Οι εκδόσεις Λέμβος μόλις κυκλοφόρησαν μια δεύτερη σειρά βιβλίων μικρού μεγέθους («τσέπης») αφιερωμένη στους μεγάλους ξένους κλασικούς συγγραφείς και σας καλούν να τα ανακαλύψετε! Μικρά, μόλις 15 εκατοστά, κάτασπρα, με υπέροχη αισθητική, γεμάτα εικόνες και φωτογραφίες, θα σας κρατήσουν συντροφιά παντού όπου κι αν βρεθείτε. Είναι πυκνογραμμένα αλλά όχι κουραστικά, είναι γεμάτα επιλεγμένες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε με το ιστορικό, κοινωνικό και πολιτιστικό υπόβαθρο της εποχής κατά την οποία έζησαν και δημιούργησαν αγαπημένα ονόματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Τα Μικρά βιογραφικά φιλοδοξούν να φέρουν τον αναγνώστη σε μια πρώτη επαφή όχι μόνο με το έργο σπουδαίων συγγραφέων, αλλά και με την εποχή στην οποία μεγαλούργησαν, καθώς και να φωτίσουν τα γεγονότα εκείνα της ζωής τους που διαμόρφωσαν την ιδιοσυγκρασία τους και κατ’ επέκταση το προσωπικό τους ύφος. Μέσα από τις σελίδες της σειράς ξεδιπλώνονται ιδιαίτερες πτυχές, επεισόδια και παραλειπόμενα της ζωής και του έργου των μεγάλων κλασικών με τρόπο απλό. Κάθε μικρό βιογραφικό έχει βασιστεί σε έγκυρες πηγές της ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας και στην πολύχρονη προσωπική μελέτη του εκάστοτε γράφοντος, πράγμα που διασφαλίζει την αρτιότητά του.
Μετά την Τζέιν Όστιν, τον Άντον Τσέχοφ και τον Ονορέ ντε Μπαλζάκ, τώρα στα χέρια σας η Ελίζαμπεθ Γκάσκελ, ο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι και ο Αλεξάντρ Πούσκιν. Τι συνέβη στον Ντοστογιέφσκι το 1850 όταν τοποθετήθηκε στη διαμετακομιστική φυλακή του Τομπόλσκ; Ποια ήταν τα «ιερόσυλα» ποιήματα του Αλεξάντρ Πούσκιν και γιατί τα έγραψε; Γιατί η Ελίζαμπεθ Γκάσκελ επισκιάστηκε στις ελληνικές μεταφράσεις από τις σύγχρονές της αδελφές Μπροντέ και τη μεταγενέστερη Τζέιν Όστεν; Ποιο περιοδικό εξέδιδε ο Ντοστογιέφσκι και γιατί άφησε εποχή στον χώρο των γραμμάτων και της πολιτικής; Πώς συνδέεται ο Αλέξανδρος Υψηλάντης με τα γραπτά του Πούσκιν; Ποια ήταν η θέση της γυναίκας στην Αγγλία της βικτοριανής εποχής και πώς αποδίδεται στα γραπτά της Γκάσκελ; Γιατί ο Φρόιντ μελέτησε επισταμένα τις ψυχολογικές αναλύσεις του Ντοστογιέφσκι; Πώς αναπαρίσταται η κοσμική και ανέμελη ζωή της Μόσχας του 19ου αιώνα στο έργο του Πούσκιν; Το πρότυπο οικογενειακής ευτυχίας που υπήρξε η ζωή της Γκάσκελ αντιστοιχούσε και στην πραγματικότητα ή μήπως η σημαντική αυτή Αγγλίδα συγγραφέας είχε ζήσει δυσάρεστες στιγμές και έντονες τραγωδίες;
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα βρίσκουν περιεκτική απάντηση σε αυτά τα καλοδουλεμένα και φροντισμένα Μικρά Βιογραφικά των εκδόσεων Λέμβος. Μείνετε συντονισμένοι, γιατί αυτή η σειρά θα εξακολουθήσει να εμπλουτίζεται με νέους τίτλους, δημιουργώντας μια πρωτότυπη, ξεχωριστή και εμπεριστατωμένη μικρή βιβλιοθήκη για κάθε αναγνώστη!
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.tsoukatou.gr
0 Σχόλια