Απονομή βραβείων 20ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού” της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

24.05.2015

Το Σάββατο 30 Μαΐου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, στις 8μ.μ., θα γίνει η απονομή των βραβείων και επαίνων στους νικητές του 20ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”.
Είκοσι χρόνια ιστορίας έχει ο  θεσμός του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού” της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, η πορεία του οποίου ήταν σταθερά ανοδική, κυρίως σε ότι αφορά την ποιότητα των συλλογών που συμμετέχουν σε αυτόν.

Πέρασαν 20 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση, ωστόσο το ενδιαφέρον των Ελλήνων ποιητών ανά τον κόσμο, παρέμεινε αμείωτο.
Στην επιτυχία και καθιέρωσή του, σημαντικό και καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αντικειμενικότητα, η σοβαρότητα και το αξιοκρατικό κριτήριο των αποφάσεων της Κριτικής Επιτροπής.
Τα είκοσι χρόνια που πέρασαν, καθιέρωσαν τον θεσμό ως έναν εκ των κορυφαίων του είδους ανά την χώρα και εκτός αυτής και συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του πολιτιστικού προφίλ του τόπου μας.  Έπεισε, τέλος, και τους πλέον δύσπιστους ότι η ποίηση, το δυσπρόσιτο αυτό είδος Τέχνης, είναι μια αναγκαιότητα και προϋπόθεση για να έχει ποιότητα η ζωή μας.

Της απονομής των βραβείων και επαίνων θα προηγηθεί τιμητικό αφιέρωμα στον καλλιτέχνη Κώστα Λαχά με τίτλο Πλους Ονείρου. Την αναφορά στον Κώστα Λαχά και το έργο του θα κάνει η καθηγήτρια φιλόλογος Σόνια Λευκίδου.
Αποσπάσματα από το έργο του θα αποδώσουν μέλη της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια  του αφιερώματος έχει ο γνωστός σκηνοθέτης Παύλος Δανελάτος,.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Εγγραφείτε στην ενημέρωση
των λογοτεχνικών διαγωνισμών

(Με κάθε νέα δημοσίευση άρθρου που αφορά λογοτεχνικό διαγωνισμό)

Ακολουθήστε μας!

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο