Αλλαγή στον τρόπο δημοσίευσης λογοτεχνικών συμμετοχών στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net

- 9.11.2018 -

Μετά από σχεδόν έξι χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ο δικτυακός τόπος τοβιβλίο.net αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο δέχεται τις λογοτεχνικές συμμετοχές. Ο τρόπος με τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δουλέψει έχει στηριχτεί στο σεβασμό κάθε ανθρώπου που μας εμπιστεύθηκε τις δημιουργίες του κι αυτό ακριβώς το σημείο είναι που μας έχει διαφοροποιήσει από άλλες αντίστοιχες ιστοσελίδες και μας έχει οδηγήσει ψηλά στην εκτίμηση των αναγνωστών μας. Το αποτέλεσμα είναι κάθε μία από αυτές τις λογοτεχνικές συμμετοχές να διαβάζονται καθημερινά από χιλιάδες ανθρώπους ενώ είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που άνθρωποι οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί μας να βρίσκονται τώρα στο συγγραφικό δυναμικό μεγάλων εκδοτικών οίκων του τόπου.

Η μεγάλη αποδοχή της σελίδας μας από το λογοτεχνικό κοινό οδήγησε και στην αυξημένη αποστολή λογοτεχνικών συμμετοχών τις οποίες η ομάδα μας κλήθηκε να διαχειριστεί. Ο όγκος έχει πλέον ξεπεράσει τις προσδοκίες μας και διαρκώς βαίνει αυξανόμενος σε σημείο που πλέον είναι δύσκολο να μπορέσουμε ταυτόχρονα και να τις διαχειριστούμε αλλά και να διαφυλάξουμε την αξιοπιστία της σελίδας σε κριτικές, δοκιμιογραφία και ειδησεογραφία. Επειδή, αντιλαμβανόμενοι την ευθύνη μας, οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ποιότητα της σελίδας, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός στα ελληνικά γράμματα ως βήμα λογοτεχνικής έκφρασης και ως κόμβος ενημέρωσης κι επικοινωνίας για το βιβλίο, αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο αποδεχόμαστε τις λογοτεχνικές συμμετοχές.

Από σήμερα για να γίνει δεκτή οποιαδήποτε λογοτεχνική συμμετοχή θα πρέπει απαραιτήτως να είναι διορθωμένη κι επιμελημένη. Σημειώνουμε πως επιμελημένο ένα κείμενο ή ένα ποίημα ΔΕΝ σημαίνει πως έχουμε κάνει αυτόματη διόρθωση στον κειμενογράφο μας. ΔΕΝ σημαίνει επίσης πως το διάβασε ένας φίλος ή γνωστός και βρήκε ενδεχομένως μερικά λάθη και τα διόρθωσε. Η επιμέλεια των λογοτεχνικών κειμένων είναι κάτι βαθύτερο και πρέπει να γίνεται από ανθρώπους που έχουν γνώση κι εμπειρία στο αντικείμενο αυτό. Κείμενα που ΔΕΝ είναι επιμελημένα θα απορρίπτονται χωρίς καμία ειδοποίηση.

Γνωρίζουμε πως έχουμε την κατανόησή σας. Γνωρίζουμε επίσης πως κάθε ένας από τους ανθρώπους που συνεργάζονται μαζί μας σε καμία περίπτωση δε θα ήθελε να βρίσκεται η λογοτεχνική του συμμετοχή σε έναν ιστότοπο που δεν του αξίζει και δεν του διασφαλίζει την ποιότητα που αναζητά. Εσείς κι εμείς μαζί θα διαφυλάξουμε την ποιότητα της σελίδας που είναι τόσο απαραίτητη για όλους μας!

Σας ευχαριστούμε!

 

Κώστας Θερμογιάννης

εκ μέρους της ομάδας διαχείρισης

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου