Η διαφορά του άσπρου απ’ το λευκό

  τοβιβλίο.net σας καλεί να γίνετε αρωγοί σε έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στο χώρο της τέχνης και του διαδικτύου. Ο Γιάννης  Φαρσάρης, δημιουργός του OPENBOOK, του ONE:STORY, του LITERRA και του Ιδεόστατου ξεκίνησε μια πειραματική προσπάθεια έκδοσης ενός λογοτεχνικού βιβλίου με τη μέθοδο της συλλογικής μικρο-χρηματοδότησης (crowd-funding). Ο ίδιος αναφέρει: “Το εγχείρημά μου […]

 

τοβιβλίο.net σας καλεί να γίνετε αρωγοί σε έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στο χώρο της τέχνης και του διαδικτύου. Ο Γιάννης  Φαρσάρης, δημιουργός του OPENBOOK, του ONE:STORY, του LITERRA και του Ιδεόστατου ξεκίνησε μια πειραματική προσπάθεια έκδοσης ενός λογοτεχνικού βιβλίου με τη μέθοδο της συλλογικής μικρο-χρηματοδότησης (crowd-funding).

Ο ίδιος αναφέρει: “Το εγχείρημά μου δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα καλύψουν το κόστος του τυπογραφείου, του επιμελητή, του γραφίστα και της ταχυδρομικής αποστολής των βιβλίων στους υποστηρικτές της προσπάθειας.

# Το e-book, λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας, θα κυκλοφορήσει ελεύθερα στο διαδίκτυο υπό άδεια Creative Commons. // Θα διατεθούν επίσης δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου σε δημόσιες και δημοτικές δανειστικές βιβλιοθήκες και Λέσχες ανάγνωσης όλης της χώρας. // Επιπρόσθετα, θα απελευθερωθούν αντίτυπα του βιβλίου μέσω Book-Crossing.

Η έκδοση βιβλίου μέσω crown-funding αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς εγχειρημάτων στην κατεύθυνση της ανοικτής και συνεργατικής λογοτεχνίας. Οι δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο είναι απεριόριστες και μπορούν να γίνουν ισχυρό εργαλείο στα χέρια των δημιουργών.”

 

τοβιβλίο.net θεωρεί πως η προσπάθεια αυτή πρέπει να στηριχτεί και αξίζει κάθε βοήθεια που μπορούμε να παράσχουμε. Μπορείτε κι εσείς να συμμετάσχετε στο εγχείρημα αυτό και να γίνετε κοινωνοί στην ελεύθερη και ανοιχτή λογοτεχνία βοηθώντας το Γιάννη Φαρσάρη κάνοντας κλικ εδώ.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου