Είπαν…

3.04.2014

Ο Έλληνας, όταν βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη, αντικρίζει είτε τον Μεγαλέξαντρο, είτε τον Κολοκοτρώνη, είτε (τουλάχιστον) τον Ωνάση. Ποτέ τον Καραγκιόζη…

 

 

Νίκος Δήμουγεννήθηκε στην Αθήνα το 1935 και είναι συγγραφέας και κειμενογράφος. Αρθρογραφούσε τακτικά σε περιοδικά και εφημερίδες. Παλαιότερα δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στο χώρο της διαφήμισης και της τηλεόρασης. Αποτελεί έναν από τους πιο παραγωγικούς Έλληνες συγγραφείς, καθώς έχει εκδώσει περίπου 60 βιβλία. Γνωστότερα είναι: Η Δυστυχία του να είσαι Έλληνας, Οι Νέοι Έλληνες, Η Χαμένη Τάξη, Απολογία ενός Ανθέλληνα, Παρ' όλα αυτά, Μικρά Βήματα, Το Ημερολόγιο του Καύσωνα και Τολμηρές Ιστορίες. Το βιβλίο του "Η Δυστυχία του να είσαι Έλληνας" έχει ανατυπωθεί 31 φορές στην Ελλάδα και μεταφραστεί και εκδοθεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Βουλγαρικά.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

1 σχόλια

1 Σχόλιο

  1. Βαγγέλης Τσερεμέγκλης

    Δεν ξέρω τι βλέπει και κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια ο κύριος Δήμου, στον δικό μου καθρέφτη πάντως συναντώ πάντα έναν άνθρωπο που αργά και βασανιστικά μεγαλώνει, αλλάζει, ωριμάζει αγωνιζόμενος σε όλα τα επίπεδα και τα μετερίζια της ζωής του. Δεν συνάντησα ποτέ τον Ωνάση ούτε και φόρεσα πεικεφαλαία. Αυτήν την έκανα από μικρός, δώρο, στους “πάνσοφους” .!!!

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου