Εκτάκτως το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου δύο συλλεκτικές προσφορές

Εκτάκτως το Σάββατο στις 30 Δεκεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ δύο συλλεκτικές προσφορές Αγαπημένα κλασικά παραμύθια σε διασκευή Νίκου Καζαντζάκη. Αυτή την εβδομάδα, το εμβληματικό έργο του Τσαρλς Ντίκενς, Ολιβερ Τουίστ. Ο Νίκος Καζαντζάκης (1883-1957) υπήρξε συγγραφέας διεθνούς εμβέλειας. Εγραψε μυθιστορήματα, ποιήματα, θεατρικά έργα, γλαφυρά ταξιδιωτικά αφηγήματα, δοκίμια. Υπήρξε, επίσης, μεταφραστής των ομηρικών επών […]
- 26.12.2017 -

Εκτάκτως το Σάββατο στις 30 Δεκεμβρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ δύο συλλεκτικές προσφορές

Αγαπημένα κλασικά παραμύθια σε διασκευή Νίκου Καζαντζάκη. Αυτή την εβδομάδα, το εμβληματικό έργο του Τσαρλς Ντίκενς, Ολιβερ Τουίστ.

Ο Νίκος Καζαντζάκης (1883-1957) υπήρξε συγγραφέας διεθνούς εμβέλειας. Εγραψε μυθιστορήματα, ποιήματα, θεατρικά έργα, γλαφυρά ταξιδιωτικά αφηγήματα, δοκίμια. Υπήρξε, επίσης, μεταφραστής των ομηρικών επών και, μεταξύ άλλων, του Δάντη και του Νίτσε. Ασχολήθηκε όμως και με την παιδική λογοτεχνία.

 

 

Η ενασχόλησή του με τους μικρούς αναγνώστες, που είναι οι πλέον αυστηροί και απαιτητικοί, έλαβε δύο κυρίως μορφές: ο ίδιος δεν έγραψε μονάχα δύο μυθιστορήματα για παιδιά («Ο Μέγας Αλέξανδρος» και «Στα Παλάτια της Κνωσού») αλλά υπήρξε, επίσης, μεταφραστής και διασκευαστής παιδικών και εφηβικών βιβλίων.

Πρόκειται για μία ευαίσθητη όψη του πολυσχιδούς Νίκου Καζαντζάκη που καλύπτει την περίοδο 1930-1945 και δεν είναι ευρέως γνωστή.

Ακόμη, Καζαμίας της αρχαιότητας. Ένα ανθολόγιο με τις γνώσεις, τις δοξασίες και τις συνήθειες της ελληνιστικής και της ρωμαϊκής εποχής: λεπτομέρειες από την καθημερινή ζωή (αγγελίες, επιστολές, λογαριασμοί, μηνύσεις, προικοσύμφωνα, διαθήκες), ερμηνείες ερωτικών ονείρων, αλλά και στοιχεία γεωγραφίας, κοσμολογίας, αστρολογίας και μυθολογίας. Βασισμένο σε κείμενα των μεγαλύτερων συγγραφέων της αρχαιότητας (Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Ηρόδοτο, Ιπποκράτη, Πτολεμαίο, Αρτεμίδωρο, Λουκιανό). Κι ακόμη συνταγές και οδηγίες για εδέσματα και κρασιά της εποχής.

Μία πλούσια εικονογραφημένη έκδοση με φωτογραφίες από γλυπτά, πίνακες, ψηφιδωτά, αγγεία και τοιχογραφίες.

 

πηγή: http://www.tovima.gr

 

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου