Με όραμα τον γραπτό λόγο που είναι η «αιωνίως ομιλούσα φωνή», με τα λόγια του Πλάτωνα, η δημοσιογράφος του Alpha, ποιήτρια και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Κλέλια Χαρίση, καλωσόρισε την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στον ιερό χώρο του Πνευματικού Κέντρου των Δελφών τους Συνοδοιπόρους του Ποιητικού Λόγου, παρουσιάζοντας τους Λ’ Πανελλήνιους Ποιητικούς Δελφικούς Αγώνες που διοργάνωσε και φέτος η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ).

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Λ, Κωνσταντίνος Γεωργίου, τόνισε τη σημασία του Ποιητικού Λόγου, ο οποίος δεν υποδεικνύει, αλλά φέρει έκσταση, χαρακτηρίζοντας τον Λόγο, την Πρώτη Αρχή, υπέρτατη αξία όταν ταυτίζεται με το όλον Φως και το Θείο , σε μία γλώσσα μοναδική όπως η Ελληνική όπου το «σημαίνον σημαίνει και το σημαινόμενον».

Τον χαιρετισμό τους έδωσαν με τη σειρά τους ο γενικός γραμματέας της Π.Ε.Λ Χρήστος Σαββάκης και ο αντιδήμαρχος του δήμου Δελφών κ. Αναγνωστόπουλος.

Ποιητές απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό, όπως το Μόναχο της Γερμανίας, όλων των ηλικιών, έδωσαν το «παρών» τους στον ομφαλό της γης για ν’ απαγγείλουν τα ήδη διακεκριμένα ποιήματά τους για την τελική φάση.

Η κριτική Επιτροπή – Γεώργιος Μαρινάκης, Ελένη Μουζάκη, Αγγελική Κωβαίου, Βασίλειος Φλώρος και ο πρόεδρός της καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και σκηνοθέτης κ. Τάσος Λέρτας – αξιολόγησε τις απαγγελίες, επισημαίνοντας την αξία της συνεχούς προσπάθειας για αγώνα, δημιουργία και έπειτα για διάκριση, δίνοντας τα εξής Βραβεία:

Πρώτο Βραβείο: Μέτσιου Αικατερίνη για το ποίημα «Ακατοίκητη»

Δεύτερο Βραβείο με ίδια βαθμολογία στους:

Ευθυμίου Αντώνιο για το ποίημα «Οδοιπόροι»

– Μπελιά Νικόλαο για το ποίημα «Μυρωδιά Ειλικρίνειας»

– Φαλτάκα Ευθύμιο για το ποίημα «Παλαιστίνη»

– Τσαπάρα Ξανθή για το ποίημα «Μαχητή Ποιητή»

Τρίτο Βραβείο με ίδια βαθμολογία στους:

– Γιαννακοπούλου Πολυξένη για το ποίημα «Μετακομίζω»

– Κουμπούρας Παναγιώτης για το ποίημα «Δελφοί μου, κάθαρσης πηγή»

– Μαρία Συμεών για το ποίημα «Κρουστάλλι της γης»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία κλείνοντας με τα εξής λόγια του προέδρου της κριτικής επιτροπής κ. Λέρτα:
«Σε αυτή την προσπάθεια πιστεύει η Π.Ε.Λ. στη διαρκώς ανελισσόμενη ποίηση, η οποία δεν τελειώνει ποτέ παρά μόνο Αρχίζει…»

Και αν κάποιοι όπως λέει Πνευματικοί, έγιναν αναχωρητές, σώπασαν ή συμβιβάστηκαν,
Τελικά..
Αυτοί οι «άλλοι»… με το να επιμένουν να γράφουν θεωρώντας τους γραφικούς,
ίσως και να ’ναι το.. «αλλά» εκείνο..
που συνεχίζει να προσδίδει «Ήχο και Χρώμα» στα φυλλοβόλα τοπία της Πνευματικής και Ανθρώπινης κρίσης..!».

___

Ο δικτυακός τόπος τοβιβλίο.net συγχαίρει όλους τους επιτυχόντες.

___