Η Μαρία Γεωργοπούλου συνομιλεί με τη Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Ξεκινάει το μονοπάτι της λογοτεχνίας με ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στο καλό και το κακό!

Σας επέλεξε η γραφή ή την επιλέξατε; Με ποιο κόστος;

Νομίζω πως δεν ήταν θέμα επιλογής, αφού όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είχα πολλές ιστορίες στο μυαλό μου, με αποτέλεσμα να αποφασίσω πως δε μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο από το να τις γράψω. Δεν ήρθε να αντικαταστήσει κάποια άλλη δραστηριότητά μου. Απλά κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής μου βγήκε στην επιφάνεια και πήρε τη θέση της δίπλα στις υπόλοιπες δραστηριότητες που με ευχαριστούσαν και οι οποίες βοήθησαν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου.

Υπήρξε κάποιο πρόσωπο της ζωής σας το όποιο να έπαιξε ενεργό ρόλο στην ενασχόλησή σας με τη γραφή; 

Υπάρχουν πολλά πρόσωπα που αποτέλεσαν για μένα πηγή έμπνευσης αλλά και πολλά που με ενθάρρυναν να γράφω. Όλα αυτά τα πρόσωπα θεωρώ πως έχουν παίξει ενεργό ρόλο για αυτή την ενασχόλησή μου.

Τι σημαίνει για εσάς έμπνευση;

Να μην μπορώ να σταματήσω να γράφω και όταν το κάνω να αισθάνομαι ακόμα μέρος της ιστορίας σε σημείο που να χρειάζομαι λίγη ώρα για να επανέλθω στην πραγματικότητα.

Υπάρχει κάποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας που δυσκολεύει τη γραφή σας;

Η ανυπομονησία μου. Με δυσκολεύει γιατί ανυπομονώ να γράψω το επόμενο κεφάλαιο πριν τελειώσω το προηγούμενο.

Μιλήστε μας για το βιβλίο σας. Ποια μηνύματα θέλετε να περάσετε στον αναγνώστη;

Η ιστορία της Λυδίας και του Μάξιμου δεν είναι απλή υπόθεση. Ο στόχος μου ήταν να δείξω πως στη ζωή παίζουν σημαντικό ρόλο οι επιλογές που κάνουμε οι ίδιοι και ο λόγος για τον οποίο τις κάνουμε. Επίσης, θέλω να επισημάνω, πως πολλές φορές τα πράγματα είναι όπως φαίνονται, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει και μία άλλη πτυχή που δεν έχουμε παρατηρήσει. 

Έχετε συγκινηθεί με ένα βιβλίο που έχετε διαβάσει;

Με πάρα πολλά! 

Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση;

«Μια φορά και έναν καιρό…»

Ετοιμάζετε κάποιο καινούργιο έργο;

Φυσικά! Ετοιμάζω αρκετά πράγματα και σύντομα θα υπάρχουν νέα!

In Aeternum

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως

Η Λυδία, μία μοναχική κοπέλα, μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, καθώς η μητέρα της πέθανε στη γέννα. Δεν γνωρίζει τον πατέρα της που, άλλωστε, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για εκείνη. Μετά τις σπουδές της, η μοίρα φαίνεται να της δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο.

Όταν όμως η Λυδία αναλαμβάνει την προετοιμασία μίας έκθεσης με πίνακες ζωγραφικής και γκραβούρες με θέμα την Κόλαση, θα γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που ξέρουν περισσότερα από όσα η ίδια για τον εαυτό της και τη ζωή της. Για να φέρει σε πέρας το έργο της, είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με τον Μάξιμο, έναν σκοτεινό και απρόσιτο άντρα, που κρύβει μυστικά.

Μυστικά που θα φέρουν τη Λυδία αντιμέτωπη με την Κόλαση…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Γεωργοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και απέκτησε μεταπτυχιακό στην Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το διάβασμα είναι ο βασικός τρόπος να περνάει η ώρα της από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Η συγγραφή ήρθε λίγο αργότερα, όταν συνειδητοποίησε ότι οι ιστορίες που είχε στο μυαλό της, ήταν πάρα πολλές και δεν έπρεπε να ξεχαστούν. Όταν δεν διαβάζει ή γράφει, παρακολουθεί φανατικά ταινίες και σειρές. Το πρώτο της βιβλίο είναι το «In Aeternum».

2 Σχόλια

 1. Θ.

  Μαράκι ανυπομονούμε για τα επόμενά σου βιβλία! Καλή συνέχεια! Σε ακολουθούμε! Οι φίλοι σου! 🙂

  Απάντηση
  • ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

   Σας ευχαριστώ πολύ! Έρχονται όμορφα πράγματα!!

   Απάντηση

Υποβολή σχολίου