- Αυτός ο αθεόφοβος σήμερα θα μου ανεβάσει την πίεση. Το είδα εγώ στο μάτι του. Πρωί πρωί που μου κουβαλήθηκε εδώ πέρα, αγουροξυπνημένος ο κρεμανταλάς.

Που πας ρε καημένεεε, εδώ έχουμε δουλειά σοβαρή. Εδώ έχουμε να κουβαλήσουμε τα χρώματα. Τα χρώματά μου, βρε. Αυτά που μέσα τους βουτάω τα πινέλα μου με προσοχή για να φτιάξω τα αριστουργήματά μου. Ναι βρε αδαή κι αγράμματε. Αυτά για τα οποία μιλάει όλος ο κόσμος. Αυτά που με έκαναν ζωγράφο. Ζωγράφο βρε. Ακούς ζωγράφο, να μιλάει όλος ο κόσμος για μένα. Παντού. Σε τηλεοράσεις, περιοδικά, εφημερίδες, facebook, instagram, twitter και όπου αλλού. Το νιώθεις βρε ακατέργαστο λιθάρι; Ζωγράφοοοοοος. Όχι μπουρμπούτσαλα. Τα χρώματα αυτά κύριε είναι ιερά. Δεν είναι κάτι ντενεκέδες να τους πετάς εσύ δεξιά κι αριστερά όπως σου έρθει. Ευλαβικά βρε. Ευλαβικά σαν να σηκώνεις την γυναίκα σου στα χέρια. Σαν εικονίσματα. Όχι έτσι. Πανάθεμα σε μην τα κουνάς. Τώρα ξεκουράζονται και θα κόψουν με το κούνημα. Πανάθεμα που σε πέτυχααααα, πανάθεμα. Θα με καταστρέψει ο ανόητος. Θα με καταστρέψειιιιιι. Βρε τι σου είπαααα, τι σου είπαααα, σιγά. Σα να κουβαλάς αυγά, που να σε πάρειιιιιι. Ωχ Χριστέ μου δώσε μου δύναμηηηη, θα τον σκοτώσω τον κερατάααααα. Θα τον σκοτώσωωωω. Κοίτα, κοίτα πως τα στιβιάζει στο ματρακάααα του. Κοίτα τον τον αχαήρευτοοοοο. Κοίτα τον με καταστρέφει το τομάρι και δε χαμπαριάζει τίποτα. Αααααχχχχ κόλπος θα μούρθει, Παναγίαααα μου. Κόλπος. Δες τον, καλέ δες τον τι κάαααανειιιιιιι. Δες τοοοοοοον. Όχι παιδάκι μου, το κόκκινο χωριστά από το μαύρο. Το μπλε μακριά από το κίτρινο και το βυσσινιιιιιιι. Μαζέψτε τοοοοον, τώρα τον σκοτώνω τον κερατάαααα......

- Κύριε Γιώργο, κύριε Γιώργο είστε καλά; Κύριε Γιώργο, σας ζητούν στο τηλέφωνο.

-. ....τι είπες παιδί μου; Τι είπες; Ποιος, ποιος είναι;

- Εγώ είμαι κύριε Γιώργο. Η Μαριάνθη. Θα απαντήσετε στο τηλέφωνο; Από κάποια μεταφορική εταιρία είναι. Για μια μετακόμιση λέει, για κάτι χρώματα.

- Τι μου λες παιδί μου; Ποια μετακόμιση; Ποια χρώματα; Ποια εταιρία; Δώσε μου εδώ το ακουστικό. Δεν καταλαβαίνω τι μου λες.

Παρακαλώ, παρακαλώ πολύ.

- Ποιο κουδούνι είναι και σε ποιο όροφο να ανέβουμε κύριε;

- Δεν κατάλαβα. Γιατί να χτυπήσετε κουδούνι και γιατί να ανεβείτε σε κάποιον όροφο; Ποιος είστε;

- Από την μεταφορική κύριε, έχετε έτοιμα τα χρώματα που θέλετε να σας μεταφέρουμε; Αν θέλετε μπορούμε να στήσουμε το αναβατόριο για να μην ταλαιπωρηθούν τα χρώματά σας. Είναι άλλωστε μεγάλης αξίας και εσείς εξαιρετικός πελάτης και σας προσέχουμε.

- Ποιος εγώ; Εξαιρετικός πελάτης; και έχω και χρώματα μεγάλης αξίας; Τι μου λέτε κύριε; Αφήστε με και δεν έχω ξυπνήσει καλά καλά. Ούτε καφέ δεν έχω πιει ακόμη.

- Μα δεν είστε εσείς ο κος Γιώργος Ζωγραφιάδης;

- Εγώ είμαι χριστιανέ μου, εγώ, αλλά τι μου λέτε;

- Κύριε Ζωγραφιάδη δεν έχετε φωνάξει μεταφορική και δεν είστε ζωγράφος. Ο γνωστός μεγάλος ζωγράφος;

- Ποιος άνθρωπε μου, εγώ ζωγράφος; Εγώ δεν ξέρω να ξεχωρίσω το μπλέ από το κόκκινο. Χαχαχα με έκανες και γέλασα πρωί πρωί.

- Μα τι λέτε κύριε; Εσείς δεν είστε ο μεγάλος ζωγράφος ο Γιώργος Ζωγραφιάδης; Δεν είναι εδώ, οδός Πηνελόπης 52;

- Αγαπητέ μου δεν γνωρίζω τι μου λέτε και σας παρακαλώ μην με ενοχλήσετε περισσότερο, γιατί δεν αργώ να φωνάξω την αστυνομία.

- Καααααλωωωως, να ξέρεις όμως μωρή ρόμπα, θα σε πετύχω και θα σε λούσω. Χάσαμε το μεροκάματο σήμερα εξαιτίας σου. Θα σε λούσω να είσαι σίγουρος.

 

-Ουφφφφ, τον ξεφορτώθηκα, Μαριάνθη, είναι έτοιμο το μπάνιο; Σηκώνομαι να κάνω μπάνιο και να φύγω γρήγορα με περιμένουν.

- Έτοιμο είναι κύριε Γιώργο, έτοιμο.

- Καλά !!

- Μαριάνθηηηηηη

- Τι είναι κύριε;

- Νερό, δεν έχει νερό;

- Πριν λίγο είχε κύριε, μήπως έχει κάποια διακοπή;

- Τέτοια ώρα που να πάρει, τέτοια ώρα που με περιμένουν να μείνω με τις σαπουνάδες; Το είδα το όνειρο, δεν το είδαααααα. Κοίτα να δεις οι δίπλα έχουν;

- Λείπουν κύριε, και οι δίπλα και οι πάνω.

- Μουρχεταιαιαιαι, νάτο το όνειροοοοο, βγήκεεεε. Το είδααααα, δεν το είδαααααα;

- Κύριε χτυπάει το κουδούνι. Να ανοίξω;

- Φυσικά παιδί μου, άνοιξε.

- Κύριε είναι ένας υδραυλικός, ήρθε λέει για το νερό. Του μπάνιου κύριε.

- Κάτσε να ρίξω κάτι πάνω μου, πάνω στην ώρα ήρθε.

 

- Περάστε κύριε, σαν από μηχανής θεός, σαν από μηχανής....

- Τι έχουμε εδώ;

- Τι δεν έχουμε να λες, αγαπητέ, τι δεν έχουμε.

- Δηλαδή τι δεν έχουμε κύριεεε....

-Ζωγραφιάδης, ζωγράφος Ζωγραφιάδης.

-Α, εσείς είστε ο μεγάλος ζωγράφος Γιώργος Ζωγραφιάδης;

- Ναι παιδί μου εγώ...τι μπορείς να κάνεις; Εδώ έμεινα με τις σαπουνάδες.

- Τύχη είναι κύριε, τύχη μεγάλη. Να μένεις με τις σαπουνάδες, και να. .....

Σπλαααατςςςς

- Τι κάνεις βρε αθεόφοβεεεεεε, τι κάνεις μέσα στο σπίτι μουουουου;;

- Τίποτα κύριε, εκπληρώνω μια υπόσχεση που μόλις πριν λίγο σας έδωσα. Σας είπα θα σας λούσω. Κι εγώ τις υποσχέσεις μου τις κρατάω ξέρετε. Τις κρατάω οπωσδήποτε. Τα χρώματα για την μετακόμιση που είναι;

 

_

γράφει ο Βαγγέλης Τσερεμέγκλης

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!