τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

«Το ταξίδι της Νεφέλης», της Στέλλας Δενεξά

«Το ταξίδι της Νεφέλης», της Στέλλας Δενεξά

Η Νεφέλη -μια μικρή κουρτίνα σ΄ ένα παιδικό δωμάτιο- ονειρεύεται να γνωρίσει νέους τόπους, να αποκτήσει νέες εμπειρίες. Η φαντασία της καλπάζει! Τι πρέπει να κάνει για να καταλαγιάσει τον πόθο για περιπέτεια μέσα της; Τα όνειρα, είχε ακούσει από αφηγήσεις, πρέπει να γίνονται πραγματικότητα. Γιατί αλλιώς… στεναχωρούνται και μπορεί να φύγουν και να μην ξανάρθουν.

Η εικονογράφιση έγινε από τη Μαριάννα Τρώντσιου

 

Η Στέλλα Δεναξά γεννήθηκε στην Αθήνα και εργάζεται ως γραμματέας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει τελειώσει Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συνεχίζει τις σπουδές της με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.

Από το δημοτικό σχολείο άρχισε να γράφει ποιήματα και να ασχολείται με τον πολιτισμό. Το 1996, βραβεύτηκε πανεπιστημιακή συλλογή με ποιήματα νέων Ελλήνων ποιητών του Πανεπιστημίου Βρυξελλών Mons, στην οποία συμμετείχε με το ποίημά της Φθινόπωρο μεταφρασμένο στα γαλλικά.

Το γεγονός πως απέκτησε κόρη υπήρξε καταλυτικό, μιας και την έστρεψε προ τα

παραμύθια.

Το 2006, κατόπιν δείγματος γραφής, παρακολούθησε σεμινάρια στο ΕΚΕΒΙ από τον παραμυθά Χρήστο Μπουλώτη.

Το 2016 δύο παραμύθια της –«Το Παραπονεμένο Παντελονάκι» και το «Μη φοβάσαι Σπιρτούλα»– συμπεριελήφθησαν στη συλλογή παραμυθιών «Δώσε κλώτσο να γυρίσει».

Το παραμύθι «Η κουρτινίτσα που την είπανε Νεφέλη», αποτελεί το πρώτο της βιβλίο και η αρχή μιας σειράς «ταξιδιωτικών»-μορφωτικών ιστοριών που ξεναγούν τα παιδιά σ’ έναν διδακτικό αλλά και ονειρικό κόσμο.

Επιμέλεια κειμένου

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος