Select Page

7oς Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός στη μνήμη του Πέτρου Δήμα

7oς Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός στη μνήμη του Πέτρου Δήμα

“Θα απονεμηθούν τρία Bραβεία συνοδευόμενα από χρηματικά έπαθλα των 400, 300 και 200 ευρώ και τρεις Έπαινοι συνοδευόμενοι με αναμνηστικές πλακέτες. Το θέμα και η στιχουργική μορφή είναι ελεύθερα, κατά την προτίμηση του συμμετέχοντος. Τα ποιήματα, θα κριθούν από τρεις (3) κριτές: δύο καθ’ ύλην αρμοδίους καθηγητές Πανεπιστημίου και έναν αναγνωρισμένο κριτικό-ιστορικό λογοτεχνίας. Τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής ανακοινώνονται με τη δημοσιοποίηση του αποτελέσματος.

Το ποίημα, το οποίο πρέπει να είναι αδημοσίευτο και να μην υπερβαίνει τους τριάντα (30) στίχους, θα σταλεί σε τέσσερα (4) πληκτρολογημένα αντίτυπα με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Φιλολογικός και Λογοτεχνικός Όμιλος

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ  

Παναγοπούλου 1 (B’ όροφος)– 301 32 ΑΓΡΙΝΙΟ,

με την ένδειξη : Για τον 7o Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό.

Το ποίημα θα υπογράφεται – και στα τέσσερα αντίτυπα – με ψευδώνυμο. Σε μικρότερο φάκελο, καλά κλεισμένο, θα αναγράφονται τα πραγματικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, επάγγελμα, τηλέφωνο, e-mail) του συμμετέχοντος στο διαγωνισμό, o oποίος πρέπει να επισυνάψει στην επιστολή απόδειξη καταβολής 20 ευρώ(απαραίτητο ποσόν συμμετοχής) στον λογαριασμό GR 5801103030000030329619891 της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Τα βραβεία, τα χρηματικά έπαθλα και τα τιμητικά διπλώματα θα απονεμηθούν σε εδική τελετή στο Αγρίνιο(αρχές του 2018), στην οποία θα κληθούν να λάβουν μέρος όσοι διακριθούν, οι συμμετέχοντες, οι αρχές της πόλεις, οι κριτές και το ευρύτερο κοινό.

Ως καταληκτική ημερομηνία αποστολής των συμμετοχών ορίσθηκε η 30η Σεπτεμβρίου 2017. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26410 – 52942 καθημερινά από 12.00 έως 13.00 και από 20.00 έως 21.00.”

Αγρίνιο, 23-02-2017

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Βασιλική Κων. Μαραγιάννη                    Παναγιώτης Κων. Δρέλλιας

Επιμέλεια κειμένου

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

...έκανα την πρώτη μου εξομολόγηση στο χαρτί στα 12 μου χρόνια. Αφορμή στάθηκε μια δραματοποιημένη αναπαράσταση στο ραδιόφωνο από το βιβλίο του Καββαδία, η “Βάρδια”. Στη διάρκεια των σπουδών μου στην Καβάλα ως φοιτητής του Τ.Ε.Ι. Λογιστικής, ακολούθησαν το 1999 και το 2001 τρεις αυτόεκδόσεις βιβλίων μου, με τους τίτλους «Πρώτα Βήματα», «Κρυψώνες ονείρων» και «Παράξενες νύχτες». Το περιεχόμενο τους ήταν πάντα αυτοτελείς ιστορίες και ποιήματα. Έκτοτε έργα μου συμμετέχουν σε ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης, ενώ κατά καιρούς έχουν διακριθεί και σε πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Επίσης, δραστηριοποιούμαι ως ομιλητής σε παρουσιάσεις βιβλίων καθώς και ως αρθρογράφος σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες

1 σχόλιο

 1. Γιώργης Ζαφειρίου

  Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.
  Πρώτη (ελπίζω και η τελευταία) φορά πληροφορούμαι ότι για να συμμετέχεις σε λογοτεχνικό διαγωνισμό πρέπει να προπληρώσεις για την συγκέντρωση των χρηματικών επάθλων. Καλύτερα να μην έβαζαν οι διοργανωτές χρηματικά έπαθλα παρά αυτή η πρωτόγνωρη τακτική. Ο πολιτισμός κύριοι είναι η θεία κοινωνία του πνεύματος και αλί αν παγιωθεί τούτη η τακτική.
  Λυπάμαι…
  Γιώργης Ζαφειρίου
  Υ.Γ Σαν πλειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάληψη σχολικού κυλικείου μου κάνει…

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Εγγραφείτε στο newsletter

Υποβολή συμμετοχής!

Αναζήτηση στη σελίδα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Είσοδος