Ενημέρωση

  τοβιβλίο.net προσκάλεσε όσους το επιθυμούν να συμμετέχουν στις Ιστορίες με δυο όψεις. Υπήρξαν αναπάντεχα πολλοί φίλοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Ήδη έχουν αρχίσει να φτάνουν τα πρώτα εξαιρετικά δείγματα γραφής. Παραθέτουμε ένα μικρό αλλά ενδεικτικό απόσπασμα από τη συμμετοχή των Δήμου Χλωπτσιούδη και Γεράσιμου Μοσχόπουλου: “Οι νόμοι σε τούτο το […]
- 6.07.2013 -

  Συνεργασία_small

τοβιβλίο.net προσκάλεσε όσους το επιθυμούν να συμμετέχουν στις Ιστορίες με δυο όψεις. Υπήρξαν αναπάντεχα πολλοί φίλοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Ήδη έχουν αρχίσει να φτάνουν τα πρώτα εξαιρετικά δείγματα γραφής.

Παραθέτουμε ένα μικρό αλλά ενδεικτικό απόσπασμα από τη συμμετοχή των Δήμου Χλωπτσιούδη και Γεράσιμου Μοσχόπουλου:

Οι νόμοι σε τούτο το κράτος είναι καταδικασμένοι από το λαό. Η ανυπακοή έχει αναχθεί σε υπέρτατη αξία ενός λαού που επί αιώνες έβλεπε το κράτος να του επιβάλλεται αδιαφορώντας για αυτόν. Έτσι κι αυτός έμαθε να αδιαφορεί για το κράτος. Πώς αλλιώς θα άντεχε ο κόσμος τούτος τόσα πραξικοπήματα και χούντες, τόσους φορολογικούς κανονισμούς, τόση διαφθορά…

Ίσως μοναδική εξαίρεση στη νομική ανυπακοή, είναι οι κανόνες -ηθικοί κατά βάση- που προϋπήρχαν. Κανόνες κοινωνικής συμβίωσης που δέθηκαν γενετικά με τη νεοελληνική ζωή: σεβασμός στην ανθρώπινη αξία, σεβασμός στην σωματική ακεραιότητα, ελευθερία. Βέβαια και τούτη την ελευθερία κατά πώς τον βόλευε τη μετέφραζε. Κάπου στο δρόμο έχασε τη σύνδεσή της με το σεβασμό και την ηθική και τη διεκδικεί σαν από συνήθειο.

Υπενθυμίζουμε πως οι ιστορίες θα πρέπει να είναι γραμμένες σε σελίδες Α5, μεγέθους δηλαδή 14,8 Χ 21 εκατοστά, με γραμματοσειρά Georgia μεγέθους 12 στιγμών και με μονό διάστιχο. Αυτοί ουσιαστικά είναι και οι μοναδικοί περιορισμοί που τίθενται για τη συμμετοχή σ’ αυτό το βιβλίο, πέρα βεβαίως από το γεγονός πως οι ιστορίες θα γραφτούν από δυο συγγραφείς, θα έχουν δυο πρωταγωνιστές και θα έχουν συνολικά περιττό αριθμό σελίδων (η πρώτη κοινή και για τους δυο συγγραφείς και οι υπόλοιπες ξεχωριστές για τον καθένα). Η θεματολογία είναι ελεύθερη όπως επίσης και το μέγεθος των ιστοριών ενώ η προθεσμία για τη συμμετοχή είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2013.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Καλή συνεργασία & δημιουργία!

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου