Ασύγγνωστη νύχτα…

10.03.2015

‘Την αυγή μπορείς να την φτάσεις μόνο περπατώντας το μονοπάτι της νύχτας.’

Χαλίλ Γκιμπράν

 

Η νύχτα είναι το κομμάτι εκείνο της μέρας που δεν έχει φως! Ως τέτοιο λοιπόν και ως μη έχων ούτε καν σκιές, μπορεί κανείς να περιπλανηθεί μέσα του είτε εντελώς απενοχοποιημένα είτε παράγοντας ενοχές. Όλα τελικά είναι στο μυαλό του ανθρώπου κι ισορροπούν στη μια μεριά από την παιδεία που έχει σταλάξει μέσα του κι από την άλλη από τις μύχιες σκέψεις του που βρίσκουν γόνιμο έδαφος στο νυχτερινό και χωρίς φως τοπίο. Όταν δεν υπάρχουν ούτε σκιές τότε αρχίζει η μεγάλη σύγκρουση του καλού με το κακό, του καθωσπρέπει με το ‘θέλω’, του πόθου και του πάθους με την αυτοσυγκράτηση και το συνηθισμένο…

 

Μια Νύχτα

Η κάμαρα ήταν πτωχική και πρόστυχη,
κρυμένη επάνω από την ύποπτη ταβέρνα.
Aπ’ το παράθυρο φαίνονταν το σοκάκι,
το ακάθαρτο και το στενό. Aπό κάτω
ήρχονταν η φωνές κάτι εργατών
που έπαιζαν χαρτιά και που γλεντούσαν.

Κ’ εκεί στο λαϊκό, το ταπεινό κρεββάτι
είχα το σώμα του έρωτος, είχα τα χείλη
τα ηδονικά και ρόδινα της μέθης —
τα ρόδινα μιας τέτοιας μέθης, που και τώρα
που γράφω, έπειτ’ από τόσα χρόνια!,
μες στο μονήρες σπίτι μου, μεθώ ξανά.

 

Κ. Καβάφης

 

Αναζητούμε τις ιστορίες και τα ποιήματά σας για τη νύχτα, για μιαν ασύγγνωστη νύχτα, με τη γραφή σας όμως πάντα να σέβεται τον αναγνώστη. Και θα δημοσιεύονται επίσης νύχτα, πάντα μετά τις δέκα το βράδυ. Και πάντα κάνοντας χρήση της ειδικής φόρμας υποβολής.

Οι συμμετέχοντες, αποστέλλοντάς μας τα κείμενά τους, αποδέχονται πως διατηρούν μεν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου τους αλλά παραχωρούν το έργο για επεξεργασία και δημοσίευση στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net αλλά και σε ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) το οποίο ενδεχομένως θα δημιουργηθεί με τις ιστορίες αυτές.

Τα κείμενα και τα ποιήματα θα πρέπει να αποστέλλονται ως συνημμένο αρχείο κειμένου (και όχι με αντιγραφή κι επικόλληση εντός του σώματος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διότι χάνεται η μορφοποίηση) και είναι επιμελημένα και διορθωμένα. Συμμετοχές με κείμενα που έχουν λάθη (ορθογραφικά, συντακτικά, γλωσσικά, στα σημεία στίξης κλπ.) ή δεν είναι επιμελημένες ή δεν αποστέλλονται ως συνημμένο αρχείο κειμένου δε θα γίνονται δεκτές και θα απορρίπτονται χωρίς άλλη ειδοποίηση. Κείμενα που είναι προσβλητικά, χρησιμοποιούν ανάρμοστο λεξιλόγιο, θίγουν πρόσωπα ή θεσμούς, έχουν περιεχόμενο που προωθεί τη βία, τις διακρίσεις, το ρατσισμό κλπ. δε γίνονται δεκτά.

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου