Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων από τις Εκδοσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 1.11.2017

Κατηγορία

 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Από μέσα μου…

Εικονογράφηση: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Σειρά: Πετάει Πετάει

Παιδική λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Σελίδες: 32

ΙSBN: 978-960-569-738-9

Τιμή: 4,20 €

Πρωταγωνίστρια του Από μέσα μου… είναι μια αδέσποτη γάτα που ξαφνικά βρίσκεται εκτός σκουπιδοτενεκέ πάνω που ήταν έτοιμη να απολαύσει το γεύμα της: μακαρόνια με σάλτσα και μια κονσέρβα. «Πάει το γεύμα μου» παραπονέθηκε… από μέσα της! Η παρέα των παιδιών που την ανακαλύπτουν της δίνουν το όνομα Τίγρη που καθόλου δεν της αρέσει, αλλά και αυτό το παράπονο το κρατάει μέσα της. Σύντομα τη μεταφέρουν σε ένα σπίτι και εκεί είναι όλα καινούργια! Τουλάχιστον, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί για την πείνα, τη δίψα και το κρύο.

Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό κάτι ωθεί την Τίγρη να γρατζουνάει τα έπιπλα, να κρέμεται από το φωτιστικό και να ξηλώνει μάλλινες μπλούζες και κάλτσες. Τι είναι αυτό; Πρώτα θα πρέπει να βγει από μέσα της και μετά θα το μάθουν οι αναγνώστες!

 

Το Από μέσα μου… είναι ένα βιβλίο που θίγει μέσα από μια έξυπνη ιστορία το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και τη σημασία της υιοθεσίας τους. Παράλληλα, πρόκειται για μία συμβολική ιστορία που θα φανερώσει στους μικρούς αναγνώστες πόσο σημαντικό είναι να βρίσκει διέξοδο η εσωτερική τους φωνή, γιατί μόνο τότε θα κατορθώσουν να επικοινωνούν και να εκπληρώνουν τις ανάγκες τους. Η Τίγρης περιδιαβαίνει και χοροπηδάει στις πολύχρωμες και μοντέρνες σελίδες που έχει εικονογραφήσει ο Κωνσταντίνος Γεωργαντάς.

Η σειρά Πετάει Πετάει περιλαμβάνει συναρπαστικές ιστορίες για παιδιά

που μεγάλωσαν και διαβάζουν μόνα τους και που έχουν γράψει γνωστοί Έλληνες συγγραφείς.

 

Για τον συγγραφέα:

Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Γερμανία τον Απρίλη του 1966. Από το 1989 υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από τον Μάρτιο του 2016 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας. Είναι ερασιτέχνης μουσικός και ηθοποιός με συμμετοχές σε πολλές θεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα. Τον Δεκέμβριο του 2015 ορίστηκε πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας. Ζει στην Έδεσσα ανάμεσα σε ποτάμια, γέφυρες, καταρράκτες, νεράιδες και ξωτικά. Έχει γράψει τα θεατρικά Παίζουμε Θέατρο;, Ο έκτος κύκλος, Το ποτάμι που θύμωσε και τα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία Το μήνυμα του πελαργού, Ο Πειρατής Σιντόρε-Ντορεσί, Τα αστέρια της Ευρώπης, Ανάποδα (Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2015), Απέναντι (Ειδικό Βραβείο βιβλιοπωλών Public 2016) και Το βρήκα! Η μεγάλη εφεύρεση. Έχει συμμετάσχει στο βιβλίο Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με την ιστορία Τα γράμματα. Περισσότερα για τον συγγραφέα στο www.thodorispapaioannou.com

 

Για τον εικονογράφο:

Ο Κωνσταντίνος Γεωργαντάς γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και από μικρός ασχολιόταν με χρώματα. Και σχέδια. Ολοκλήρωσε το σχολείο και τις σπουδές του στο Τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών στο ΤΕΙ Αθηνών και έπειτα έκανε μεταπτυχιακό στο University of The Arts του Λονδίνου. Έχει συνεργαστεί ως εικονογράφος και γραφίστας με μεγάλα έντυπα σε Ελλάδα και εξωτερικό, διαφημιστικές και δισκογραφικές εταιρείες, αλλά και θεατρικούς οργανισμούς. Έχει τιμηθεί δύο φορές με έπαινο ΕΒΓΕ και έχει ως βάση του την Αθήνα.

 

 

LLUÍS PRATS

ΧΑΤΣΙΚΟ

Ο σκύλος που περίμενε

Μετάφραση από τα ισπανικά: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη

Εικονογράφηση: Zuzanna Celej

 Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 10+ ετών

Σελίδες: 160

ΙSBN: 978-960-569-745-7 · Τιμή: 9,99 €

Η ιστορία του Χάτσικο, του σκύλου που συνδέεται διαχρονικά με τις έννοιες της πίστης και της αφοσίωσης, ξετυλίγεται μέσα από τις σελίδες του διηγήματος για παιδιά του Lluís Prats με τίτλο Χάτσικο, ο σκύλος που περίμενε, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο Χάτσικο ήταν ένας σκύλος ράτσας Ακίτα ο οποίος έφτασε μέσα σε ένα κιβώτιο στον σιδηροδρομικό σταθμό της συνοικίας Σιμπούγια του Τόκιο, τον Ιανουάριο του 1924, προκειμένου να υιοθετηθεί από την οικογένεια του καθηγητή Χιντεσαμπούρο Ουένο. Ο καθηγητής Ουένο φτάνει στο σταθμό για να παραλάβει τον σκύλο και παρόλο που προορίζεται ως κατοικίδιο της κόρης του, αναπτύσσει από την πρώτη στιγμή έναν δυνατό δεσμό μαζί του. Ο Ουένο αναλαμβάνει τη φροντίδα του κουταβιού και του δίνει το όνομα Χάτσικο.

Οι δυο τους αποκτούν σταθερές συνήθειες και μία από αυτές είναι όταν ο Χάτσικο συνοδεύει κάθε πρωί τον κύριο καθηγητή στον σταθμό, προκειμένου να επιβιβαστεί στο τρένο που τον μεταφέρει στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο και τον περιμένει στον ίδιο σταθμό, στις πέντε και μισή το απόγευμα, για να κάνουν το αντίστροφο δρομολόγιο ως το σπίτι τους.

Η ρουτίνα τους διακόπτεται απότομα όταν ο Χιντεσαμπούρο Ουένο πεθαίνει ξαφνικά, τον Μάιο του 1925. Ο Χάτσικο, παρόλο που πέρασε μόνο ενάμιση χρόνο ως σκύλος του καθηγητή, τηρεί επί εννιά χρόνια την ίδια συνήθεια: στέκεται στην πλατεία του σταθμού περιμένοντας να δει το αφεντικό του να κατεβαίνει από το τρένο των πέντε και μισή. Μέσα σε αυτά τα χρόνια ο σταθμός Σιμπούγια γίνεται το σπίτι του Χάτσικο. Ο σταθμάρχης, ο βοηθός του, οι μικροπωλητές αλλά και οι τακτικοί επιβάτες του τρένου αναλαμβάνουν τη φροντίδα του. Η φήμη του Χάτσικο εξαπλώνεται στην Ιαπωνία και οι κάτοικοι της περιοχής αναθέτουν σε έναν γλύπτη να φιλοτεχνήσει ένα άγαλμα του σκύλου, που τοποθετείται στην πλατεία όπου λίγους μήνες αργότερα, στις 8 Μαρτίου του 1935, αφήνει την τελευταία του πνοή.

Μέχρι σήμερα η ιστορία του Χάτσικο συγκινεί και εμπνέει συγγραφείς, δημιουργούς κόμικ, καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές. Στη νουβέλα του Καταλανού Lluís Prats, η οποία τιμήθηκε με το βραβείο παιδικού μυθιστορήματος Josep M. Folch i Torres 2014 και συμπεριλήφθηκε στη λίστα White Ravens 2016, ο αναγνώστης, από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο, γίνεται μάρτυρας ενός μοναδικού δεσμού που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα σκύλο και τον ιδιοκτήτη του, μπαίνει μέσα στο μυαλό του Χάτσικο, του σκύλου με την τεράστια αφοσίωση και καρτερικότητα, ενώ παράλληλα ταξιδεύει στο Τόκιο μιας άλλης εποχής, τότε που οι εποχές άφηναν έντονο σημάδι στο περιβάλλον και οι παραδόσεις αιώνων τηρούνταν ευλαβικά.

Οι ασπρόμαυρες, φιλοτεχνημένες με νερομπογιά εικόνες της Zuzanna Celej, αποτυπώνουν με τον πλέον ατμοσφαιρικό και συναισθηματικό τρόπο τη σχέση του καθηγητή Ουένο με τον Χάτσικο και τη ζωή στο Τόκιο του μεσοπολέμου.

 

Για τον συγγραφέα:

Ο Lluís Prats (Τεράσα, Ισπανία, 1966) σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Αρχαιολογία στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και στο Πανεπιστήμιο της Χιρόνα. Ασχολήθηκε με την έρευνα και τη διδασκαλία για αρκετά χρόνια. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ως επιμελητής εκδόσεων βιβλίων τέχνης και ως παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών στο Λος Άντζελες. Έχει γράψει δοκίμια, βιβλία για την τέχνη και πολλά παιδικά και εφηβικά μυθιστορήματα, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, καθώς και ιστορικά μυθιστορήματα.

 

Για την εικονογράφο:

Η Zuzanna Celej (Λοτζ, Πολωνία, 1982) έζησε από μικρή στη Βαρκελώνη και στη Χιρόνα. Σπούδασε φωτογραφία και χαρακτική στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και εικονογράφηση στη Σχολή Καλών και Γραφικών Τεχνών Llotja. Ασχολήθηκε με την καλλιτεχνική φωτογραφία, τη ζωγραφική και τη χαρακτική, δημιουργώντας διαφημιστικές αφίσες, γραφικά για τον χώρο της μόδας και τοιχογραφίες. Αυτή την περίοδο εργάζεται κατά κύριο λόγο στον εκδοτικό χώρο. Έργα της έχουν εκτεθεί στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Πολωνία και τις ΗΠΑ. Συνδυάζει το έργο της ως εικονογράφου με την εκπαίδευση, διδάσκοντας πλαστικές τέχνες σε διάφορα πολιτιστικά κέντρα, αλλά και στο προσωπικό της ατελιέ, ενώ οργανώνει επίσης εργαστήρια στο πλαίσιο μεταπτυχιακών προγραμμάτων σχολών Καλών Τεχνών.

 

 

Μικρό μου Πόνυ: Το βιβλίο της ταινίας

 

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

Σελίδες: 40

ΙSBN: 978-960-569-773-0

Τιμή: 9,99 €

Μια σκοτεινή μαγική δύναμη απειλεί την Eκουέστρια. Τα Μικρά Πόνυ ξεκινούν έναν αξέχαστο ταξίδι όπου γνωρίζουν νέους φίλους και συναρπαστικές περιπέτειες στην προσπάθεια τους να σώσουν την πόλη τους…με τη δύναμη της φιλίας.

 

Το Μικρό μου Πόνυ: Η ταινία έρχεται για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες από τη Spentzos Film και τα βιβλία της ταινίας κυκλοφορούν από τις  Εκδόσεις Παπαδόπουλος

 

Τα πόνυ έρχονται αντιμέτωπα με τον πανίσχυρο Βασιλιά Τυφώνα που με τη βοήθεια της Διοικητή Τέμπεστ, ενός μονόκερου που μετατρέπει τις πριγκίπισσες σε πέτρινα αγάλματα, θέλει να κάνει δικιά του όλη τη μαγεία τους… Τα Μικρά μου Πόνυ μαζί με τη μικρότερη πριγκίπισσα, την Τουάιλαϊτ Σπαρκλ, κατορθώνουν να ξεφύγουν και ξεκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι με στόχο τη διάσωση της Εκουέστρια. Στη διαδρομή θα αντιμετωπίσουν κινδύνους, θα συναντήσουν πειρατές, θα περιπλανηθούν σε έναν υποθαλάσσιο κόσμο και το κυριότερο θα κάνουν νέους φίλους! Άραγε, θα κατορθώσουν να πετύχουν το στόχο τους και να σώσουν τη χώρα τους;

 

 

Μικρό μου Πόνυ η Ταινία – Η δύναμη της φιλίας

 

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

Σελίδες: 24

ΙSBN: 978-960-569-772-3

Τιμή: 3,99 €

Σε αυτή την ιστορία οι φίλοι των Μικρών μου Πόνυ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τους «κακούς» της ταινίας. Ποια είναι η Διοικητής Τέμπεστ και γιατί έχασε την πίστη της στη φιλία; Ο Γκάρμπερ κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει ο πιο πιστός της βοηθός, θα τα καταφέρει; Οι δυο τους θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα σκοτεινά σχέδια του Βασιλιά Τυφώνα ή μήπως πάρουν μερικά πολύτιμα μαθήματα από τα Μικρά μου Πόνυ;

 

 

Μικρό μου Πόνυ η Ταινία – Το πειρατικό πάρτι

 

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

Σελίδες: 24

ΙSBN: 978-960-569-771-6

Τιμή: 3,99 €

Μια ξαφνική επίθεση ταράζει την Εκουέστρια. Τα Μικρά μου Πόνυ θα κατορθώσουν να δραπετεύσουν, αναζητώντας βοήθεια προκειμένου να σώσουν την Κάντερλοτ. Η διαδρομή θα τις οδηγήσει πάνω σε ένα αερόπλοιο που ανήκει στον Καπετάνιο Κελαένο και το πειρατικό πλήρωμα του. Οι πειρατές δεν έχουν καμιά φιλική διάθεση απέναντι στα πόνυ μόνο που εκείνα κατορθώνουν να τους αλλάξουν γνώμη μετατρέποντας την αιχμαλωσία τους σε ένα μεγάλο πειρατικό πάρτι!

 

 

 

Μικρό μου Πόνυ η Ταινία – Τόμος Ζωγραφικής

Βιβλία Ζωγραφικής

Σελίδες: 48

ΙSBN: 978-960-569-774-7

Τιμή: 3,50 €

 

 

Ζωγραφική με τα Μικρά μου Πόνυ που αλλάζουν μορφή αποκτώντας πειρατική στολή ή μορφή γοργόνας. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να χρωματίσουν τους νέους ήρωες της ταινίας όπως τη Διοικήτη Τέμπεστ ή το πόνυ Μελωδία.

 

Ακολουθήστε μας

Το πολύχρωμο σχολείο της Πανίδας – Στάθης Ξαφάκος

Το πολύχρωμο σχολείο της Πανίδας – Στάθης Ξαφάκος

  Αρετή Δόνου 978-960-635-514-1 Τιμή: 14,90€ - Το πρώτο κουδούνι είναι έτοιμο να χτυπήσει και φέτος στο Πολύχρωμο σχολείο της Πανίδας και να υποδεχτεί τους μαθητές, μεγάλα και μικρά ζώα, με ωραία χρώματα και από διάφορους τόπους. Ανάμεσα σε αυτά κι ένα πρωτάκι, ο...

Με Πινέλο και Ψυχή – Αρετή Δόνου

Με Πινέλο και Ψυχή – Αρετή Δόνου

Αρετή Δόνου 978-960-635-514-1 Τιμή: 14,90€ - Η τέχνη κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη. Μπορεί όμως να κάνει πολύ περισσότερα, ειδικά όταν απευθύνεται σε μικρά παιδιά: μπορεί να δώσει χαρά, να εμπνεύσει δύναμη και αντοχή μπροστά στις αναποδιές, να καλλιεργήσει τη θετικότητα...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Διαβάστε κι αυτά

Με Πινέλο και Ψυχή – Αρετή Δόνου

Με Πινέλο και Ψυχή – Αρετή Δόνου

Αρετή Δόνου 978-960-635-514-1 Τιμή: 14,90€ - Η τέχνη κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη. Μπορεί όμως να κάνει πολύ περισσότερα, ειδικά όταν απευθύνεται σε μικρά παιδιά: μπορεί να δώσει χαρά, να εμπνεύσει δύναμη και αντοχή μπροστά στις αναποδιές, να καλλιεργήσει τη θετικότητα...

Ζωή που υπήρξε – Χάρης Γαντζούδης

Ζωή που υπήρξε – Χάρης Γαντζούδης

ΖΩΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ (ποιητική συλλογή) ΧΑΡΗΣ ΓΑΝΤΖΟΥΔΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ 2022 - Από το οπισθόφυλλο: Ο Χάρης Γαντζούδης ξέρει να χάνει, αφού κάνει τον πόνο του χωρισμού του στίχο. Ποίημα. Δυνατά, χωρίς φόβο, περιγράφει το σώμα του, την ψυχή του, πριν και μετά. Οι στίχοι...

Τευτομπούργκ – Γιάννης Ζυγούλης

Τευτομπούργκ – Γιάννης Ζυγούλης

Γιάννης Ζυγούλης ISBN: 978-618-00-3966-5 Κυκλοφορεί μόνο σε ebook Τιμή:11,99 - Κείμενο οπισθόφυλλου: «Έτος 762 από κτίσεως Ρώμης και οι λεγεώνες του Οκταβιανού γνωρίζουν συντριπτική ήττα στον Τευτοβούργιο Δρυμό της Μεγάλης Γερμανίας. Πρωταγωνιστές στο παρασκήνιο της...