Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2018 – πρόσκληση

Το Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net έγινε πραγματικότητα για πρώτη φορά το 2014. Με τη συμμετοχή 24 εικαστικών και 59 λογοτεχνών δημιουργήθηκε το Ημερολόγιο του 2015, μια καλαίσθητη έκδοση 136 σελίδων! Την επόμενη χρονιά η ανταπόκριση στην πρόσκληση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, περισσότεροι από 130 λογοτέχνες και 30 εικαστικοί στόλισαν με τις δημιουργίες τους το Ημερολόγιο του 2016. Το Ημερολόγιο του 2017 ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχών σε μια έκδοση 162 σελίδων με τη συμμετοχή 103 λογοτεχνών και 34 εικαστικών.

Για το 2018, έχοντας ως στόχο να διευρύνουμε το πλήθος των ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετέχουν, θα διατηρήσουμε τον ίδιο σχεδιασμό των 162 σελίδων τουλάχιστον! Απευθύνουμε λοιπόν και πάλι πρόσκληση σε δημιουργούς, συγγραφείς, ποιητές, φωτογράφους, ζωγράφους και γλύπτες να αποστείλουν έργα τους ή αποσπάσματα αυτών προκειμένου να δημιουργήσουμε μαζί το “Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2018”.

Αναλυτικά αναζητούμε:

α) Λογοτεχνικά έργα:
Τα πεζά κείμενα θα πρέπει να έχουν έκταση 150-200 λέξεις (περίπου δύο παράγραφοι) και τα ποιήματα έως 20 στίχους μέσου μήκους.

Προτεραιότητα θα δοθεί στην εκπροσώπηση συμμετασχόντων με έργα ανέκδοτα και αδημοσίευτα. Επιτρέπονται βεβαίως κι έργα που έχουν εκδοθεί.

Οι λογοτέχνες μπορούν να αποστείλουν από ένα (1) έως πέντε (5) έργα.

Τα έργα δεν είναι υποχρεωτικό να συνδέονται με τις εποχές του χρόνου. Αν ωστόσο, αποσταλεί κάποιο απόσπασμα με στόχο συγκεκριμένη εποχή, παρακαλούμε να σημειωθεί η εποχή ή ο μήνας.

β) Εικαστικά έργα:

Οι φωτογράφοι, ζωγράφοι, γλύπτες και εικαστικοί άλλων τεχνών που δύναται το έργο τους να αποτυπωθεί σε εικόνα, να αποστείλουν τις δημιουργίες τους προκειμένου να πλαισιώσουν φωτογραφικά το ημερολόγιο.

Τα αρχεία – εικόνες που θα αποσταλούν θα πρέπει να είναι σε υψηλή ανάλυση. Καλό -αν και όχι υποχρεωτικό- είναι να υπάρχει μία σύνδεση με κάποια εποχή του χρόνου ή κάποιο μήνα.

Δεν γίνονται δεκτές συμμετοχές οποιασδήποτε μορφής, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε κάποιο από τα ημερολόγια των παρελθόντων ετών.

Όλα τα έργα παραχωρούνται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους τους καλλιτέχνες που έχουν τα πνευματικά δικαιώματα (ακόμα κι αν τα έργα είναι αδημοσίευτα ή ανέκδοτα).

Όλα τα έργα παραχωρούνται για την έκδοση του Καλλιτεχνικού Ημερολογίου 2018. Τα πνευματικά δικαιώματα των έργων παραμένουν στους δημιουργούς.

Το ημερολόγιο θα είναι ελεύθερης διακίνησης στο διαδίκτυο με δυνατότητα εκτύπωσης από όποιον το επιθυμεί.

 

Σε περίπτωση που συλλεχθούν έργα πέραν των αναγκών θα επιλέγεται ένα έργο από κάθε καλλιτέχνη (με κριτήριο την αντιπροσωπευτικότητα και την ποιότητα).

 

Αποστολές έργων θα γίνονται

δεκτές μέχρι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

χρησιμοποιώντας τη φόρμα πιο κάτω.

Μετά την παρέλευση της ανωτέρω ημερομηνίας, καμία συμμετοχή δε θα γίνει δεκτή.

 

(Προσοχή: Συμμετοχές που θα σταλούν σε κάποια από τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net δε θα ληφθούν υπ’ όψη και δε θα υπάρξει σχετική ειδοποίηση γι’ αυτό).

Κάνοντας χρήση της φόρμας υποβολής, μπορείτε να μας στείλετε:

– Ένα αρχείο κειμένου και μια φωτογραφία ταυτόχρονα ή

– Μόνο ένα αρχείο κειμένου ή

– Μόνο μια φωτογραφία

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να στείλετε περισσότερες από μια φωτογραφίες ή κείμενα, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τη φόρμα εκ νέου για όσες φορές επιθυμείτε.

_

Φόρμα υποβολής συμμετοχής

για το

Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2018

 

Η περίοδος υποβολής τελείωσε.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τις συμμετοχές.

Σύντομα… το Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο  2018 θα είναι πραγματικότητα!

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου