Η καλύτερη ευκαιρία είναι… ΤΩΡΑ! – Ξένια Κούρτογλου

24.04.2018

σχόλια

ISBN: 978-960-605-440-2
Συγγραφέας: Ξένια Κούρτογλου
Έκδοση: 1η
Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2018
Αριθμός σελίδων: 384
Format: Paperback
Μέγεθος: 140 x 205
Η καλύτερη ευκαιρία είναι… ΤΩΡΑ!
Συγγραφέας:
Ξένια Κούρτογλου

Το «σενάριο της ζωής», που καθένας μας έχει προδιαγράψει από την παιδική ηλικία, μπορεί να αλλάξει πλοκή και χαρακτήρες.

 

Το βιβλίο αυτό αναδεικνύει με πρακτικούς τρόπους και βιωματικά παραδείγματα πώς μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε λεπτό της ζωής μας με πληρότητα και χαρά και πώς να ζούμε και να δημιουργούμε με καλοσύνη, ομορφιά και αλήθεια για τον εαυτό μας και τους άλλους.

Κάθε κεφάλαιο αναφέρεται σε βασικούς τομείς, όπως η οικογένεια,ο/η σύντροφος, η επαγγελματική απασχόληση, τα χρήματα, η διασκέδαση, αλλά και τομείς όπως η ασφάλεια, η αυτοπεποίθηση, η πνευματικότητα, και μας προτρέπει να αποφασίσουμε συνειδητά πού θέλουμε να πάμε τη ζωή μας από τώρα και στο μέλλον· να ξεπεράσουμε τυχόν εμπόδια και να τα μετατρέψουμε σ’ ευκαιρίες, για να πραγματοποιήσουμε όλα όσα θα θέλαμε, αλλά δεν έχουμε επιτύχει έως τώρα…

 

Η Ξένια Κούρτογλου αποτυπώνει με εύγλωττο τρόπο τις πολλές και διαφορετικές πτυχές της ζωής και μας προκαλεί να «αδράξουμε τη μέρα», νιώθοντας έμπνευση, αυτοπεποίθηση και πίστη στην ευκαιρία που μας παρουσιάζεται κάθε στιγμή!

 

Αυτό το βιβλίο δεν είναι μόνο ένα «εμβόλιο» αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας για όποιον επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα. Είναι και ένας μοναδικός οδηγός πορείας, ένας εξαιρετικός «πλοηγός» για ασφαλείς και επιτυχημένες διαδρομές στον εργασιακό στίβο και στην προσωπική ζωή. Άλλωστε, φέρει την υπογραφή και συμπυκνώνει την πολυετή εμπειρία δράσης μίας από τις πλέον επιτυχημένες Ελληνίδες των τελευταίων δεκαετιών, της κυρίας Ξένιας Κούρτογλου!

Νίκος Χατζηνικολάου εκδότης RealNews

Το βιβλίο της Ξένιας είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα ανάγνωσμα. Είναι η συζήτηση με την πιο σοφή σου φίλη, είναι η καθημερινή σου συνάντηση με τον εαυτό σου, είναι η καλή συμβουλή κάποιου που σ’ αγαπάει και νοιάζεται για σένα. Το βιβλίο της Ξένιας το έχω βάλει στην τσάντα μου για να μπορώ να ανατρέχω στα κεφάλαιά του κάθε φορά που νιώθω την ανάγκη. Σ’ ευχαριστώ, Ξένια

Νάνσυ Ζαμπέτογλου, δημοσιογράφος

Ένα ταξίδι στην αυτογνωσία ξεκινά από την πρώτη σελίδα. Γιατί … «Η καλύτερη ευκαιρία είναι…τώρα».

Η Ξένια Κούρτογλου μοιράζεται τα βιώματά της και μας συνιστά να κατακτήσουμε τον εαυτό μας. Γιατί μόνο εάν γνωρίζουμε τα προσωπικά μας ΘΕΛΩ και ΠΡΕΠΕΙ, μπορούμε να ανακαλύψουμε το δρόμο μας.

-ΝΑΙ… μπορούμε όλοι να γίνουμε ηγέτες, ξεκινώντας από τον εαυτό μας.

-ΝΑΙ… η αποτυχία μπορεί να είναι δώρο και εμπειρία ζωής και όχι … συντέλεια.

-ΝΑΙ… είναι δυνατόν να έχεις καλό σύντροφο αρκεί πρώτα εσύ… να γίνεις καλός σύντροφος.

-ΝΑΙ… δεν πρέπει να δουλεύουμε γιατί είμαστε κατά της δουλείας. Πρέπει να εργαζόμαστε, δηλαδή να παράγουμε έργο.

Το συναρπαστικό ταξίδι της ζωής ξεκινά από την πρώτη σελίδα του βιβλίου.

Στόχος η προσωπική νίκη.

Νίκος Μάνεσης, Δημοσιογράφος

«Η κα Πολυξένη Κούρτογλου μας σπρώχνει με όλη της την δύναμη στο «τώρα». Μας καλεί να αφήσουμε στην άκρη το παρελθόν και το μέλλον.

Αναλύει τον λόγο, ψάχνοντας την εσωτερική σημασία των λέξεων, στις οποίες είμαστε όλοι μπλεγμένοι. Μας δείχνει σχήματα – πυξίδες που μας βοηθούν στην αυτογνωσία μας.

Το βιβλίο αποτελεί μια ευκαιρία ανασκόπησης των στρατηγικών, που ακολουθούμε στο συναρπαστικό, αλλά δύσκολο ταξίδι της ζωής μας.»

Παύλος Σακκάς, Καθηγητής Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Μια διεισδυτική ματιά στην ψυχή μας! Ένα βιβλίο-ταξίδι στις εσωτερικό μας κόσμο, στα όνειρα, τα πάθη, αλλά και την τεράστια δύναμη που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Η Ξένια Κούρτογλου με χιούμορ, γνώση αλλά και αισιοδοξία μας καλεί να βρούμε και να αναδείξουμε τη στόφα του ηγέτη που όλοι μας κουβαλάμε!!

Ένα βιβλίο το οποίο αν και επεξεργάζεται «δύσκολα» νοήματα και θέματα …φτάνοντας στην τελευταία σελίδα νιώθεις δύναμη και διάθεση να ξεκλειδώσεις δυνατότητες που ίσως έχεις αφήσει αναξιοποίητες.»

Mαρία Νικόλτσιου, Δημοσιογράφος

«Ένα βιβλίο-αγκαλιά. Ένα βιβλίο-έμπνευση για μια άλλη ποιότητα ζωής . Ένα βιβλίο-παρακίνηση για όσα θέλω να κάνω. Ένα βιβλίο-ανακούφιση για όσα δεν έκανα σωστά.

Ένα βιβλίο πρακτικό για πολυάσχολους ανθρώπους. Ένα βιβλίο που μου ξαναθύμισε τις αξίες και τα ιδανικά μου. Ένα βιβλίο με βάθος, γραμμένο με ήθος, πάθος, ειλικρίνεια, ευαισθησία, γνώση και α.γ.α.π.η. για τον εαυτό μας και τους άλλους.

Η Ξένια Κούρτογλου μοιράζεται την αλήθεια της και –σαν γνήσια μέντορας- μας παρασύρει στη φωτεινή πλευρά της ζωής!»

Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, CEO Life Clinic Group

«AYTO TO BIBΛIO ΣE BAZEI NA ΣKEΦTEΣAI, NA ANTIMETΩΠIZEIΣ TIΣ AΛHΘEIEΣ ΣOY KAI NA ANAΘEΩPEIΣ ΠOΛΛA. MAΣ ΠAPAΣEPNEI H KAΘHMEPINOTHTA KAI XANOYME THN AΞIA. KAI OMΩΣ…. YΠAPXEI TPOΠOΣ …να κάνουμε κάθε μέρα την ζωή μας καλύτερη και η Ξένια Κούρτογλου μας το δίνει σ’ αυτό το βιβλίο με πολύ απλό και άμεσο τρόπο, μέσα από την ίδια τη ζωή! Ένα βιβλίο «must» για όλους μας!»

Δανάη Μπεζαντάκου, CEO NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS, Παγκόσμια Νέα Ηγέτης 2015-2020

«Είχα Κούρτογλου στο Πάντειο. Αυτό το βιβλίο θυμίζει το αμφιθέατρό της: Θέλει συμμετοχή και κάθε δευτερόλεπτο είναι χρυσάφι, διότι το μάθημα είναι ολιστικό. Παραδίδοντας εξειδικευμένα αντικείμενα διαπαιδαγωγεί κοινωνικά, επαγγελματικά, προσωπικά. Έχει συντάξει μια μέθοδο επίτευξης στόχων κι έχει εκπονήσει το σχέδιο που θα την υπηρετήσει. Δεν απευθύνεται σε τεμπέληδες, ούτε σε παραιτημένους. Πίσω, όμως, από τα διαγράμματα, τη βιβλιογραφία, την οργάνωση, η Ξένια κλείνει το μάτι. Εκεί είναι «τα λεφτά». Όταν μπεις στο πνεύμα κι αρχίσεις να φτιάχνεις νέους, δικούς σου κανόνες.»

Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δημοσιογράφος

Η Ξένια Κούρτογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στα Pierce και Deree College Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing και ξεκίνησε την καριέρα της στην Έρευνα Αγοράς το 1985, ούσα ακόμη φοιτήτρια και μητέρα μιας τρίχρονης κόρης. Το 1988 ίδρυσε τη Focus Bari, τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία ερευνών καταναλωτή, με διεθνή αναγνώριση. Μέσα από τη δουλειά της, η συγγραφέας μελετά εδώ και τριάντα χρόνια την ανθρώπινη φύση και συμπεριφορά και «φωτογραφίζει» όλες τις εξελίξεις της ελληνικής κοινωνίας. Με απέραντη αγάπη για την Έρευνα Αγοράς, τον επιστημονικό κλάδο που προάγει το υγιές επιχειρείν, η Ξένια Κούρτογλου δίδαξε το συγκεκριμένο μάθημα για δεκατέσσερα χρόνια ως προσκεκλημένη λέκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού, ενώ το 2012 ίδρυσε μαζί με άλλες επτά Ελληνίδες επιχειρηματίες το Δίκτυο i for U για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Είναι εδώ και πολλά χρόνια συχνά καλεσμένη ομιλήτρια σε τοπικά και διεθνή συνέδρια πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας, επικοινωνίας, τεχνολογίας και προσωπικής ανάπτυξης. Ύστερα από πενταετείς σπουδές πιστοποιήθηκε ως Life & Business Coach με το ICPS Triple Certification in Coaching (MDI, AMA, Coach U), ενώ σήμερα είναι φοιτήτρια μεταπτυχιακού στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, ακολουθώντας την ανάγκη της να προσφέρει σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί τους τρόπους για να έχουν μια καλύτερη ζωή, μέσα από αυτοδυναμία και αυτοπεποίθηση.

Ημερολόγιο 2021 – Πρόσκληση

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Κέρδισέ το!

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Δείτε κι αυτά

Κερδίστε το βιβλίο “Λίλιθ και Λασθινία” του Μιχάλη Κ. Γριβέα

Κερδίστε το βιβλίο “Λίλιθ και Λασθινία” του Μιχάλη Κ. Γριβέα

Μιχάλης Κ. Γριβέας Εξώφυλλο: Μαλακό Σελίδες: 164 ISBN: 978-618-5424-93-0 Τιμή: 14,00 ευρώ Χρόνος έκδοσης: 2020 Εκδόσεις ΕλκυστήςΜια παραδοξότητα αναδύεται από τα έγκατα της Αμοργού. Μυστηριώδης σπηλιά εμφανίζεται ξαφνικά κάτω από το κρεμαστό μοναστήρι της...

Μείνε εκεί που είσαι και μετά φύγε, του Τζων Μπόιν

Μείνε εκεί που είσαι και μετά φύγε, του Τζων Μπόιν

Ο Άλφι ζει με τους γονείς του στο Λονδίνο μια όμορφη και γλυκιά ρουτίνα ώσπου ξεσπά ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος και ο πατέρας του κατατάσσεται εθελοντής. Αυτό θα είναι η αρχή μιας σειράς από δύσκολες μέρες για την οικογένεια του παιδιού που, από τη μια στιγμή στην άλλη,...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου