«Το ταξίδι της Νεφέλης», της Στέλλας Δενεξά

19.08.2018

σχόλια

Η Νεφέλη -μια μικρή κουρτίνα σ΄ ένα παιδικό δωμάτιο- ονειρεύεται να γνωρίσει νέους τόπους, να αποκτήσει νέες εμπειρίες. Η φαντασία της καλπάζει! Τι πρέπει να κάνει για να καταλαγιάσει τον πόθο για περιπέτεια μέσα της; Τα όνειρα, είχε ακούσει από αφηγήσεις, πρέπει να γίνονται πραγματικότητα. Γιατί αλλιώς… στεναχωρούνται και μπορεί να φύγουν και να μην ξανάρθουν.

Η εικονογράφιση έγινε από τη Μαριάννα Τρώντσιου

 

Η Στέλλα Δεναξά γεννήθηκε στην Αθήνα και εργάζεται ως γραμματέας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει τελειώσει Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συνεχίζει τις σπουδές της με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.

Από το δημοτικό σχολείο άρχισε να γράφει ποιήματα και να ασχολείται με τον πολιτισμό. Το 1996, βραβεύτηκε πανεπιστημιακή συλλογή με ποιήματα νέων Ελλήνων ποιητών του Πανεπιστημίου Βρυξελλών Mons, στην οποία συμμετείχε με το ποίημά της Φθινόπωρο μεταφρασμένο στα γαλλικά.

Το γεγονός πως απέκτησε κόρη υπήρξε καταλυτικό, μιας και την έστρεψε προ τα

παραμύθια.

Το 2006, κατόπιν δείγματος γραφής, παρακολούθησε σεμινάρια στο ΕΚΕΒΙ από τον παραμυθά Χρήστο Μπουλώτη.

Το 2016 δύο παραμύθια της –«Το Παραπονεμένο Παντελονάκι» και το «Μη φοβάσαι Σπιρτούλα»– συμπεριελήφθησαν στη συλλογή παραμυθιών «Δώσε κλώτσο να γυρίσει».

Το παραμύθι «Η κουρτινίτσα που την είπανε Νεφέλη», αποτελεί το πρώτο της βιβλίο και η αρχή μιας σειράς «ταξιδιωτικών»-μορφωτικών ιστοριών που ξεναγούν τα παιδιά σ’ έναν διδακτικό αλλά και ονειρικό κόσμο.

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Δείτε κι αυτά

Οι Ρίζες και τα Φτερά: Ένα Διαχρονικό Πρόβλημα της Κυπριακής Ποίησης

Οι Ρίζες και τα Φτερά: Ένα Διαχρονικό Πρόβλημα της Κυπριακής Ποίησης

Η λογοτεχνία είναι μια πατρίδα από μόνη της και μέσα της ζούνε όλες οι γλώσσες και όλες οι παραδόσεις. Οι νεκροί της είναι οι νεκροί όλης της ανθρωπότητας και οι εραστές της είναι όσοι μπορούν να αγαπήσουν κάτω από το φως του φεγγαριού.

Θυμάσαι;

Θυμάσαι;

Θυμάσαι; Σου είχα πει πως σ’ αγαπώ  Κι όλη η πλάση ήταν χαρούμενη και φωτεινή Σου έλεγα κοίτα τα πουλιά καλέ μου, τι όμορφα που ελεύθερα πετούν Κοίτα, σου έλεγα, κοίτα τον ήλιο, τη θάλασσα, τα δέντρα Τι όμορφα που μύριζαν τα άνθη τους, γλυκέ μου! Και το παιχνίδισμα...

Εξημέρωση, του Γιώργου Δάμτσιου

Εξημέρωση, του Γιώργου Δάμτσιου

Ένα χρόνο μετά την υπόθεση του πρώτου βιβλίου, ο Λούκα Κοντρέτι ζει μια ήρεμη ζωή στη Ρώμη ώσπου ο ιδιωτικός ερευνητής από τη Νάουσα, Τζορτζ Ντόρμερ, που τώρα λείπει στο Αμβούργο, του ζητά να κρύψει μια ανήλικη πόρνη που πρέπει να εξαφανιστεί για πέντε μέρες. Στο...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου