Δημοκρατία, εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ

20.12.2015

σχόλια

Σημαντική σημείωση:

Στη δωροθεσία συμμετείχαν αφήνοντας το σχόλιό τους 238 άνθρωποι.

Τα σχόλια, τα ονόματα των συμμετεχόντων καθώς και κάθε προσωπικό τους στοιχείο (διεύθυνση email, URL προσωπικής ιστοσελίδας ή Facebook, διεύθυνση IP κλπ.) έχουν αφαιρεθεί από τη σελίδα για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων και δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκτησής τους.

 dimokratia-papadatos

Αν κάποιος έπρεπε να δώσει μια σύντομη περιγραφή γι’ αυτό το εξαιρετικό graphic novel των εκδόσεων ΙΚΑΡΟΣ, αυτή δε θα μπορούσε να είναι άλλη από τούτη: Η Ελλάδα των αιώνων σε περίπου διακόσιες πενήντα υπέροχα μελετημένες, σκιτσαρισμένες και χρωματισμένες σελίδες.

Λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση του βιβλίου θα βρείτε στην εξαιρετική κριτική του Πάνου Τουρλή εδώ. Αξίζει όμως να σταθούμε πίσω από τις γραμμές και πίσω από τα όμορφα χρώματα που με το πινέλο της έχει ζωντανέψει η Annie Di Donna και δούμε αυτή την εξαίσια έκδοση λίγο πιο βαθιά.

Ο Αλέκος Παπαδάτος και ο Αβραάμ Κάουα έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια θαυμάσια ιστορία –σημειώνω πως η επιλογή της λέξης ‘θαυμάσια’ δεν είναι καθόλου τυχαία- την οποία αφηγούνται με αριστουργηματικό, θα έλεγε κανείς κινηματογραφικό τρόπο, βάζοντας τον αναγνώστη βαθιά μέσα στην εξέλιξή της, βαθιά μέσα στον ψυχισμό του Έλληνα, όπως αυτός έχει δημιουργηθεί κι εξελιχθεί στους αιώνες της ύπαρξής του. Βαθιά φιλοσοφημένες οι σκέψεις του πρωταγωνιστή, ο οποίος όμως είναι και παραμένει βαθιά ανθρώπινος ως χαρακτήρας παρά τις μεγάλες δυσκολίες που βιώνει μετά το χαμό του πατέρα και του σπιτικού του. Ο Λέανδρος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας Έλληνας οποιασδήποτε χρονικής στιγμής στην ιστορία της χώρας, άλλωστε στις σελίδες αυτού του βιβλίου δε θα συναντήσει κανείς μόνο την Ελλάδα του 490 π.Χ., αλλά και την Ελλάδα των σύγχρονων ιστορικών χρόνων, του χτες, του σήμερα και πολύ φοβάμαι και του αύριο! Οι συντελεστές του βιβλίου σκιαγράφησαν κάτι περισσότερο από την ιστορία που περιγράφουν, τον ίδιο των Έλληνα με τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του.

Το βιβλίο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν είναι υπερβολή αν ισχυριστεί κανείς πως είναι από τις εκδόσεις εκείνες που ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν σε κάθε αξιοπρεπή βιβλιοθήκη. Στέκεται επάξια δίπλα στα βιβλία εκείνα που έχουν χαρακτηριστεί ως κλασικά και είναι σχεδόν βέβαιο πως με την πάροδο του χρόνο θα καταστεί κι αυτό ένα από εκείνα για τα οποία οι συζητήσεις στο μέλλον δε θα σταματούν ποτέ.

Η ελπίδα μας είναι ο εκδοτικός οίκος ΙΚΑΡΟΣ να μη σταματήσει εδώ, αλλά να συνεχίσει την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει τόσο με το βιβλίο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όσο και με το LOGICOMIX. Και το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν κι άλλοι.

 

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντελεστές του!

Αφήστε το σχόλιό σας μέχρι το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου και διεκδικήστε ένα από τα τρία αντίτυπα του βιβλίου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τα οποία είναι μια ευγενική προσφορά των εκδόσεων ΙΚΑΡΟΣ και του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net

 

Προαιρετικό: Αν κάνετε like ή έχετε ήδη κάνει like στη σελίδα του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net στο facebook εδώ, οι συμμετοχές σας στην κλήρωση διπλασιάζονται. Στην περίπτωση δε, που κοινοποιήσετε το παρόν άρθρο, οι συμμετοχές στην κλήρωση τετραπλασιάζονται!

 

Ενημέρωση: Νικητές αναδείχθηκαν ο Σπύρος Μακρυγιάννης, η Jovanna Karipidou και η Κρυστάλω Σταμάτη.

 

Σημείωση: Δώστε οπωσδήποτε σωστά το email σας στο αντίστοιχο πεδίο κατά το σχολιασμό σας για να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας για τις λεπτομέρειες της παραλαβής των αντιτύπων. Με την αποστολή του σχολίου σας αποδέχεστε το γεγονός πως αν είστε οι νικητές του διαγωνισμού, το email σας θα κοινοποιηθεί στον εκδοτικό οίκο για να έρθουν σε επαφή μαζί σας προκειμένου να παραλάβετε το αντίτυπο του βιβλίου.

Σημαντικό: Τα email δεν δημοσιεύονται, δεν μεταβιβάζονται σε κανέναν τρίτο και για κανένα λόγο, δεν τηρούνται σε καμία βάση δεδομένων και μετά το πέρας της κληρώσεως διαγράφονται από το δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net και δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκτησής τους.

Ακολουθήστε μας

Μην πατάς ξυπόλυτη, της Αστερόπης Λαζαρίδου

Μην πατάς ξυπόλυτη, της Αστερόπης Λαζαρίδου

- γράφει η Λεύκη Σαραντινού - "Γιατί γράφεις για σένα;" "Γιατί τόσο καλά δεν ξέρω κανέναν άλλο". "Η ζωή μου είναι αστεία και γλυκόπικρη. Σαν γαλλική ταινία με ρουμάνικους υπότιτλους. Και αποκτά νόημα, μόνο όταν την αφηγούμαι σε όσους έχουν όρεξη να ακούσουν. Αυτές...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News

Διαβάστε κι αυτά

Μια ήσυχη φιγούρα

Μια ήσυχη φιγούρα

Ήσυχη φιγούρα, ήσυχη προσωπικότητα που ταράζει άλλων τα νερά. Όχι και τόσο κοινωνική, ανήκει χωρίς να είναι ολόκληρη εκεί. Θέλησε να ζήσει διαφορετικά, με όνειρα και χωρίς σταθμά. Μα μάταιες σκέψεις ξεπρόβαλαν και μια πραγματικότητα αναπόφευκτη, Και στερνή της γνώση...

Η Λέσχη των Άλλοθι, της Tami Hoag

Η Λέσχη των Άλλοθι, της Tami Hoag

Η Έλενα Έστες ανακαλύπτει ένα πτώμα κοντά στο ιπποφορβείο όπου εργάζεται στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα και ο ντετέκτιβ Τζέιμς Λάντρι από το Γραφείο του Σερίφη ερευνά την υπόθεση. Η νεκρή γυναίκα, όπως όλα δείχνουν, ήταν η ψυχή των κοσμικών πάρτι της περιοχής, μόνο που...

Πότε θα γίνει η επόμενη διάθεση δωρεάν self test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Πότε θα γίνει η επόμενη διάθεση δωρεάν self test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου