Αύριο, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, θα ανακοινωθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017

Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί το όνομα του συγγραφέα που θα βραβευθεί με το φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας. «Η σουηδική Ακαδημία αποφάσισε να ανακοινώσει το όνομα του βραβευθέντα με Νόμπελ Λογοτεχνίας την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, στις 13:00 (14:00 ώρα Ελλάδας)», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της. Τα επικρατέστερα ονόματα είναι: Ντον ΝτεΛίλο (Ηνωμένες Πολιτείες), Μάργκαρετ Άτγουντ (Καναδάς), Άδωνις (Γαλλία/Λίβανος/Συρία), […]

Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί το όνομα του συγγραφέα που θα βραβευθεί με το φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας. «Η σουηδική Ακαδημία αποφάσισε να ανακοινώσει το όνομα του βραβευθέντα με Νόμπελ Λογοτεχνίας την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, στις 13:00 (14:00 ώρα Ελλάδας)», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της.

Τα επικρατέστερα ονόματα είναι: Ντον ΝτεΛίλο (Ηνωμένες Πολιτείες), Μάργκαρετ Άτγουντ (Καναδάς), Άδωνις (Γαλλία/Λίβανος/Συρία), Χαρούκι Μουρακάμι (Ιαπωνία),  Νγκούγκι γουά Θιόνγκο (Κένυα), Γιαν Λιάνκε (Κίνα), Άμος Οζ και Ντέιβιντ Γκρόσμαν (Ισραήλ), Κλαούντιο Μάγκρις (Ιταλία), Ισμαήλ Κανταρέ (Αλβανία) και Μισέλ Ουελμπέκ (Γαλλία). Ο περσινός νικητής ήταν ο Αμερικανός Μπομπ Ντίλαν.

 

Φέτος κάθε βραβείο Νόμπελ συνοδεύεται από εννέα εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (περίπου 937.000 ευρώ).

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου