ΣΗΜΕΡΑ: Αφιέρωμα στον μεγάλο Ρώσο συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Ο ΙΑΝΟS διοργανώνει μία εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο Ρώσο συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι. Λογοτέχνες και καλλιτέχνες αφηγούνται τον «δικό» τους Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι και διαβάζουν αγαπημένα αποσπάσματα από το έργο του. Συμμετέχουν αλφαβητικά: Μίμης Ανδρουλάκης συγγραφέας Ευτυχία Γιαννάκη συγγραφέας Κώστας Γκοβόστης εκδότης Τάσος Ιορδανίδης σκηνοθέτης – ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός σκηνοθέτης – ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης σκηνοθέτης – ηθοποιός […]

Ο ΙΑΝΟS διοργανώνει μία εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο Ρώσο συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι. Λογοτέχνες και καλλιτέχνες αφηγούνται τον «δικό» τους Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι και διαβάζουν αγαπημένα αποσπάσματα από το έργο του.

Συμμετέχουν αλφαβητικά:

Μίμης Ανδρουλάκης συγγραφέας

Ευτυχία Γιαννάκη συγγραφέας

Κώστας Γκοβόστης εκδότης

Τάσος Ιορδανίδης σκηνοθέτης – ηθοποιός

Δημήτρης Καταλειφός σκηνοθέτης – ηθοποιός

Γιώργος Κιμούλης σκηνοθέτης – ηθοποιός

Μαρία Κίτσου ηθοποιός

Ταμίλα Κουλίεβα ηθοποιός

Στάθης Λιβαθινός καλλιτεχνικός διευθυντής  Εθνικού Θεάτρου – σκηνοθέτης

Λουκία Μιχαλοπούλου ηθοποιός

Δήμητρα Νούση συγγραφέας – συντονίστρια πολιτιστικών προγραμμάτων

Γιάννης Σολδάτος σκηνοθέτης – συγγραφέας – εκδότης

Αλέξης Σταμάτης συγγραφέας

Πέτρος Φιλιππίδης σκηνοθέτης – ηθοποιός

Την εκδήλωση συντονίζει ο Νίκος Θρασυβούλου.

Παράλληλα στην IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Το ημερολόγιο του συγγραφέα» που αποτελεί ένα εικαστικό αφιέρωμα στον Φιόντορ Ντοστογιέφσκι. Ζωγραφική και γλυπτική επιχειρούν να ανασυστήσουν τη μαγεία σημαντικών έργων του κορυφαίου Ρώσου λογοτέχνη. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος. Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού.

Διάρκεια: 20/11/2017-20/1/2018

Η IANOS Αίθουσα Τέχνης, παρουσιάζει τη χειμερινή εορταστική προγραμματιζόμενη έκθεση με τίτλο «Το ημερολόγιο ενός συγγραφέα», με αντικείμενο τη ζωή και το έργο του Φ. Ντοστογιέφσκι.

Ο τίτλος της έκθεσης, εμπνευσμένος από το ομότιτλο περιοδικό που εξέδιδε ο συγγραφέας, και μαζί η πολυκύμαντη ζωή και το σπουδαίο, εν πολλοίς αυτοβιογραφικό έργο του μεγάλου Ρώσου συγγρφέα, κατάμεστο από πληροφορίες για την όψη, τη χροιά, τις κοινωνικές δομές και τα μέγιστα ηθικά ερωτήματα της ταραγμένης αυτής εποχής στη Ρωσία, αποτέλεσε γόνιμο πεδίο αναζήτησης και δημιουργίας για τους σημαντικούς εικαστικούς που συμμετέχουν στην έκθεση, έμπνευσης Το εικαστικό αφιέρωμα θα ξεκινήσει παράλληλα με το κεντρικό και πολυσχιδές αφιέρωμα του ΙΑΝΟΥ στον συγγραφέα.

Η διάρκεια του αφιερώματος θα είναι έως τις 20 Ιανουαρίου 2018, καθιστώντας το έτσι κεντρική φετινή εικαστική εκδήλωση.

Συμμετέχουν: Νεκτάριος Αποσπόρης, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σάββας Γεωργιάδης, Δημήτρης Γιαννέλος, Δικαία Δεσποτάκη, Βασιλική Δήμτσιου, Φραγκίσκος Δουκάκης, Γιάννης Ευθυμιάδης, Γιάννης Ευθυμίου, Μηνάς Καμπιτάκης, Βάσω Καρακωνσταντή, Αγγελική Λόη, Χαρίτων Μπεκιάρης, Μάρκος Μπλάτσιος, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Νίκη Πρόκου, Μαρίνα Στελλάτου, Γιώργος Ταξίδης, Κατερίνα Τσεμπελή, Αθηνά Χατζή, Νίκος Χριστοφοράκης, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος

Η IANOS Αίθουσα Τέχνης, ξεκινά τον έκτο χρόνο λειτουργίας της υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, εστιάζοντας στην παρουσίαση θεματικών αφιερωμάτων και ατομικών εκθέσεων με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν της λογοτεχνίας και της ποίησης, αλλά και τη σχέση ενός χώρου αφιερωμένου στον κόσμο του βιβλίου με την πόλη που τον περικλείει.

IANOS Αίθουσα Τέχνης, Αθήνα: Σταδίου 24, 210-3217810, www.ianos.gr

Ώρες λειτουργίας: Δευ – Παρ: 9:00 – 21:00, Σαβ: 9:00-20:00

Χορηγός επικοινωνίας: ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Επικοινωνία IANOS

Τ. 210 – 3217810 (εσ. 5), Κ. 6958004810 – 6977605271, Ε. [email protected]

Είσοδος ελεύθερη
Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου