Η συγγραφέας Ειρήνη Δερμιτζάκη προτείνει τις 3 καλύτερες δράσεις του Ιουλίου

Οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του "Αθήνα 2018 Πασκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου".

Μπήκαμε στον Ιούλιο κι αυτόν τον μήνα οι εκδηλώσεις είναι πιο λίγες, φαντάζομαι εξαιτίας της καλοκαιρινής περιόδου. Έπειτα από σύντομη έρευνα του προγράμματος σας προτείνω κι αυτόν τον μήνα το τοπ λιστ μου. Λόγω περιορισμένων εκδηλώσεων ξεχώρισα μόνο τρεις δράσεις.

1. Ξεκινάμε με μουσική. Στις 11 Ιουλίου «Μελοποιημένη Ποίηση» με τον Κύκλο Συναυλιών με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων. Αν σας πέφτει μακριά το Άλσος Παγκρατίου η εκδήλωση επαναλαμβάνεται στις 18 Ιουλίου στον Λόφο του Στρέφη. Ώρα: 20.30 Είσοδος ελεύθερη. Μελοποιημένη ποίηση των Σεφέρη, Καρυωτάκη, Καββαδία στο πλαίσιο κύκλου συναυλιών, αφιερωμένου σε μεγάλους ποιητές και στιχουργούς: Παπαδόπουλος, Γκάτσος, Ελύτης, Σεφέρης, Καρυωτάκης, Ελευθερίου, Καββαδίας//Θεοδωράκης, Πλέσσας, Χατζιδάκις, Ξαρχάκος κλπ. Με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής συμπράττουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες από το χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Χώρος: Άλσος Παγκρατίου Ώρα: 20.30 (Είσοδος ελεύθερη).

2. Σας αρέσουν τα παιχνίδια μυστηρίου; 20 -21 Ιουλίου θα τρέξει το Detective Stories – Ένα παιχνίδι ρόλων και μυστηρίου/ Challedu-Challenging Education/ ΣυνΑθηνά. Ποιος είναι ο δολοφόνος; Ποιο ήταν το κίνητρό του; Υπάρχουν συνεργοί και ποιοι είναι; Θα καταφέρει η ομάδα σας να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας προτού δολοφονηθεί το επόμενο θύμα; Ένα συνεργατικό RPG παιχνίδι μυστηρίου, όπου οι παίχτες αναλαμβάνουν το ρόλο του ντετέκτιβ και προσπαθούν να εξιχνιάσουν το έγκλημα ακολουθώντας τα στοιχεία. Στο “Detective stories” οι παίχτες ανακαλύπτουν την δύναμη της διαδραστικής αφήγησης, του interactive story telling και του βιβλίου, παίζοντας. Παίρνοντας τον ρόλο και τις ικανότητες ενός αγαπημένου ήρωα της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας όπως του Ηρακλή Πουαρώ, του Σερλοκ Χολμς, της Μις Μαρπλς, του Φίλιπ Μάρλοου, του Γουίλιαμ Μέρντοχ, του Χάρι Χόλε, του Αστυνόμου Μπέκα και του Πέπε Καρβάλιο. Χώρος: Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 Ώρες: 18:00και 20:00 Ελεύθερη συμμετοχή – κατά προτεραιότητα (κράτηση θέσης ηλεκτρονικά στο [email protected]).

3. Φτάσαμε κιόλας στην τελευταία μου πρόταση για αυτόν τον μήνα.  Στις 28 Ιουλίου μπορείτε να γνωρίσετε παραμύθια από όλον τον κόσμο. Στην εκδήλωση τα Παραμύθια που μας φέρνουν κοντά: αφήγηση παραμυθιών από όλο τον κόσμο σε διαφορετικές γλώσσες. Διοργάνωση: We Need Books, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων Ενότητα. Το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα θα πραγματοποιείται αφήγηση παραμυθιών στα παιδιά και τους επισκέπτες της πόλης που τα ελληνικά ίσως δεν είναι η πρώτη τους γλώσσα. Παραμύθια από όλο τον κόσμο, στα φαρσί, τα αραβικά, τα κουρμαντζί, τα γαλλικά και τα αγγλικά. Χώρος: Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου, Ζωοδόχου Πηγής 26 Ε. Ώρα: 17:30 – 19:30 Γλώσσα αφήγησης: αραβικά. Ελεύθερη συμμετοχή κατά προτεραιότητα – κρατήσεις θέσεις ηλεκτρονικά [email protected].

Αν δεν είστε αρκετά ικανοποιημένοι μην ξεχνάτε πως τρέχουν κάποιες εκθέσεις που ξεκίνησαν τους προηγούμενους μήνες και θα συνεχιστούν πολύ ακόμα. Βρείτε τις εδώ στο αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Αυτά για σήμερα, ραντεβού σε ένα μήνα με το νέο μου άρθρο για τις εκδηλώσεις του Αυγούστου.

*Ευχαριστούμε τον Τάκη Κολοκοτρώνη για την φωτογραφία του 

 

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου