Επιλέξτε Σελίδα

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

   Η μεγάλη γιορτή του βιβλίου έρχεται στη Θεσσαλονίκη με την 11η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, από τις 8 έως τις 11 Μαΐου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο HELEXPO. Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη της Θεσσαλονίκης και κάθε χρόνο πλουτίζει με θεματικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, συνέδρια και ιδιαίτερα φεστιβάλ. Φέτος μάλιστα, με […]

 

 

 

Η μεγάλη γιορτή του βιβλίου έρχεται στη Θεσσαλονίκη με την 11η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, από τις 8 έως τις 11 Μαΐου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο HELEXPO. Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη της Θεσσαλονίκης και κάθε χρόνο πλουτίζει με θεματικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, συνέδρια και ιδιαίτερα φεστιβάλ. Φέτος μάλιστα, με 218 συμμετέχοντες, η έκθεση ξεπερνάει κάθε προηγούμενο συμμετοχών.

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Ευρώπη θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της Έκθεσης μέσα από διάφορες εκδηλώσεις με γενικότερο θέμα τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, τις εκφάνσεις του και το μέλλον του. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει θεματική έκθεση του έργου του καλλιτέχνη Δομίνικου Θεοτοκόπουλου.

Η τιμώμενη χώρα για φέτος θα είναι το Ισραήλ και θα συμμετέχουν στη διοργάνωση σημαντικοί ισραηλινοί ποιητές και λογοτέχνες, όπως οι EyalMegged, NoamBand, EtgarKeret, ZeruyaShalev, DinaPorat, Μάγκυ Κόεν, YehudaKoren, EilatNegev, FaniaOz.

Η έκθεση θα τιμήσει με ξεχωριστό τρόπο τον ποιητή Κώστα Μόντη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, μέσα από μια ειδική εκδήλωση. Οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με τη ρηξικέλευθη ποίησή του και θα μάθουν καλύτερα τον Ελληνοκύπριο ποιητή μέσα από μια έκθεση που θα αποτελείται από τα έργα του, τη βιογραφία του και φωτογραφικό υλικό.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Ποίησης και για πρώτη χρονιά το Φεστιβάλ Νέων Ποιητών, όπου νέοι Έλληνες ποιητές θα μοιραστούν με το κοινό τους στίχους μαζί με τους προβληματισμούς τους.

Η ιδιαιτερότητα της μετάφρασης της ελληνικής λογοτεχνίας θα συζητηθεί στη συνάντηση των νεοελληνιστών και μεταφραστών, ενώ δε θα λείπει και η παιδική-εφηβική γωνιά με πολλές δραστηριότητες, εργαστήρια και δρώμενα τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, σημαντική θέση θα έχουν στην Έκθεση τα κόμικς, αφού θα φιλοξενηθεί θεματική έκθεση κόμικς μαζί με εργαστήρια και συζητήσεις για όλες τις ηλικίες.

            Η είσοδος καθ’όλη τη διάρκεια της Έκθεσης είναι δωρεάν. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου