να ολοκληρώσει το σενάριο του και να προλάβει την ημερομηνία υποβολής του στο πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους.

Ενώ εργαζόταν πυρετωδώς, ένα από τα βράδια που ακολούθησαν, έπεσε πάλι πάνω στον Δημητρίου. Μπορεί να μην ήταν τυχαίο. Πιθανόν και να το επεδίωξε, Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Στο ίδιο μπαρ, την ίδια περίπου ώρα με την προηγουμένη φορά, το ίδιο σκηνικό. Καθόντουσαν πλάι – πλάι στη μπάρα και κουβέντιασαν σαν παλιοί γνώριμοι.

- Να ρωτήσω κάτι πιο προσωπικό; ρώτησε κάποια στιγμή ο Δημητρίου

-Αν δεν χρειάζεται να είναι παρόν ο δικηγόρος μου; Χαχα. Λέγε, αστειεύτηκε ο Γιάννης.

-Δείχνεις να είσαι καλύτερα σήμερα. Θέλω να πω σαν να ξεμπέρδεψες από κάτι, όχι πάντως οικονομικό. Την άλλη φορά ήσουν σαν να βαρύ ζεϊμπέκικο.

- Παίζουμε το παιχνίδι κρύο – ζεστό; Χαχα. Αν ναι, ζεστό.

- Ήσουν καψούρης με κάποια που δεν, κάπως έτσι;

- Ζεματάει.

- Και τώρα τελείωσε και νιώθεις κάπως καλύτερα.

- Γιατί κάπως; Πάγος.

-Γιατί αυτά είναι όπως και στα κομπιούτερ. Ακόμα κι όταν κανείς ντιλίτ σε κάποιο πρόγραμμα πάντα ξεμένουν κάτι κούκις. Έτσι γίνεται και στον έρωτα.

- Στον έρωτα;

- Ναι. Ήταν η πρώτη σου φορά, δεν ήταν; Εννοώ η πρώτη σοβαρή φορά.

- Μπίνγκο, Ρουά ματ, Τζακ ποτ. Χτύπησες φλέβα.

-Ε, κάτι ξέρω κι εγώ σαν μεγαλύτερος. Τα καλά της εμπειρίας. Εμπειρία είναι αυτό που απομένει όταν χάσεις κάτι που ήθελες πολύ χαχα.

- Κι ο έρωτας; Τι είναι ο έρωτας.

-Ο έρωτας… Ο έρωτας αγαπητέ μου, είναι μια ιδέα. Κάθε ιδέα είναι χρόνος. Άρα ο έρωτας είναι χρόνος όπως και πολλά αλλά πράγματα στη ζωή μας.

- Δεν καταλαβαίνω…

-Δεν θα καταλάβεις, γιατί ο έρωτας μας μπερδεύει Ενώ νομίζουμε ότι είναι αυτό που ζούμε στο παρόν, στην πραγματικότητα είναι αυτό που επιθυμούμε να ζούμε συνέχεια στο μέλλον. Άρα, μας κάνει να σκεφτόμαστε το μέλλον.

- Πάλι δεν καταλαβαίνω.

Όλη αυτή την ώρα ο Γιάννης ζάλιζε με την οδοντογλυφίδα την ελιά στο μαρτίνι του. Έμοιαζε απόμακρος αλλά στην πραγματικότητα ήταν συγκεντρωμένος στη ρητορική του Δημητρίου.

-Δεν είναι δύσκολο. Γιατί δίνουμε τόσες υποσχέσεις όταν είμαστε ερωτευμένοι; Οι υποσχέσεις δεν έχουν σχέση με το παρόν αλλά με το μέλλον. Οι υποσχέσεις είναι παιδιά της ελπίδας. Κι η ελπίδα αφορά πάντα στο μέλλον, είναι η ψευδαίσθηση ότι το μέλλον μας θα είναι καλύτερο ή τουλάχιστον θα είναι τόσο καλό όσο αυτό που βιώνουμε τώρα. Αυτό που βιώνουμε τώρα είναι μια στιγμιαία ευχαρίστηση. Ο έρωτας απαιτεί την επ’ άπειρον επανάληψη αυτής της ευχαρίστησης. Στον έρωτα ο χρόνος δεν αναμετριέται με ώρες, με μετρήσιμες ώρες, με ανθρώπινες ώρες. Αναμετριέται με την αιωνιότητα. Αποσπάται από τον κόσμο για να ανοίξει το δρόμο σε ένα μέλλον ανεξάντλητης βιολογικής, ψυχολογικής και διανοητικής ευχαρίστησης. Στον έρωτα το μέλλον γίνεται επιτακτικό. Όλοι νομίζουμε, γιατί αυτή είναι η πιο βαθιά επιθυμία μας, ότι στο μέλλον θα είμαστε ευτυχισμένοι. Επενδύουμε στον έρωτα. Επενδύουμε σε οτιδήποτε έχει σχέση με την προσωπική μας ευτυχία. Όταν ο ερωτάς μας ξεφτίζει ή χαλάει, αισθανόμαστε προδομένοι γιατί η επένδυσή μας δεν απέδωσε. Γιατί μας αλλάζει την εικόνα για το μέλλον. Το κάνει να δείχνει σκληρό, απογοητευτικό. Και αυτό μας γεμίζει με θυμό, απελπισία, απόγνωση και πάντα ρίχνουμε το φταίξιμο στον άλλο και ποτέ στον εαυτό μας. Το μέλλον αγαπητέ μου είναι ανυπόμονο στον έρωτα. Όπως στην ευτυχία μας, κατέληξε στοχαστικά ο Δημητρίου

-Μάλιστα κι ύστερα λένε… τόσα πολλά για τον έρωτα; Είσαι σίγουρα στο σωστό επάγγελμα με τέτοιες ιδέες; αναφώνησε εντυπωσιασμένος ο Γιάννης.

-Αυτό τα προκαλεί όλα, είπε ο Δημητρίου και έδειξε το ουίσκι του αφού ήπιε πρώτα μια γουλιά. Το άγιο οινόπνευμα, ο οίνος του πνεύματος χαχα.

Τσούγκρισαν τα ποτήρια τους, ήπιαν και μετά άρχισαν να γελούν. Νευρικό γέλιο. Ασταμάτητο. Σε λίγο γελούσαν όλοι στο μπαρ χωρίς να ξέρουν γιατί.

 

Η ιστορία ουσιαστικά τελειώνει εδώ, με τον Γιάννη να γυρίζει σπίτι διπλά μεθυσμένος, από το αλκοόλ και τις φοβερές θεωρίες του Δημητρίου. Υπάρχει όμως πάντα, η ανάγκη για έναν επίλογο. Έτσι σαν κερασάκι.

Πριν ακόμα μπει ο Σεπτέμβρης η Μαρία πήρε μετάθεση σε ένα από τα Ιόνια νησιά. Ο Παντελής παραιτήθηκε από την τροχαία κι αγόρασε μισό ταξί. Ο Γιάννης τελείωσε το σενάριο κι έδωσε εντολή πριντ στο κομπιούτερ του. Είναι ευνόητο ότι άλλαξε όλα τα ονόματα. Το τύπωσε και το παρέδωσε εγκαίρως στην επιτροπή του σεμιναρίου. Η ιστορία μας άρεσε. Περισσότερο μας άρεσε που δεν έβρεξε ούτε μια φορά στα δραματικά σημεία, που δεν περιέγραφε όνειρα και κυρίως που δεν προσπάθησε να ερμηνεύσει τα γεγονότα με βάση τη σχέση του ήρωα με τους γονείς του και τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας. Το σενάριο όμως απορρίφθηκε. Για ένα πολύ βασικό λόγο. Δεν ήταν ταινία μικρού μήκους. Ενθουσίασε όμως τον Δημητρίου που έκλεισε ραντεβού με τον διευθύνοντα σύμβουλο μιας μεγάλης εταιρίας παραγωγής, που εκτός από πελάτης ήταν και φίλος του.

Αυτή τη στιγμή τα πίνουν όλοι μαζί στο γνωστό μπαράκι κι ο Δημητρίου τους εξηγεί γιατί το χρήμα είναι χρόνος και ειδικότερα πώς διαγράφεται το μέλλον όταν αυτό επενδύεται σε πρότζεκτ νέων ανθρώπων. Ο διευθύνων σύμβουλος ζητάει τα στοιχεία του Γιάννη κι αυτός, δεν γράφει πια το τηλέφωνο του σε πεντόευρο αλλά, του δίνει μια από τις φρεσκοτυπωμένες κάρτες του:

Productions in Progress

_

γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος

 

 

 

[1] Απολυτίκιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

[2] Οι Καβουρότρυπες Σιθωνίας, είναι μία παραλία που σε μαγεύει στην κυριολεξία. Είναι ένα σημείο με μικρούς κολπίσκους, βραχάκια εντός και εκτός θάλασσας και νερά τόσο καθαρά και γαλάζια λες και είσαι σε τροπικό νησί...Το μόνο κακό όμως είναι ο υπερβολικός κόσμος που μαζεύεται και καθώς τα κολπάκια είναι μικρά όπως καταλαβαίνεται δημιουργείται ένα προβληματάκι.. Εμείς όμως δεν πτοούμαστε από τέτοια και ξαναπηγαίνουμε κάθε χρόνο.

 

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας

Το τηλέφωνο της μοναξιάς

Το τηλέφωνο της μοναξιάς

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ. Μεγάλη εφεύρεση του ανθρώπου. Εκτός των πολλαπλών χρήσεών του και εφαρμογών, έχει γίνει απαραίτητο συμπλήρωμα, ας το πούμε κι’ έτσι, της καθημερινότητάς μας είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω απ΄ αυτό. Αν τύχει και συμβεί κάποια βλάβη στο δίκτυο και δεν...

Το φλερτ

Το φλερτ

_ γράφει ο Νίκος Πουλικίδης _ Η οθόνη του κινητού αναβόσβηνε. Μόλις ήρθε το μήνυμα από το αγόρι της. Περιχαρής πληκτρολόγησε την απάντηση αγάπης. Όλα ήταν τόσο αυτοματοποιημένα πλέον. Η αγάπη μπορούσε να βρει καταφύγιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να γίνει story...

Ανώνυμος τόπος

Ανώνυμος τόπος

Δεν ξέρω πως βρέθηκα εδώ σε αυτήν την παραλία να κοιτάζω τους γλάρους και να γεύομαι την μεθυστική αλμύρα της ατίθασης θάλασσας, το μόνο που επιθυμώ είναι να παραμείνω σε αυτόν τον αλλόκοτο τόπο που μου μιλά μέσα από τα τοπία του. Πριν λίγο τα χέρια μου άγγιξαν τα...

Η μάσκα

Η μάσκα

Μόλις πριν λίγα χρόνια, έβλεπε κανείς αραιά και πού, κανέναν ξένο, κυρίως Κινέζο- εύκολα εντοπίζεις την Εθνικότητά του,- να περιδιαβαίνει τους Αρχαιολογικούς χώρους του τόπου, σαν τουρίστας, φορώντας, περιέργως, χειρουργική μάσκα. Δεν ήξερα τι να υποθέσω. Να ήταν ο...

Μια αναπάντεχη συνάντηση

Μια αναπάντεχη συνάντηση

- γράφει η Αγάπη Χαριτάκη -   Μ’ αρέσει να φτιάχνω πρωινό για τα παιδιά μου. Έρχονται στο σπίτια πια μόνο τις Κυριακές. Δουλειά, σπουδές, τρεχάματα, που να προλάβουν και αυτά. Τηγανίζω 2 αυγά και βράζω άλλα δύο δίπλα. Έτσι ήταν πάντα οι γιοι μου, ο ένας μέρα, ο...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News

Διαβάστε κι αυτά

Μια αναπάντεχη συνάντηση

Μια αναπάντεχη συνάντηση

- γράφει η Αγάπη Χαριτάκη -   Μ’ αρέσει να φτιάχνω πρωινό για τα παιδιά μου. Έρχονται στο σπίτια πια μόνο τις Κυριακές. Δουλειά, σπουδές, τρεχάματα, που να προλάβουν και αυτά. Τηγανίζω 2 αυγά και βράζω άλλα δύο δίπλα. Έτσι ήταν πάντα οι γιοι μου, ο ένας μέρα, ο...

Η απεργία

Η απεργία

Ο προϊστάμενος βγήκε απ’ το υπερυψωμένο γραφείο του διευθυντή, ακούμπησε στα κάγκελα και κοίταξε τους εργάτες που ήταν μαζεμένοι από κάτω. Όλα τα κεφάλια στράφηκαν στο μέρος του. -Ο κύριος Ηρακλής θέλει να κουβεντιάσει με την αντιπροσωπεία σας, είπε. Τέσσερις εργάτες...

Μια Φιλία

Μια Φιλία

- γράφει η Αγάπη Χαριτάκη -   Υπάρχει άραγε φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα; Αυτό ίσως είναι το πιο αμφιλεγόμενο και σίγουρα ακόμη αναπάντητο ερώτημα της ιστορίας του ανθρώπου. Πιο εύκολα τετραγωνίζεται ο κύκλος. Οι απόψεις χωρίζονται σε ομάδες σαν το...

1 σχόλια

1 Σχόλιο

  1. Μάχη Τζουγανάκη

    Ολοκληρωμένο και απολαυστικό το έργο σας! Ενα τελευταίο μέρος που άφησε στο τέλος μια γεύση προβληματισμού με χιούμορ και ευστροφία. Μπράβο…

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου