Γνωριμία με την Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Έχουν περάσει 44 χρόνια από τότε που μια παρέα βιβλιόφιλων ξεκίνησε την υλοποίηση του οράματός της που ήταν μια λέσχη με κέντρο το βιβλίο και περιφέρεια όλο τον πολιτισμό. Έτσι γεννήθηκε η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου. Από τότε μέχρι σήμερα ένα έργο πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα έλαβε σάρκα και οστά, με την συνδρομή πολλών […]
- 24.04.2021 -

Έχουν περάσει 44 χρόνια από τότε που μια παρέα βιβλιόφιλων ξεκίνησε την υλοποίηση του οράματός της που ήταν μια λέσχη με κέντρο το βιβλίο και περιφέρεια όλο τον πολιτισμό. Έτσι γεννήθηκε η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου. Από τότε μέχρι σήμερα ένα έργο πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα έλαβε σάρκα και οστά, με την συνδρομή πολλών ανώνυμων εθελοντών και με δύο από τους πρωτεργάτες να συνεχίζουν ακόμα και σήμερα με την ίδια νεανική φλόγα!

Βασικός στόχος της Λέσχης ήταν και είναι η διάδοση του καλού, ποιοτικού βιβλίου κυρίως σε παιδιά και εφήβους αλλά και σε ενήλικες. Κάθε βιβλίο που καταλήγει να συμπεριληφθεί στους καταλόγους μας περνά από μια ιδιαίτερη και μοναδική διαδικασία επιλογής (βασικός παράγοντας της οποίας είναι ο εθελοντής αναγνώστης).Κ ι έτσι είμαστε υπερήφανοι που μετράμε μέχρι σήμερα,

870 Δανειστικές Βιβλιοθήκες “για σένα”, μεγάλης αναγνωσιμότητας, σε σχολεία εντός και εκτός Ελλάδας ( με βιβλία επιλεγμένα, βιβλία με καλή ενέργεια -μαζί με έπιπλο βιβλιοθήκης, υλικό οργάνωσης και λειτουργίας της βιβλιοθήκης- που γίνονται πνευματική περιουσία και αποτελούν έμπνευση για τους μαθητές).

Επίσης η Λέσχη, κινείται σφαιρικά στον πολιτισμό, «τρέχει» μια σειρά από αξιόλογα προγράμματα και έχει οργανώσει πάνω από 3.600 πολιτιστικές εκδηλώσεις.

  • 410 Εκδηλώσεις “Μ’ ένα βιβλίο συζητώ”
  • 300 Δημιουργικοί Διάλογοι
  • 80 Βιβλιοφιλικοί Διάλογοι
  • 150 Εβδομάδες Βιβλίου σε σχολεία με Ομάδες Συμμετοχής μαθητών
  • Ανάπτυξη βιβλιοφιλικής δράσης
  • Επιλογή Βιβλίου κατά είδος και ηλικία αναγνωστών
  • Έκδοση περιοδικού “Βιβλίο & Ζωή”
  • Διάδοση ιδεών μέσω βιβλίων, θεμάτων και “Σκόρπιων Πουλιών”

Και… πολλές ακόμη.

Κατά το τρέχον διάστημα υλοποιείται από την Λέσχη το Πρόγραμμα του Active Citizens Fund για τη δημιουργία 17 Δανειστικών Βιβλιοθηκών σε σχολεία Ρομά και καταστήματα κράτησης.

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, πολιτιστικός, εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, από το 1977, καλεί όλους όσους αγαπούν το βιβλίο ποιότητας και θέλουν να το διαδώσουν, να μας γνωρίσουν αλλά και να συνεργαστούν μαζί μας ώστε το βιβλίο με καλή ενέργεια να γίνει περιουσία όλων!

Έλα εθελοντικά, να διαλέξεις και να διαβάσεις βιβλία για την επιλογή μας, να δανειστείς βιβλία εξαιρετικά ή και να αγοράσεις. Κι ακόμα να ετοιμάσουμε μαζί Δανειστικές για τα σχολεία μας εδώ αλλά και στο εξωτερικό. Μοίρασε χαρά, χαμόγελα, λαχτάρα… απ’ άκρη σ’ άκρη της πατρίδας μας! Γίνε μέλος, πάρε μέρος στις διαδικτυακές εκδηλώσεις μας. Γίνε χορηγός στη διάδοση του «βιβλίου σε δράση». Μπες στην καρδιά του βιβλίου “για σένα”!

Μπορείς να μας στείλεις μήνυμα και να μας ακολουθήσεις στο facebook

Να μας στείλεις email στο [email protected] ή απλά να μας τηλεφωνήσεις στα τηλ. 210.6463888, 6909079355.

Τέλος, μπορείς να συμμετάσχεις στην ετήσια λοταρία μας (κάθε λαχνός κοστίζει 3€). Μέσω αυτής, φέτος, θα προκύψει ο εμπλουτισμός της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Διαπολιτισμικού Κέντρου ΠΥΞΙΔΑ – Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, στην Αθήνα. Μοίρασε χαρά, χαμόγελα, γνώση στην ΠΥΞΙΔΑ! Του κόσμου τα βιβλία με καλή ενέργεια θα φτάσουν στα χέρια τους, με την ευχή να γίνουν… πυξίδα στη ζωή τους.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου