τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

O Νίκος Βεργέτης στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Equal Society

O Νίκος Βεργέτης στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Equal Society

 


Η
Equal Society φιλοξενεί το συγγραφέα Νίκο Βεργέτη σε μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση

 

Παρουσίαση βιβλίου ΧΟΛΙ ΜΑΟΥΝΤΕΝ του Νίκου Βεργέτη από τις εκδόσεις Κέλευθος.

Τόπος: Δομή «Ανθρώπων Γεύματα», Equal Society,  οδός Αλικαρνασσού 49, Κολωνός

Ημερομηνία & ώρα: Τρίτη 6 Μαρτίου στις 18.00 το απόγευμα

Δηλώσεις Συμμετοχής : 211.70.51.841

 

Η Equal Society και οι Εκδόσεις Κέλευθος προσκαλούν τους λάτρεις του βιβλίου στη «Δομή Ανθρώπων Γεύματα» (Αλικαρνασσού 49, Κολωνός) την Τρίτη 6 Μαρτίου στις 18.00 το απόγευμα σε μια ξεχωριστή παρουσίαση με κοινωνικό πρόσημο, της υπέροχης νουβέλας του Νίκου Βεργέτη, «ΧΟΛΙ ΜΑΟΥΝΤΕΝ»

Το δημιούργημα αποτελεί τη δεύτερη στροφή του κύκλου πολιτισμού της δομής «Ανθρώπων Γεύματα» της Equal Society με τον τίτλο «Τροφή Τέχνης».

Η ιστορία ξετυλίγει τις σκέψεις ενός ετοιμοθάνατου. Μακάβριο; Μην είστε τόσο σίγουροι. Σε έναν παραληρηματικό μονόλογο ο Γαβρίλης, λίγο πριν συναντήσει τον δημιουργό του ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του μιλώντας για σκέψεις, φόβους και όνειρα. Σαρκασμός, γλυκόπικρο χιούμορ, κοινωνικοπολιτικοί προβληματισμοί και άλλα τόσα συνθέτουν το πάζλ μιας μοναδικής ιστορίας.

Ο  ήρωας μας στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, συνομιλεί με τα «φαντάσματα» της ζωής του, αφού η οδύνη του δεν γνωρίζει άλλη γιατρειά από τη μνήμη. Περνάνε από μπροστά του η παιδική του ηλικία, συγγενείς και φίλοι, ένας μεγάλος έρωτας, οι συγγραφείς που αγάπησε, κομμάτια από την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και όλα αυτά με χιούμορ, το οποίο κάνει το κείμενο  συγκινητικό. Ένας άνθρωπος σε τόσο δύσκολη θέση με μοναδικό του όπλο το χιούμορ. Χωρίς φανφάρες και διδακτισμούς. Αντιθέτως, με έναν λόγο ζεστό και χωρίς ανάσα. Το βιβλίο θα σας μαγνητίσει.

Αποσπάσματα του διηγήματος θα αναγνώσουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας αστέγων, Walkabout, της Equal Society.

Η πρότυπη κοινωνική δομή «Ανθρώπων Γεύματα» της Equal Society, στον Κολωνό, μετατρέπεται για ακόμη μια φορά σε χώρο πολιτισμού. Κάθε ημέρα στηρίζει 200 συμπολίτες μας που βιώνουν το φάσμα της αστεγίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Κάθε ημέρα όμως η δομή αυτή αναζητά και τρόπους προκειμένου να ξεφεύγει από τα στενά όρια της καθημερινότητας και  με όχημα την Τέχνη να γκρεμίσει τα σύνορα της προκατάληψης και να ευαισθητοποιήσει τον κοινωνικό ιστό. Ο πολιτισμός άλλωστε αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία μέσα ενδυνάμωσης και κοινωνικοποίησης.

Σας περιμένουμε.

 

 

Επιμέλεια κειμένου

Χριστίνα Παπαβασιλείου

Γεννήθηκα στην όμορφη Θεσσαλονίκη, όμως οι συγκυρίες με έφεραν στη ζεστή Λάρισα. Με τα χρόνια την αγάπησα και αυτήν. Τελευταία, οι γύρω μου λένε πως μεγάλωσα, δεν είμαι πια παιδί. Τους αγνοώ και συνεχίζω να ονειρεύομαι. Από μικρή ήμουν βιβλιόπαιδο, αγαπούσα τα βιβλία και τις περίεργες λέξεις τους. Μια νύχτα με βροχή στάθηκε η αφετηρία για να πιάσω ενεργά χαρτί και μολύβι. Έπειτα, ακολούθησαν και άλλες τέτοιες νύχτες -ενίοτε και μέρες- που οι σκέψεις μου αποτυπώνονταν στο χαρτί. Ελπίζω ότι κάποια μέρα θα γίνω καλύτερος άνθρωπος. Ως τότε, θα συνεχίσω να χορεύω στο ρυθμό της ζωής...

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος