τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός απο τον Ελληνο-Αυστραλιανό Πολιτιστικό Σύνδεσμο

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός απο τον Ελληνο-Αυστραλιανό Πολιτιστικό Σύνδεσμο

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2017

Αναλυτικά:


“Ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος διοργανώνει τον ετήσιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, που έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στα πολιτιστικά και λoγοτεχνικά δρώμενα της ομογένειας στην Αυστραλία.

Ο Λογοτεχνικός Διαγωνισμός καλύπτει έργα γραμμένα στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα, από συγγραφείς που διαμένουν στην Αυστραλία, στις ακόλουθες κατηγορίες:  ποίηση, διήγημα και μονόπρακτο θεατρικό έργο.

Η συμμετοχή στον Λογοτεχνικό διαγωνισμό είναι ανοικτή στα μέλη και στους υποστηρικτές του ΕΑΠΣ. Με τη συμμετοχή όλων μας θα αναβαθμιστεί ο θεσμός και θα δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατό περισσότερα συμμετέχοντα άτομα να παρουσιάσουν αδημοσίευτες εργασίες τους στο ευρύτερο κοινό. Φέτος η προθεσμία υποβολής έργων για συμμετοχή στον Διαγωνισμό  λήγει την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017.

Προσβλέποντας στη θετική ανταπόκρισή σας, παραθέτουμε τον Κανονισμό του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού καθώς και τη αίτηση συμμετοχής που μπορείτε να υποβάλετε μαζί με τα έργα σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση gaclitcomp@gmail.com

Τα έργα που θα πάρουν το Πρώτο Βραβείο στην κάθε κατηγορία και στην καθεμιά από τις δύο γλώσσες θα δημοσιευθούν στο Τεύχος 63, 2017 του ετήσιου δίγλωσσου περιοδικού του Πολιτιστικού Συνδέσμου Αντίποδες. Τα αποτελέσματα του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού θα αναγγελθούν σε ειδική εκδήλωση που θα συμπεριλαμβάνει την παρουσίαση του περιοδικού Αντίποδες την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στην Αίθουσα του Παναρκαδικού Συλλόγου « Ο Κολοκοτρώνης» , 570 Victoria Street, North Melbourne.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2017

 • Ο Διαγωνισμός καλύπτει έργα γραμμένα στην Eλληνική ή Aγγλική γλώσσα στις εξής κατηγορίες: ποίηση, διήγημα και μονόπρακτο θεατρικό έργο από συγγραφείς που διαμένουν στην Αυστραλία, ανεξαρτήτως ηλικίας.
 • Άτομα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής που μπορούν να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα του Ελληνο-Aυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου (www.gacl.com.au) και να τη στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού: gaclitcomp@gmail.com (ή να χρησιμοποιήσoυν την αίτηση που παραθέτουμε στο τέλος αυτής της επιστολής και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά).
 • Η αξιολόγηση θα είναι διαφορετική για την κάθε γλώσσα.
 • Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος σε μια ή όλες τις κατηγορίες και σε μία ή και στις δύο γλώσσες, με ένα μόνο έργο στην κάθε κατηγορία.
 • Έργα που ξεπερνούν τα καθορισμένα για κάθε κατηγορία όρια μεγέθους, όπως παρουσιάζονται παρακάτω, θα απορρίπτονται αυτομάτως πριν καν σταλούν στην Kριτική Eπιτροπή.
 • Όρια: Ποίημα 100 στίχοι (γραμμές), Διήγημα 2000 λέξεις, Μονόπρακτο 15 λεπτά (διάρκεια)
 • Κάθε έργο πρέπει να είναι αυθεντικό και να μην έχει δημοσιευθεί ή προωθηθεί σε άλλους φορείς.
 • Κάθε έργο θα υπογράφεται μόνο με ψευδώνυμο και το ίδιο ψευδώνυμο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για όλα τα έργα που υποβάλλονται από το ίδιο πρόσωπο.
 • Κάθε έργο πρέπει να αποσταλεί (Word document attachment) αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση  gaclitcomp@gmail.com. Στην ίδια διεύθυνση, και με τον ίδιο τρόπο αλλά σε χωριστό κείμενο, θα πρέπει να αποσταλούν και τα προσωπικά στοιχεία εκείνων που θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό, που θα περιλαμβάνουν το ψευδώνυμο, το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και τηλέφωνό τους, καθώς και τον αριθμό στίχων για τα ποιήματα, και λέξεων για τα διηγήματα.
 • Το Πρώτο Βραβείο σε κάθε κατηγορία και σε κάθε γλώσσα θα είναι ένα αναμνηστικό δίπλωμα και μια επιταγή χρηματικού ποσού. Στο Δεύτερο καιΤρίτο Βραβείο καθώς και στους Επαίνους (αν υπάρχουν) θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα και βιβλία.
 • Τα έργα που θα πάρουν το Πρώτο Βραβείο σε κάθε κατηγορία και στην κάθε μια από τις δύο γλώσσες θα δημοσιευθούν στο περιοδικό Αντίποδες, τεύχος 63, 2017, που θα κυκλοφορήσει την ημέρα της απονομής των βραβείων, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στον Παναρκαδικό Σύλλογο, 570 Victoria Street North Melbourne, από τις 3:00 μμ.

 _______________________________________________________________

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΑΠΣΜ 2017

Ονοματεπώνυμο: ……………………………………………………………………………………………………………….

Διεύθυνση: …………………………………………………………………………………………………………………………..

Τηλέφωνο: ……………………………………………E-mail: ……………………………………………………………..

Τίτλος/τίτλοι έργου/έργων

που υποβλήθηκε/υποβλήθηκαν:……………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Γλώσσα/ες έργων που υποβλήθηκαν:…………………………………………Ψευδώνυμο:…………………………………………………..

Ο/H κάτωθι υπογράφων/υπογράφουσα δηλώνω ότι:

 1. Είμαι ο/η συγγραφέας του/των ανωτέρου έργου/έργων.
 2. Τα έργα είναι αυθεντικά και δεν έχουν δημοσιευτεί ή προωθηθεί σε άλλους φορείς.
 3. Επιτρέπω στον Πολιτιστικό Σύνδεσμο να κάνει τις απαραίτητες συντακτικές ή και ορθογραφικές αλλαγές άν το έργο μου βραβευτεί και δημοσιευτεί στο τεύχος 63 του      περιοδικού «Αντίποδες» 2017.

Υπογραφή:………………………………………………………………………………………………………………….

Παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε την αίτηση αυτή ηλεκτρονικά μαζί με τα έργα σας στη διεύθυνση gaclitcomp@gmail.com

Επιμέλεια κειμένου

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος γεννήθηκε και ζει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται ως συγγραφέας, ποιητής, αξιολογητής και λογοτεχνικός επιμελητής μυθιστορημάτων, ομιλητής σε παρουσιάσεις βιβλίων, καθώς και ως αρθρογράφος σε πολιτιστικές ιστοσελίδες. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς κι έργα του συμμετέχουν σε ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης. "Το Αγκάθινο Στέμμα" από τις εκδόσεις ΕΞΗ είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με την πλοκή, καθώς και για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα: http://ekdoseiseksi.gr/shop/ελληνική-λογοτεχνία/το-αγκαθινο-στεμμα/ Τρόπος επικοινωνίας: www.facebook.com/giannopoulos.theofilos

5 Σχόλια

 1. ΛΕΝΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΜΟΥΛΙΟΥ

  Για να προσέξουμε λίγο το κείμενο Αφού αφορά Έλληνες που ΚΑΤΟΙΚΟΎΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ τι δουλειά έχει η ανάρτηση τούτη εδώ στην Ελλάδα; Μήπως αόσκοπεί στο να ειδοποιηθούν οι έλληνες της Αυστραλίας που τους ερχόμενους μήνες θα κάνουν τουρισμό στη μητέρα Πατρίδα;ΕΡΏΤΗΜΑ χαζής Αθηναίας. Κάποιος να απαντήσει υπάρχει;;;;;;

  Απάντηση
  • Κώστας Θερμογιάννης

   Κυρία Μούλιου, όπως ίσως γνωρίζετε, το διαδίκτυο δε γνωρίζει σύνορα ή γεωγραφικούς περιορισμούς. Ως τέτοιο μέσο λοιπόν προσφέρεται για να διαδοθεί η γνώση, η επιστήμη, οι τέχνες. Οι Έλληνες της Αυστραλίας, όπως βεβαίως κι όλοι οι Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό, ενημερώνονται από μέσα της Ελλάδας για ζητήματα που τους ενδιαφέρουν, κατά τον ίδιο τρόπο που ένας Γάλλος που μένει στην Ελλάδα ενημερώνεται από γαλλικά μέσα που εδρεύουν στην πατρίδα του. Ως εκ τούτου λοιπόν, σας απαντώ πως εφόσον ήρθε σε γνώση μας η πληροφορία, οφείλουμε να τη δημοσιεύσουμε.

   Ελπίζω να σας κάλυψε η απάντησή μου.

   Απάντηση
   • ΛΕΝΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΜΟΥΛΙΟΥ

    Aγαπητέ μου Κώστα ομολογώ ότι δεν το ήξερα και ζητώ συγγνώμη για το ειρωνικό μου ύφος Τελικά μεγαλώνοντας ΜΑΘΑΙΝΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ .

    Απάντηση
 2. Θεόφιλος Γιαννόπουλος

  Θα ήθελα να σας πληροφορήσω κυρία Λένα Μαυρουδή πως εφόσον δεν το γνωρίζετε, την ιστοσελίδα μας και την συγκεκριμένη στήλη την επισκέπτονται για την λογοτεχνική τους ενημέρωσή και Έλληνες του εξωτερικού.

  Ως ένας εκ των επιμελητών της στήλης αυτής, έχω πάντα γνώση του περιεχομένου των λογοτεχνικών διαγωνισμών που δημοσιεύονται.

  Φιλικά πάντα.
  Θεόφιλος Γιαννόπουλος

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος