Μια πόλη, μια νύχτα, 50 εκδηλώσεις!

ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ, 50 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ! ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΝΥΧΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ATHENS CULTURE NET: ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ   Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου ελάτε να ζήσουμε τη νυχτερινή Αθήνα… αλλιώς! Γεμάτη εκδηλώσεις, εκπλήξεις, δρώμενα, γεμάτη πολιτισμό, τέχνες και αφήγηση! Για πρώτη φορά το Δίκτυο Πολιτισμού (Athens Culture Net) του δήμου Αθηναίων, που ιδρύθηκε με δωρεά του […]

ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ, 50 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΝΥΧΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ATHENS CULTURE NET: ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ

 

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου ελάτε να ζήσουμε τη νυχτερινή Αθήνα… αλλιώς! Γεμάτη εκδηλώσεις, εκπλήξεις, δρώμενα, γεμάτη πολιτισμό, τέχνες και αφήγηση! Για πρώτη φορά το Δίκτυο Πολιτισμού (Athens Culture Net) του δήμου Αθηναίων, που ιδρύθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθώς και τα μέλη του δικτύου – οι σημαντικότεροι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί της Αθήνας – διοργανώνουν μια νύχτα γεμάτη… θαύματα, τη «Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net: Τέχνες & Αφήγηση», η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο και με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων. Στη Νύχτα Πολιτισμού συμμετέχουν και οργανισμοί, οι οποίοι δεν είναι μέλη του Δικτύου, εκδόσεις, περιοδικά, συγγραφείς και ποιητές!

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης: «Η Νύχτα Πολιτισμού είναι μια ακόμα έκφραση ενός βασικού στόχου του δήμου της Αθήνας: Μέσα από συνέργειες και δίκτυα να διευρύνουμε το δημιουργικό μας πεδίο, να δώσουμε κίνητρα, ερεθίσματα και έμπνευση, να ενισχύσουμε το διάλογο και την κοινωνική συνοχή, να κάνουμε πράγματα που εν τέλει απευθύνονται, αφορούν και ενδιαφέρουν όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης».

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων και η «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καλούν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να περιπλανηθούν στην Αθήνα από τη δύση του ήλιου και μέχρι αργά το βράδυ, για να ανακαλύψουν μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις-εκπλήξεις, που αναδεικνύουν με διαφορετικούς και συμμετοχικούς τρόπους τις συγγένειες Τέχνης και Αφήγησης. Πολιτιστικοί φορείς και οργανισμοί ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τους, τους «νυχτερινούς» επισκέπτες με εικαστικά, μουσική, αναγνώσεις ποίησης και πεζογραφίας, κυνήγι θησαυρού, θέατρο, λογοτεχνικά παιχνίδια στον δημόσιο χώρο, απρόσμενες performances και άλλα. Συμπράττουν καταξιωμένοι δημιουργοί που διαβάζουν αγαπημένα τους κείμενα σε φημισμένες γωνιές, αρχαιολογικούς χώρους, πλατείες και τοπόσημα της Αθήνας. Την ίδια βραδιά, ειδικά για τη Νύχτα Πολιτισμού, η Art Athina και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης οργανώνουν το Gallery Night με τη συμμετοχή περισσότερων από 20 γκαλερί!

Ακολουθούν οι δράσεις με αλφαβητική σειρά:

Aκτιβιστικό βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone
Crime Lab: Στην κουζίνα συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας

Εργαστήρι αστυνομικής λογοτεχνίας και άσκηση/παιχνίδι, κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα συνθέσουν τη δική τους ιστορία αστυνομικής λογοτεχνίας.
19:00 – 21:00, Πεζόδρομος της οδού Σκουφά 64 και Γριβαίων

Aκτιβιστικό βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone
Νικήστε το Bιβλιοφάγο!
Υπαίθριο παιχνίδι γνώσεων με θέμα τα βιβλία, το οποίο παίζεται σαν τα επιτραπέζια παιχνίδια. Το
παιχνίδι παίζεται σε δύο ομάδες. Κάθε ομάδα μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό παικτών. Διάρκεια παρτίδας: 1 ώρα. Δήλωση συμμετοχής στο [email protected]
21:00 – 01:00, Ζάππειο Μέγαρο

Atopos Contemporary visual culture, #TextMe_Lab #FluffyLibrary

#TextMe_FluffyLibrary Εγκατάσταση από την καλλιτέχνιδα του έργου, Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου
#TextMe_Lab: Έκθεση Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου «Η οικειοποίηση μεθόδων σχεδίου και εκτύπωσης ως φεμινιστικής πρακτικής»

Καλλιτεχνική Επιμέλεια #TextMe Project: Βασίλης Ζηδιανάκης. Επιμέλεια παράλληλου προγράμματος #TextMe_Lab: Φιλ Ιερόπουλος

20:00 – 23:00, Σαλαμίνος 72, Αθήνα

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου / Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων

Από το κάρβουνο στον ατμό

Ξεναγήσεις για ενήλικες και οικογένειες. Επισκεπτόμαστε τα κτίρια των Φούρνων, το κτίριο του Νέου Υδαταερίου και ανεβαίνουμε στον Πύργο του κτιρίου, το Παρατηρητήριο, απ’ όπου μπορούμε να δούμε το παλιό εργοστάσιο από τα 30 μέτρα. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο: 2130109325, Δευ.- Παρ. ώρες: 13:00-17:00.

20:00 & 21:00, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Σημείο συνάντησης: Πωλητήριο Μουσείου

Γεννάδειος Βιβλιοθήκη

Γραφή και Ανάγνωση: Ερρίκος Σλήμαν και Αντώνιος

Με οδηγό τη σύγχρονη τέχνη, η έκθεση αυτή εστιάζει στη γραφή και προτείνει νέους τρόπους ανάγνωσης των πλούσιων αρχείων της Γενναδείου Βιβλιοθήκης. Με αφετηρία τα μοναδικά ημερολόγια του Ερρίκου Σλήμαν, γραφές του ξακουστού αρχαιολόγου διαλέγονται δυναμικά με εικαστικές γραφές του καλλιτέχνη Αντώνιου. Επιμέλεια: Μαρίνα Κοτζαμάνη.

20:00 – 24:00, Αναγνωστήριο Γενναδείου Βιβλιοθήκης, Σουηδίας 61, Αθήνα

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μουσείο Ανθρώπινης Συμπεριφοράς

Ένα ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ …στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους του θεάτρου σε σύλληψη -σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή. Τι μπορεί να συμβεί όταν οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αφήνουν τα πόστα τους για να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές και να δοκιμαστούν ως ζωντανά εκθέματα μέσα σε ένα θέατρο μουσείο; Σε μια μοναδική ολονυχτία οι εργαζόμενοι του ΔΘΠ θα δημιουργήσουν τα δικά τους συμβάντα σε όλους τους χώρους του Θεάτρου.

24:00 – 2:00, Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας

Νύχτες Πρεμιέρας, Νύχτες Πολιτισμού

Προβολή της ταινίας «Τα απομεινάρια μιας μέρας», του Τζέιμς Άιβορι (1993).

Με την υποστήριξη του British Council.

23:30-01:44, Ζάππειο Μέγαρο

ΕΑΤΑ ΑΕ -Πιλοτικό Πρόγραμμα ΠΟΛΗ² – This is Athens του δήμου Αθηναίων

«Νύχτα Πολιτισμού στην πλατεία Θεάτρου»

Οι δημιουργικές ομάδες που επαναλειτουργούν 7 κλειστά καταστήματα της Πλατείας Θεάτρου, μέσω της δράσης «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» του ΠΟΛΗ 2, αφηγούνται τη δική τους ιστορία με καλλιτεχνικά δρώμενα, θεματικά εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις και πολλές εκπλήξεις.

Πληροφορίες: 210 3312002-3, [email protected]

20:00 – 24:00, Πλατεία Θεάτρου – Ομόνοια

Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας

«Ο Πρίγκιπας κι ο Φτωχός» του Μαρκ Τουαίην, Ανοιχτή Πρόβα / Preview πριν την Πρεμιέρα

Βραδινή επίσκεψη για όλη την οικογένεια στο νέο «σπίτι» του Μικρού Εθνικού, στην ανακαινισμένη σκηνή του Ισογείου REX. Με ζωντανή μουσική και γοργές εναλλαγές δράσης, ένας δεκαπενταμελής θίασος παρασύρει μικρούς και μεγάλους σε μια συναρπαστική περιπέτεια του Μαρκ Τουαίην σε διασκευή της καταξιωμένης Αγγλίδας συγγραφέα, Jemma Kennedy και σκηνοθεσία της Σοφίας Βγενοπούλου, υπεύθυνης του Μικρού Εθνικού. Είσοδος Ελεύθερη με Δελτία Εισόδου τα οποία θα διατίθενται με σειρά προτεραιότητας από τις 20:00 στα ταμεία του ΘΕΑΤΡΟΥ REX

21:30, Ισόγειο του Θεάτρου REX, Πανεπιστημίου 48

Εκδόσεις (.poema..)

«Μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό»

H σημερινή αντίληψη για τον εθνικό ποιητή: η διγλωσσία, το σύνολο έργο, η

καθοριστική παρουσία του στη νεοελληνική γραμματολογία.21:30

21:30, Ζάππειο Μέγαρο (Περιστύλιο)

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Prometheus 2.0

Έκθεση στην οποία συμμετέχουν 35 καλλιτέχνες με έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτά, εγκαταστάσεις, νέα μέσα, δρώμενα και video art: Βασιλική Αντωνοπούλου, Κατερίνα Αντωνοπούλου, Χρύσα Βαλσαμάκη, Σίμης Γκατένιο, Νίκος Γιαβρόπουλος, Δήμητρα Δημοπούλου, Αγγελική Δουβέρη, Μιχάλης Καλλιμόπουλος,Εύα Καλογηροπούλου, Νατάσσα Κοτσάμπαση, Μάρω Κουρή, Δήμητρα Κουστερίδου, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μαρίνα Μαλτέζου, Αντρέας Μαράτος, Αναστάσης Παναγής Μελέτης, Αίμη Μελετίου, Ελένη Μουζακίτη, Νίκος Μόσχος, Μάρια Μπαχά, Στράτος Μπιχάκης, Μάρκος Μπλάτσιος, Ισμήνη Μπονάτσου, Κώστας Ντάφλος, Αγγελική Ξηρόκωστα, Νίκος Παπαδημητρίου, Αφροδίτη Παπαδουλή, Μαρία Πάστρα, Μάριος Παύλου, Άντα Πετρανάκη, Μαρία Σεβαστάκη, Φοίβος Σοφοικίτης, Μάρθα Τσιάρα, Βούλα Φερεντίνου, Θοδωρής Χρυσικός.

” N0de” οπτικοακουστική εγκατάσταση-παρουσίαση του Στράτου Μπιχάκη

Δημιουργία-συντονισμός: Nικόλ Λεβέντη, ιστορικός τέχνης, Καλλιόπη Λιαδή, εικαστικός, επιμελήτρια της έκθεσης

20:00 – 2:00, Πειραιώς 206

Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Περιφέρεια Αττικής-Κεντρικός Τομέας, Δήμος Αθηναίων, Γενικά Αρχεία του Κράτους, ΕΡΤ

 «14 Ιστορίες Αντίστασης» έκθεση

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη», με στόχο την ανάδειξη του αντιστασιακού αγώνα των κατοίκων της Αθήνας κατά της γερμανικής κατοχής, μέσα από 14 προσωπικές ιστορίες. Συντελεστές: επιμέλεια έκθεσης Γιάννης Γκλαβίνας – Μενέλαος Χαραλαμπίδης.
Εγκαίνια 5/10, 20:00. Παράταση λειτουργίας έκθεσης έως 00:00. Ειδική ξενάγηση για το κοινό, στις 22:00. Κτήριο 6, πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, Πάρκο Ελευθερίας – Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηνών


Ινστιτούτο Θερβάντες

«Λογοτεχνικός κινηματογράφος»

Μια ταινία από την Ισπανία και μια από το Ισημερινό, που αποτελούν μεταφορά λογοτεχνικών έργων στην μεγάλη οθόνη, και πραγματεύονται δυο ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία των δύο χωρών.

19:00 – 23:00, Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών, Ομήρου 14

Ινστιτούτο Πούσκιν

Ο συναρπαστικός κόσμος της ρωσικής γλώσσας

Γνωριμία με τη ρωσική γλώσσα

20:00 – 24:00, Φειδίου 18, Αθήνα

Ιώ Βουλγαράκη

«…Εμένα με κυνηγάει ο τόπος μου…» Μάτση Χατζηλαζάρου | Γράμματα από το Παρίσι στον Ανδρέα Εμπειρίκο

Οι επιστολές της Μάτση Χατζηλαζάρου στον Ανδρέα Εμπειρίκο (Παρίσι, 1946-47) ζωντανεύουν μέσα από μια ανάγνωση που συνδιαλέγεται ζωντανά με φλάουτο και κιθάρα στην ιστορική οικία Θεοτοκοπούλου στα Πατήσια.

20:00, Οικία Θεοτοκοπούλου, Θεοτοκοπούλου 34, Πατήσια

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Νύχτα Μυστηρίου: H εξαφάνιση του Τζων Μπαλωμένου

Αινίγματα, ύποπτοι και ένα παιχνίδι μυστηρίου σε μια βραδιά που σας καλεί να περιηγηθείτε στον χώρο του ΚΠΙΣΝ και να δώσετε τη λύση σε μια περίεργη εξαφάνιση.

4 ωριαία slots με συμμετοχή 50 ατόμων ανά ώρα. (Ώρες έναρξης: 18:50, 19:50, 20:50, και 21:50) Συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org

18:50 – 22:50, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364

Μανδραγόρας, περιοδικό-εκδόσεις Για την τέχνη & τη ζωή

Νάνος Βαλαωρίτης – Νικόλας Κάλας: ένας διάλογος. Υπερρεαλισμός και επαναστατικότητα στην τέχνη και τη ζωή

Η παράλληλη πορεία του Νάνου Βαλαωρίτη και του Νικόλα Κάλα στα λογοτεχνικά πράγματα της Ελλάδας και του εξωτερικού με άξονα το υπερρεαλιστικό κίνημα

20:00, Polis Art cafe, Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς του Βιβλίου

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά – Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων

Ο Κ.Π. Καβάφης στο Τόκυο

Δύο αρχαίοι πολιτισμοί συναντώνται μέσα από το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή. Η ποίηση του Κ.Π. Καβάφη ζωντανεύει με animation, έκθεση σχεδίων και αναγνώσεις ποιημάτων στα ελληνικά και Ιαπωνικά. Συντονισμός: Παναγιώτης Ευαγγελίδης, συγγραφέας-σεναριογράφος. Επικεφαλής: Dino Sato, animator. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα. Ξεναγήσεις διάρκειας 30’ στην έκθεση «Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών» πριν και μετά την εκδήλωση.

20:00, Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Αθήνα

Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Όταν ο Απόλλωνας συνάντησε την Κάισσα

Ομιλία, συναυλία πιάνου και σκακιστικά σιμουλτανέ, όπου θα φωτιστεί η αναπάντεχη σχέση της σκακιστικής σκέψης με τη μουσική σύνθεση και εκτέλεση. Με τον μουσικό και σκακιστή Αχιλλέα Ζωγράφο, τους διεθνείς μετρ Ηλία Κουρκουνάκη και Εύα Κόντου, τον Fide Master Βασίλη Κοτρότσο και την πρωταθλήτρια Ελλάδος Νέων Γυναικών Αμαλία Κουτσίδη. Είσοδος Ελεύθερη. Η συμμετοχή στα σιμουλτανέ θα γίνεται με φόρμα εγγραφής στο www.mmb.org.gr και σε σκακιστικές ιστοσελίδες από τις 18 Σεπτεμβρίου.

20:00 – 24:00, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

NEON
Prosaic Origins
Ο οργανισμός ΝΕΟΝ παρουσιάζει το ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2018 | Prosaic Origins, του Ανδρέα Λόλη στη
Βρετανική Σχολή Αθηνών, σε επιμέλεια Νάγιας Γιακουμάκη.
20:00 – 00:00, Σουηδίας 52

Περιοδικό Ποιητική

Ο έναστρος ουρανός της ποίησης

Δέκα σημαντικοί Έλληνες ποιητές από διαφορετικές γενιές διαβάζουν ποιήματα δικά τους ή άλλων ποιητών. Συντελεστές: Χάρης Βλαβιανός, Μυρσίνη Γκανά, Άννα Γρίβα, Ζέφη Δαράκη, Δήμητρα Κωτούλα, Όλγα Παπακώστα, Στρατής Πασχάλης, Μαρία Τοπάλη, Αντώνης Φωστιέρης, Δήμητρα Χριστοδούλου.

20:00, Ζάππειο Μέγαρο (Περιστύλιο)

Περιοδικό ΦΡΜΚ

Ποίηση στην αιχμή

Η ομάδα του περιοδικού ποίησης ΦΡΜΚ παρουσιάζει μοναδικές περιπτώσεις στη σύγχρονη παγκόσμια ποίηση, ενώ η Παυλίνα Μάρβιν συνομιλεί με ξένους ποιητές που ζουν στην Αθήνα.

20:00, The Black Duck Multiplarte, Χρήστου Λαδά 9A

Περιοδικό-Εκδόσεις ΘΡΑΚΑ

Πριν το βιβλίο

Το περιοδικό Θράκα παρουσιάζει δέκα Έλληνες ποιητές και ποιήτριες της νεότερης γενιάς με ένα ή και περισσότερα βιβλία στο ενεργητικό τους, οι οποίοι θα διαβάσουν ανέκδοτα ποιήματά τους. Συντελεστές: Θάνος Γώγος, Λένα Καλλέργη, Κωνσταντίνα Κορρυβάντη, Αλέξιος Μάινας, Ειρήνη Μαργαρίτη, Ευτυχία Παναγιώτου, Πέτρος Σκυθιώτης, Θωμάς Τσαλαπάτης, Μαρία Φίλη, Κατερίνα Χανδρινού

20:00, Βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, Ακαδημίας 32, Ωδείο Αθηνών

 

Ωδείο Αθηνών

On Time: Μουσική, Ποίηση, Χορός

Μια καλλιτεχνική βραδιά κάλεσμα σε ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, ακούγοντας μουσική, ποιήματα και χορεύοντας όσο αντέξουμε.

Κράτηση θέσης: 210 7240673, [email protected]

20:00 – 24:00+, Ρηγίλλης & Β. Γεωργίου B’ 17-19

Art AthinaGallery Night

Οι αίθουσες τέχνης σε Αθήνα και Πειραιά, τηρούν κοινό διευρυμένο ωράριο από τις 20:00 ως τις 00:00 γιορτάζοντας την Νύχτα Πολιτισμού!

 1. a.antonopoulou.art

Αριστοφάνους 20, Αθήνα, 210 3214 994, www.aaart.gr

Geometry as Caprice

Απόστολος Ντελάκος / Apostolos Ntelakos

 1. Γκαλερί ΑΔ

Παλλάδος 3, Ψυρρή, 210 32 28 785, www.adgallery.gr

Ατομική έκθεση: Manuel Ocampo

Ατομική έκθεση: Mihael Milunovic

 1. Αγκάθι Καρτάλος

Μηθύμνης 12 & Επτανήσου, Αθήνα, 210 8640250

Ομαδική έκθεση: Le rouge et le noir

Δημοσθένης Δαββέτας , Κορνήλιος Γραμμένος, Μαριλένα Ζαμπούρα

 1. Alma Contemporary Art Gallery

Υψηλάντου 24, Κολωνάκι, 2114003160, www.galleryalma.com

The Black Boxes of Memories, ατομική έκθεση της Ελένης Κάπρου

 1. Γκαλερί ΑΡΓΩ

Νεοφύτου Δούκα 5, Κολωνάκι, 210 7249333, www.argo-gallery.gr

Έκθεση ζωγραφικής του καλλιτέχνη Μάρτιν Κράστεβ

 1. Art Πρίσμα, σε συνεργασία με το χώρο S.I.L

Aγ. Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς, 2104131999, www.galleryartprisma.gr

Aτομική έκθεση Πόπη Γιαννάκη “NO COMMENTS”

 1. Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Γλύκωνος 4, Πλ. Δεξαμενής, 210 7213938, www.athensartgallery.gr

Λίζη Καλλιγά «Κολυμβητές- Νέα Έργα» -Φωτογραφία

 1. CAN CHRISTINA ANDROULIDAKI GALLERY

Αναγνωστοπούλου 42, Αθήνα, 210.3390833, www.can-gallery.com

Έφη Χαλιόρη- Ατομική έκθεση

 1. Cheapart

Α. Μεταξά 25, Αθήνα, 210 3817517

Performance: I Miss America, του Peter Max Lawrence σε επιμέλεια Macklin Kowal.

 1. Chili Art Gallery

Δημοφώντος 13-15, Θησείο, 2107292564, www.chiliart.gr

Ατομική έκθεση της Alexandra Sarah “Noncorporeal Trembling Frequencies”

 1. Dépôt Art Gallery

Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι, 210 36 48 174, www.depotgallery.gr

Εικονοποιητές, του Κύκλου Ποιητών

 1. Έκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου

Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα, 2103607598

Παναγιώτης Μπαξεβάνης, A quiet disorder

 1. Eleftheria Tseliou Gallery

Ηρακλείτου 3, Αθήνα, 210 3618188, www.tseliougallery.com

Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Room of Punishment

 1. Elika Gallery

Ομήρου 27, Αθήνα, 210 3618045, www.elikagallery.com

Ατομική έκθεση: Αλέξανδρος Λάιος

 1. ENIA GALLERY

Μεσολογγίου 55, Πειραιάς, 2104619700, www.eniagallery.com

Ομαδική έκθεση: Back to basics: Ζωγραφική / Επιμέλεια: Άρτεμις Ποταμιάνου

 1. Γκαλερί Έρση

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, 210 72 20 231, www.ersi.gr

Ατομική έκθεση της Χριστιάννας Γαροφαλίδου ‘’Κρίσεις και Συγκρούσεις‘’

 1. ΓΚΑΛΕΡΙ 7

Σόλωνος, 20, Αθήνα, 210.3612050, www.gallery7.gr

Έκθεση: Ένας σύγχρονος Αίσωπος

 1. Gallery Genesis

Χάρητος 35, Κολωνάκι, 2117100566, www.gallerygenesisathens.com

Ατομική έκθεση: Ιωσηφίνα Κοσμά «Ροές»

 1. Εικαστικός Κύκλος Sianti

Β. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα (πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη), 210.7245432, www.ikastikos-kiklos.com

Ομαδική έκθεση

 1. Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Αρματολών & Κλεφτών 48, Αθήνα, 210 64 39 466, www.art-tounta.gr

Ατομική έκθεση φωτογραφίας: Αριστοτέλης Ρουφάνης

Ομαδική έκθεση: Ευαγγελία Δημητρακοπούλου, Άλκηστις Μαυροκεφάλου, Κρίστι Μπουτσάι

 1. Αίθουσα Τέχνης Καππάτος

Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 210 3217931, www.kappatosgallery.com

Ατομική έκθεση: Ειρήνη Γεωργοπούλου

 1. Nitra Gallery

Αλωπεκής 34, Κολωνάκι, 2130436697, www.nitragallery.com

Ομαδική Έκθεση

 1. ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ

Ηροδότου 5, Κολωνάκι, 210 8239465, www.peri-technon.com

Έκθεση: ABYSS ILLUMINATION

 1. Γκαλερί Σκουφά

Σκουφά 4, Αθήνα, 2103643025

Ατομική έκθεση: Πορεία των κόσμων, Patrick Fabre

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου