O Νίκος Βεργέτης στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Equal Society

6.03.2018

σχόλια

 


Η
Equal Society φιλοξενεί το συγγραφέα Νίκο Βεργέτη σε μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση

 

Παρουσίαση βιβλίου ΧΟΛΙ ΜΑΟΥΝΤΕΝ του Νίκου Βεργέτη από τις εκδόσεις Κέλευθος.

Τόπος: Δομή «Ανθρώπων Γεύματα», Equal Society,  οδός Αλικαρνασσού 49, Κολωνός

Ημερομηνία & ώρα: Τρίτη 6 Μαρτίου στις 18.00 το απόγευμα

Δηλώσεις Συμμετοχής : 211.70.51.841

 

Η Equal Society και οι Εκδόσεις Κέλευθος προσκαλούν τους λάτρεις του βιβλίου στη «Δομή Ανθρώπων Γεύματα» (Αλικαρνασσού 49, Κολωνός) την Τρίτη 6 Μαρτίου στις 18.00 το απόγευμα σε μια ξεχωριστή παρουσίαση με κοινωνικό πρόσημο, της υπέροχης νουβέλας του Νίκου Βεργέτη, «ΧΟΛΙ ΜΑΟΥΝΤΕΝ»

Το δημιούργημα αποτελεί τη δεύτερη στροφή του κύκλου πολιτισμού της δομής «Ανθρώπων Γεύματα» της Equal Society με τον τίτλο «Τροφή Τέχνης».

Η ιστορία ξετυλίγει τις σκέψεις ενός ετοιμοθάνατου. Μακάβριο; Μην είστε τόσο σίγουροι. Σε έναν παραληρηματικό μονόλογο ο Γαβρίλης, λίγο πριν συναντήσει τον δημιουργό του ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του μιλώντας για σκέψεις, φόβους και όνειρα. Σαρκασμός, γλυκόπικρο χιούμορ, κοινωνικοπολιτικοί προβληματισμοί και άλλα τόσα συνθέτουν το πάζλ μιας μοναδικής ιστορίας.

Ο  ήρωας μας στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, συνομιλεί με τα «φαντάσματα» της ζωής του, αφού η οδύνη του δεν γνωρίζει άλλη γιατρειά από τη μνήμη. Περνάνε από μπροστά του η παιδική του ηλικία, συγγενείς και φίλοι, ένας μεγάλος έρωτας, οι συγγραφείς που αγάπησε, κομμάτια από την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και όλα αυτά με χιούμορ, το οποίο κάνει το κείμενο  συγκινητικό. Ένας άνθρωπος σε τόσο δύσκολη θέση με μοναδικό του όπλο το χιούμορ. Χωρίς φανφάρες και διδακτισμούς. Αντιθέτως, με έναν λόγο ζεστό και χωρίς ανάσα. Το βιβλίο θα σας μαγνητίσει.

Αποσπάσματα του διηγήματος θα αναγνώσουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας αστέγων, Walkabout, της Equal Society.

Η πρότυπη κοινωνική δομή «Ανθρώπων Γεύματα» της Equal Society, στον Κολωνό, μετατρέπεται για ακόμη μια φορά σε χώρο πολιτισμού. Κάθε ημέρα στηρίζει 200 συμπολίτες μας που βιώνουν το φάσμα της αστεγίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Κάθε ημέρα όμως η δομή αυτή αναζητά και τρόπους προκειμένου να ξεφεύγει από τα στενά όρια της καθημερινότητας και  με όχημα την Τέχνη να γκρεμίσει τα σύνορα της προκατάληψης και να ευαισθητοποιήσει τον κοινωνικό ιστό. Ο πολιτισμός άλλωστε αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία μέσα ενδυνάμωσης και κοινωνικοποίησης.

Σας περιμένουμε.

 

 

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Δείτε κι αυτά

Οι Ρίζες και τα Φτερά: Ένα Διαχρονικό Πρόβλημα της Κυπριακής Ποίησης

Οι Ρίζες και τα Φτερά: Ένα Διαχρονικό Πρόβλημα της Κυπριακής Ποίησης

Η λογοτεχνία είναι μια πατρίδα από μόνη της και μέσα της ζούνε όλες οι γλώσσες και όλες οι παραδόσεις. Οι νεκροί της είναι οι νεκροί όλης της ανθρωπότητας και οι εραστές της είναι όσοι μπορούν να αγαπήσουν κάτω από το φως του φεγγαριού.

Θυμάσαι;

Θυμάσαι;

Θυμάσαι; Σου είχα πει πως σ’ αγαπώ  Κι όλη η πλάση ήταν χαρούμενη και φωτεινή Σου έλεγα κοίτα τα πουλιά καλέ μου, τι όμορφα που ελεύθερα πετούν Κοίτα, σου έλεγα, κοίτα τον ήλιο, τη θάλασσα, τα δέντρα Τι όμορφα που μύριζαν τα άνθη τους, γλυκέ μου! Και το παιχνίδισμα...

Εξημέρωση, του Γιώργου Δάμτσιου

Εξημέρωση, του Γιώργου Δάμτσιου

Ένα χρόνο μετά την υπόθεση του πρώτου βιβλίου, ο Λούκα Κοντρέτι ζει μια ήρεμη ζωή στη Ρώμη ώσπου ο ιδιωτικός ερευνητής από τη Νάουσα, Τζορτζ Ντόρμερ, που τώρα λείπει στο Αμβούργο, του ζητά να κρύψει μια ανήλικη πόρνη που πρέπει να εξαφανιστεί για πέντε μέρες. Στο...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου